Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezt hogy gondoljátok?

Ezt hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés
hazafele jövet a moziból az utcán hozzám jött pár hajléktalan, odaadtam nekik az összes zsebpénzem ami kéznél volt és az ennivalót meg üdítőt, de nem hiszem el hogy a magyar társadalom az ilyen súlypontra ért, hogy nem képesek ezeknek a szegény embereknek segíteni, nekem ''nagyon nagy mázlim van'' mondta unokatesóm, mert ún. gazdagabb családból származom, aminek nem látom az értelmét, én segítenék ezeken a szegény embereken de még nagyon fiatal vagyok és nem tudok mit tenni és a legjobban attól félek, hogy én is az leszek, de sokan mondják hogy ez lehetetlen mert az édesapámra ütöttem mindenben stb. stb. de én nem tudok ezekkel a gondolatokkal aludni, azért írom meg ezt a kérdést most este 11-kor mert most sem tudtam aludni!! kérlek segítsetek mit tegyek?
2011. jún. 6. 22:55
1 2 3 4
 21/38 doboszoli ***** válasza:
90%

Kedves fiatal kérdező barátom!

Amit tettél, helyesen tetted, adtál nekik egy kis lehetőséget, hogy hogyan élnek vele, nem a Te dolgod tovább.

Ezenkívül azt tudom tanácsolni, hogy tanulj, képezd magad, hogy felnőttként stabil egzisztenciát teremthess magadnak és szeretteidnek, ne is gondolj a hajléktalanság fenyegető árnyékára, mint ahogyan igyekszünk nem gondolni a halálra sem. Ha ezen pánikolnánk, megbolondulnánk.

Fiatal vagy, élvezd az életet, bízva benne, hogy lesz még ebben az országban becsülete a tanult embernek.

2011. jún. 7. 06:29
 22/38 A kérdező kommentje:

kettő veszekedő válaszolónak: légy szíves ezt hagyjátok abba

utolsó válaszolónak: igyekszem, és megpróbálok nem pánikolni

2011. jún. 7. 13:10
 23/38 Tom Benko ***** válasza:
63%

Hm. Elég sok szociális érzékenység szorult belém, de pár évig volt szerencsém hajléktalanok között forgolódni. Tulajdonképpen háromféleképpen lehet valaki hajléktalan:

1; Büdös neki a munka, a tanulás, előbb-utóbb a családja is elfordul tőle, utcára kerül, aztán meg van pofája sopánkodni a világ szörnyűségeiről.

2; Eszetlen módon túlköltekezte magát (0% THM-re vett karácsonykor plazmatévét, minimálbérre vett családi házat, etc), aztán jöttek a végrehajtók, és van pofája a szemét bankokról papolni.

3; Szerencsétlenségek soraként került a jelenlegi helyzetbe, szépen csöndben igyekszik kitörni belőle, amíg bele nem fásul. Na, őneki hangját sem hallani ilyenekről.

Szerintetek melyikből milyen arányban van?

Egyébként pedig adjatok nekik egy kis pénzt (mondjuk 100 forintot), és menjetek utána, hova tart... Vagy ajánljátok fel nekik, hogy vesztek kenyeret meg parizert... Én megtettem, lesújtó a tapasztalat...

2011. jún. 7. 20:24
 24/38 anonim ***** válasza:
13%
Sokat kell még tanulnod az életről. Sajnos abba az irányba tartunk, hogy mindenki oldja meg az életét. Jogos az aggodalmad. Ha elég számító és pofátlan leszel, nagyon meggazdagodhatsz vagy legalább jól élhetsz. Akik az utcára kerültek, nem volt semmi elszántságuk és ötletük, hogyan szerezzenek pénzt. Nem olyan nehéz pedig. Több út is létezik, de a legtöbbjük a börtönbe visz.
2011. jún. 9. 00:24
 25/38 anonim ***** válasza:

Az emberség egy nagyon jó tulajdonság, - és nehéz is embernek megmaradni a 21. század Magyarországában.

