Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha tényleg kettészakad az...

Ha tényleg kettészakad az Mszp Gyurcsány és Mesterházy vonalra, akkor melyik lesz működőképes?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, én lennék a legboldogabb, ha mindkettő kiesne a parlamentből.
2011. máj. 7. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Mit jelent a működőképes?

Szerintem egyikből sem lesz miniszterelnök.

2011. máj. 7. 12:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Valszeg inkább a Mesterházy-féle. Mivel ha Gyurcsány pártot alapít, az egyes egyedül az ő személyére fog épülni.

Most attól tekintsünk el, hogy Gyurcsányt az ország nagy része már most is utálja! Ha esetleg elérne valami eredményt és aztán "elqrná", akkor utána az egész párt hitelét vesztené. A megmaradó MSZP viszont nem Mesterházyra épül. Ha ő hitelét veszti, akkor, igaz a párt is lecsúszik valamennyire, de választanak új vezetőket, változtatnak egy kicsit a programon és van esélyük feljönni.

Ebből fakadóan, bár szerintem egy ilyen szakadással mindkét fél gyengülne, az MSZP így is megőrizne egy igen erős pozíciót (min. a szavazatok 15%-a), a Gyurcsány-párt viszont annak is örülhetne, ha épp hogy csak bejut a parlamentbe.

2011. máj. 7. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
46%

A végén előszedik majd Bajnait 2014-re, ő most egyre inkább amolyan Bokroshoz hasonlítható "hozzáértő" baloldali sztárnak számít, akire esetleg fel lehetne építeni egy kampányt.

Gyurcsány lehet, hogy új pártot alapít majd, de annak azért sok esélye a sikerre nem lenne szerintem.

2011. máj. 7. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Az a nagy baj, hogy sok a bolond, úgyhogy még lenne is támogatottsága Gyurcsánynak. Mondjuk én örülnék, ha a férgektől megtisztulna egy ilyen régen még hiteles párt.
2011. máj. 7. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Na, a (Li)Bajnai Gordonka aztán nagyon hiányzik megint az ország élére...

Szívem szerint plazmaágyúval irtanám ki az egész MSZPt meg a sleppjét, aztán a Fityeszt.

2011. máj. 7. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyik sem. Én már rég leírtam az MSZP-ét és baloldaliként is már csak röhögök az agóniájukon. Többet nem ér ez az egész. Most azt az utat járják, mint pár éve az SZDSZ. Először még qurva fontos volt, hogy ki lesz az elnök, Fodor-e vagy Kóka (most az MSZP van ebben a szakaszban, hogy Gyurcsány-e vagy Mesterházi), aztán majd eljutunk abba a szakaszba, hogy már teljesen mindegy, és önmaga szánalmas paródiájába fordul az egész. Kóka és Fodor csatájából ugye Retkes került ki "győztesként". És tudja még valaki ki az a Retkes Attila?

Vagy említhetném az MDF elnyúló agóniáját, amiből először az MDNP vált ki (ezt is már meg kellene magyaráznia a fiatalabbaknak, hogy micsoda), aztán kimúlt az egész. Az MSZP-ben is egyre inkább a nagy semmin folyik a marakodás.

2011. máj. 7. 15:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyiksem.
2011. máj. 7. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!