Le kell mondanunk egy havi fizetésről és nyugdíjról?
Lehet, hogy félreértés, vagy rossz fogalmazás, de az index tudósításában ez is szerepel egy mai Orbán-beszédből a következők szerint:
A miniszterelnök az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy "teljesen új nyugdíjrendszer" létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.
Itt a teljes cikk, mondott még pár érdekeset...

Ez megint egy tipikus mti-s bulvárindexes félremagyarázás.
Nem tudom pontosan mit mondott, de szó sincs arról, hogy általánosságban mindenkinek le kéne mondania egyhavi fizetéséről vagy nyugdíjáról. Talán múlt időben beszélt a 13. haviról, hogy arról le kellett mondaniuk azoknak, akik korábban kaptak, nem tudom.
Az viszont teljesen igaz, hogy a "jóléti állam"-nak nevezett balliberális ideológián alapuló förmedvény életképtelen, meg kell szüntetni. Az kap pénzt, aki megdolgozik érte, és aki nem dolgozik, az nem kap semmit. Ebbe az irányba haladunk, ez az alapja a fenntartható országnak és társadalomnak.

Majd vesznek belőle másnak házat! Csak nem tudom nekem miért nem járna ilyen feltételekkel, míg másnak igen?!

"Az viszont teljesen igaz, hogy a "jóléti állam"-nak nevezett balliberális ideológián alapuló förmedvény életképtelen, meg kell szüntetni.
Te agymosott! Még mindíg azt hiszed, hogy most érted veszik el a pénzed a nyugdíjalapból, fogsz te abból egy fikarcnyit is profitálni, hogy kivettek 500 milliárdot a zsebünkből a MOL-ra? Erős Magyarország! Na, ebbe fogunk belegebedni.

22:25 látom értelmezési problémáid vannak. Szerinted hol szóltam én akár egy szót is a nyugdíjpénztárakról, vagy a molról? :)
A jóléti rendszerváltásról beszéltem, ami az inaktívak közvetlen anyagi támogatását jelentette az aktívak kárára. Segély, szociális támogatás, speciális kedvezmények az ún. "rászorulóknak", ilyesmi. Ezeket meg kell szüntetni.

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:38
Szerintem nem tetszik tudni a jóléti állam fogalmát.

"A jóléti rendszerváltásról beszéltem, ami az inaktívak közvetlen anyagi támogatását jelentette az aktívak kárára."
Mert egy havi fizetést az inaktívaktól fognak elvenni? Vagy tán az aktívak kárára?
Én csak egyet nem értek, mi a helyzet azokkal, akik máról holnapra élnek??? Ha lemondanak egy havi fizetésükröl, mondjanak le 1 havi gáz-villany-viz stb... használatáról is, egy hónapig ne is egyenek, ne ruházkodjanak?!
Vagy következö hónapban 2 havi rezsit kell befizetniük, tehát a következö hónapban megint nem jut még kajára sem??? Ez nagyobb botrányt fog igy kiváltani, mint a 2006-os Kosuth Tér!
Végszó: Mondjanak le azok az egy havi fizetésükröl, akik milliókat keresnek havonta!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!