Weisz félix kérdése:
Szerinted Mgayarországnak jobb lenne Köztársaságról-Monarhiára váltani?
Figyelt kérdés
Kérlek elősször,az igent, vagy nemet írj,aztán indokolj,és utánna még írhatsz ezzel kapcsolatos témát!2011. máj. 13. 22:16
31/33 anonim válasza:
15:06
Tőlem aztán lehet parlamentáris, azért írtam alkotmányosat, mert átfogóbb pl: Belgium alkotmányos monarchia ettől még parlamentáris demokrácia van törvényhozás, kormány királytól függetlenül, habár jelentős a király, a lényeg az, hogy parlamentáris demokrácia keretein belül gondolkodtam.
32/33 anonim válasza:
Alapvetően nem lenne vele semmi bajom, sőt mint "múltba révedő" még támogatnám is, de mire lenne az most jó? Ki lennének azzal segítve a deviza- vagy lakáshitelesek? Csökkenne az államadósság? Megszűnne a bűnözés és újra lenne közbiztonság az országban? Vagy mi változna azzal?
33/33 anonim válasza:
Ha már felmerült a fókuszos szegény bácsi (én nem akartam felvetni) ő elég jó példája az önjelölt királyoknak. Írták itt, hogy Habsburg nem jó (szerintem se, írtam is), hanem Árpád-házi kell (egyébként Mátyást elég jó királynak tartják és nem volt Árpád-házi). Most megjegyzem (utána lehet nézni majd segítek ha nem megy), hogy Habsburg Ottóban több Árpád-házi vér van, mint bárkiben, aki jelentkezne. Ugyebár 1301-ben kihalt az Árpád-ház fiágon, úgyhogy releváns női leszármazottról beszélni Röviden: II. András lányát Árpád-házi Jolánt választották I. Jakab aragóniai királyhoz férjhez menni. Ily módon leszármazottja Őrült Johanna (wikipédia segíthet utánajárni (angol nyelvű, mivel magyarban nincs minden leszármazottról cikk)), aki férjhez ment Habsburg (Szép) Fülöphöz innentől lemenők: I Ferdinánd, Stájer Károly, II. Ferdinánd, III. Ferdinánd, I. Lipót, III. Károly, Mária Terézia, II. Lipót, I. Ferenc, Ferenc Károly Főherceg, Ferenc József. Azt, pedig remélem nem kell bizonygatni, hogy Ferenc József rokona Habsburg Ottónak ( Ferenc Ferdinánd (ugyebár I. Világháború eleje töri könyvekben) Ferenc József unokaöccse, akinek testvére Habsburg–Lotaringiai Ottó Ferenc főherceg szintén Ferenc Jóska unokaöccse, akinek a fia IV. Károly, aki az apja annak a Habsburg Ottónak, akit a legitimisták szeretnének királynak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!