Ön szerint mennyire fog megmaradni a köznyelvben Moszkva tér? Hányan fogják Széll Kálmánnak hívni a jövőben?
Nekem mindig is moszkva marad. Maximum ha segítséget kér valaki és pillázik a moszkva térre akkor gyorsan módosítok Sz.K. térre.
Amúgy a Felszab' tér is megmaradt nekem, pedig csak 22 éves vagyok, és jóideje átnevezték...
Aki így szokta meg, annak Moszkva tér marad.
De aki most kerül csak fel Pestre, netán pár éve született, az Széll Kálmánnak fogja ismerni - függetlenül attól, hogy a szülei a "régi nevén" szólítják a teret.
Így maximum egy generáció alatt ki fog kopni a Moszkva.
Az öreg nénik már tuti nem szokják meg máshogy a hátralévő 4-5 évükre.
Az 50-es korosztályban sokaknál valószínűleg az akarat hiánya miatt marad meg (meg tudnák szokni, de nem szánnak rá energiát), a fiatalok között meg valszeg sokan "ellenállásból", a régi magyar "csak azért is" mentalitásból tartja meg.
Nekem még most is van olyan ismerősöm akinek a Nyugati tér az a Marx tér...
Van aki hamar átszokik majd másra, van akinek élete végéig Moszkva tér fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!