Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki nem fizet TB-t, (pl...

Aki nem fizet TB-t, (pl romák) azt mi alapján látják el az orvosok, és hogyan hajtják be a költségeket?

Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 18:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem mondtam, hogy igazságos, és azt sem mondtam, hogy ez így jó. Azt mondtam, hogy ez van. :) Nagy különbség...

Tény, hogy ebben a rendszerben abszolút a dolgozó réteg fizeti meg mindenki orvosi ellátását. Illetve azon becsületes emberek, akik fizetik maguk után a TB-t. Minden "bliccelő" orvosi ellátását szintén a dolgozó réteg termeli ki...

2011. máj. 28. 20:30
 12/15 anonim ***** válasza:
19%

"Tény, hogy ebben a rendszerben abszolút a dolgozó réteg fizeti meg mindenki orvosi ellátását."

Igen, ez a problémám. Miért nem úgy van mint Amerikában: Mindenkinek van 1 tb számlája és arra fizeti a tb-t amikor dolgozik, aztán amikor rászorul az ellátásra, akkor erről a számlájáról fedezik az ellátási költségeket, ha pedig nincs rajta elég lóvé, akkor az illető a saját vagyonából is kifizethti.

Ez híján csak alapellátást kap. Sokkal igazságosabb, mert:

1. nem fizetsz mások helyett,

2. aki nem dolgozik mint pl nálunk cigányék azoknak nincsenek költséges műtétek meg kórházi ellátások a többiek terhére.

2011. máj. 28. 20:38
 13/15 anonim ***** válasza:
36%
Ez utóbbi bár igazságosabb, mégis lyukasztja a szociális hálót. Magyarországon pont az "eltartás" a lényeg, ez a nemzet mindig függött valamitől, így az állam nem meri felvállalni azt, hogy "magára hagyja" az állampolgárait, azaz pl. a TB esetén ilyen mértékű függetlenséget biztosít számukra.
2011. máj. 29. 09:17
 14/15 anonim ***** válasza:
55%

09:17

De akkor engem is tartsnak el mert krvára elegem van abból h engem folyton diszkriminálnak mert nem vagyok se nyugdíjas se gyerekét egyedül nevelő nő se roma.

Menjünk ki tüntetni az egyenlő bánásmódért!

2011. máj. 29. 10:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Speciel, nációra való tekintet nélkül (!) "az útszéli árokba lökném" azt, aki nem fizet TB-t, - nemhogy "körbeugráltatnám" egészségügyi dolgozókkal. Vagy előre kifizeti az ellátásra szoruló az ellátást, vagy TB-t fizet! - Nincs "C-variáció"!
2011. máj. 29. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!