Ezt hogy gondoljátok?
Kedves fiatal kérdező barátom!
Amit tettél, helyesen tetted, adtál nekik egy kis lehetőséget, hogy hogyan élnek vele, nem a Te dolgod tovább.
Ezenkívül azt tudom tanácsolni, hogy tanulj, képezd magad, hogy felnőttként stabil egzisztenciát teremthess magadnak és szeretteidnek, ne is gondolj a hajléktalanság fenyegető árnyékára, mint ahogyan igyekszünk nem gondolni a halálra sem. Ha ezen pánikolnánk, megbolondulnánk.
Fiatal vagy, élvezd az életet, bízva benne, hogy lesz még ebben az országban becsülete a tanult embernek.
kettő veszekedő válaszolónak: légy szíves ezt hagyjátok abba
utolsó válaszolónak: igyekszem, és megpróbálok nem pánikolni
Hm. Elég sok szociális érzékenység szorult belém, de pár évig volt szerencsém hajléktalanok között forgolódni. Tulajdonképpen háromféleképpen lehet valaki hajléktalan:
1; Büdös neki a munka, a tanulás, előbb-utóbb a családja is elfordul tőle, utcára kerül, aztán meg van pofája sopánkodni a világ szörnyűségeiről.
2; Eszetlen módon túlköltekezte magát (0% THM-re vett karácsonykor plazmatévét, minimálbérre vett családi házat, etc), aztán jöttek a végrehajtók, és van pofája a szemét bankokról papolni.
3; Szerencsétlenségek soraként került a jelenlegi helyzetbe, szépen csöndben igyekszik kitörni belőle, amíg bele nem fásul. Na, őneki hangját sem hallani ilyenekről.
Szerintetek melyikből milyen arányban van?
Egyébként pedig adjatok nekik egy kis pénzt (mondjuk 100 forintot), és menjetek utána, hova tart... Vagy ajánljátok fel nekik, hogy vesztek kenyeret meg parizert... Én megtettem, lesújtó a tapasztalat...
Az emberség egy nagyon jó tulajdonság, - és nehéz is embernek megmaradni a 21. század Magyarországában.
Nekem is volt idő - eléggé hosszú idő, - amikor sajnáltam minden embert, aki az utcán hánykódott (ilyen-olyan állapotában), de olyan méreteket öltött mára a szélhámosság Magyarországon, hogy a legélettapasztaltabb embereket is sikerül átverniük sokszor az utcán hempergő szélhámosok hadának, fizikai lehetetlenség eldönteni az aktuális kéregetőről, hogy tényleg rászorul-e az ember segítségére, vagy csak az adakozni hajlandó ember jóindulatára építve próbálja meg átvágni az embert valaki.
Befejeztem az adakozást,
mert az utcán kéregető problémáját nem oldottam meg ezzel soha sem;
mert annyi a kéregető, hogy a jótékonykodó ember kerülhet olyan helyzetbe - ha mindenkinek csak 10 (!) forintot ad is, - hogy 7-én, 8-án már "vakarózik", mert üres a saját zsebe;
mert személyesen győződtem meg arról, hogy milyen szélhámosok élnek vissza az emberi jóindulattal, (- nem kell az étel, csak a pénz; másnap kannás borral a kezében, a földön fetrengve látom azt, akit azt megelőzően kisegítettem; szemmel láthatóan nem abba az irányba veszi a kéregető az irányt, amelyről beszélt, - miközben az utolsó 300 forintomat adtam oda neki, ami éppen nálam volt; ezen felül, nem vagyok hajlandó az utcákra küldött rabszolgákon keresztül pénzelni kisstílű rabszolgatartókat sem).
Ha hasonló jelenségeket fogsz látni, Te is meg fogsz változni - bizonyára.
"Ha mindenki hajléktalan lenne aki elvesztette a munkáját akkor a a világ fele hajléktalan lenne"
Megint olyan példát akarsz felhozni a magad igazolására,ami nem jó.
Ugyanis van akinek van tartaléka, van akinek nincs.
Van akiknek van rokona, barátai, hogy segítsen, van akinek nincs már rokona, vagy a barátai is elfordultak tőle.
te nagyon rendes gyerek vagy
az is nagyon jó, hogy ahhoz képest, hogy mondjuk úgy gazdagabb vagy mint az átlag, mégis adsz, és fontosnak érzed, hogy segíts ezeken az embereken
beszélgess erről szüleiddel, hogy milyen konkrét dolgot lehetne tenni, találjatok ki vmit, adjatok pénzt pl. azoknak akik ételt osztanak, stb.
23-assal nem értek egyet
- van vmi problémád, elkzdesz inni, válás, mehetsz a híd alá
- eszméletlenül túlköltekezel (magyarul van pofád lakást venni) 10 évig melózól, aztán kirúgnak, bank viszi a lakásod, mehetsz a híd alá
- szimpla válás, asszony kiforgat mindenből, ház, kocsi, gyerek ugrik, mehetsz a híd alá
és főleg most, amikor ez a cs*szett kormány még azt is tönkretette amit a szocik meghagytak, nekem ne magyarázza senki, hogy valaki azért kerül utcára, vagy azért nem talál munkát mert lusta dolgozni
legyél egyszer munkanélküli, k*rvagyorsan rájössz
vmiért mindig csak azok jönnek azzal, hogy büdös a munjkka, aki még nem járt interjúkra, lehetsz te báemilyen jó szakember, ha az az iparág, terület bedőlt
kérdező?
apukád mit csinál
ha cégetek van, akkor hagyjuk a jól tanulsz, jó állásod lesz dumát
ne arra készülj, hogy alkalmazott leszel
nem azt mondom, hogy az iskolában ülni hazsontalan dolog, de apukádtól sokkal többet fogsz tanulni
persze azért egy diploma nem árt, mert különben ferdén néz rád a sok fecnifétises
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!