Nekem is volt idő - eléggé hosszú idő, - amikor sajnáltam minden embert, aki az utcán hánykódott (ilyen-olyan állapotában), de olyan méreteket öltött mára a szélhámosság Magyarországon, hogy a legélettapasztaltabb embereket is sikerül átverniük sokszor az utcán hempergő szélhámosok hadának, fizikai lehetetlenség eldönteni az aktuális kéregetőről, hogy tényleg rászorul-e az ember segítségére, vagy csak az adakozni hajlandó ember jóindulatára építve próbálja meg átvágni az embert valaki.

Befejeztem az adakozást,

mert az utcán kéregető problémáját nem oldottam meg ezzel soha sem;

mert annyi a kéregető, hogy a jótékonykodó ember kerülhet olyan helyzetbe - ha mindenkinek csak 10 (!) forintot ad is, - hogy 7-én, 8-án már "vakarózik", mert üres a saját zsebe;

mert személyesen győződtem meg arról, hogy milyen szélhámosok élnek vissza az emberi jóindulattal, (- nem kell az étel, csak a pénz; másnap kannás borral a kezében, a földön fetrengve látom azt, akit azt megelőzően kisegítettem; szemmel láthatóan nem abba az irányba veszi a kéregető az irányt, amelyről beszélt, - miközben az utolsó 300 forintomat adtam oda neki, ami éppen nálam volt; ezen felül, nem vagyok hajlandó az utcákra küldött rabszolgákon keresztül pénzelni kisstílű rabszolgatartókat sem).

Ha hasonló jelenségeket fogsz látni, Te is meg fogsz változni - bizonyára.

2011. jún. 9. 11:05
 26/38 A kérdező kommentje:
:-(
2011. jún. 9. 13:12
 27/38 anonim ***** válasza:
22%

"Ha mindenki hajléktalan lenne aki elvesztette a munkáját akkor a a világ fele hajléktalan lenne"

Megint olyan példát akarsz felhozni a magad igazolására,ami nem jó.

Ugyanis van akinek van tartaléka, van akinek nincs.

Van akiknek van rokona, barátai, hogy segítsen, van akinek nincs már rokona, vagy a barátai is elfordultak tőle.

2011. jún. 9. 19:26
 28/38 anonim ***** válasza:

te nagyon rendes gyerek vagy

az is nagyon jó, hogy ahhoz képest, hogy mondjuk úgy gazdagabb vagy mint az átlag, mégis adsz, és fontosnak érzed, hogy segíts ezeken az embereken

beszélgess erről szüleiddel, hogy milyen konkrét dolgot lehetne tenni, találjatok ki vmit, adjatok pénzt pl. azoknak akik ételt osztanak, stb.

2012. jan. 2. 02:24
 29/38 anonim ***** válasza:

23-assal nem értek egyet

- van vmi problémád, elkzdesz inni, válás, mehetsz a híd alá

- eszméletlenül túlköltekezel (magyarul van pofád lakást venni) 10 évig melózól, aztán kirúgnak, bank viszi a lakásod, mehetsz a híd alá

- szimpla válás, asszony kiforgat mindenből, ház, kocsi, gyerek ugrik, mehetsz a híd alá

és főleg most, amikor ez a cs*szett kormány még azt is tönkretette amit a szocik meghagytak, nekem ne magyarázza senki, hogy valaki azért kerül utcára, vagy azért nem talál munkát mert lusta dolgozni

legyél egyszer munkanélküli, k*rvagyorsan rájössz

vmiért mindig csak azok jönnek azzal, hogy büdös a munjkka, aki még nem járt interjúkra, lehetsz te báemilyen jó szakember, ha az az iparág, terület bedőlt

2012. jan. 2. 02:33
 30/38 anonim ***** válasza:

kérdező?

apukád mit csinál

ha cégetek van, akkor hagyjuk a jól tanulsz, jó állásod lesz dumát

ne arra készülj, hogy alkalmazott leszel

nem azt mondom, hogy az iskolában ülni hazsontalan dolog, de apukádtól sokkal többet fogsz tanulni

persze azért egy diploma nem árt, mert különben ferdén néz rád a sok fecnifétises

2012. jan. 2. 02:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!