Szerintetek mikorra fogynak el Magyarországról az orvosok?
Amikor egy kezdő orvos bizonyos pályákon csak 80-120 000 Forintot keres, miközben egy biztonsági őr fizetése is e körül mozog. Miközben az egyikhez egyetem kell, a másikhoz egy egyhónapos tanfolyam.
Közben ne is beszéljünk a 200 000 Forintot kereső agykutatóról (ismerősöm), és a semmiből pénzt "generáló" úgynevezett "vállalkozókról", a munkanélküli szakemberekről.
Én nem is igazán tudom, miben reménykedik ez az országvezetés, miben bíznak az emberek.
Hamarosan vége lesz remélem ennek az agóniának...
"Minden szakma nem fog kimenni mert pl. A börtönőr Amerikába 10 000 USA dollárt keres !!! "
10000 még egy utcaseprő se keres.
30-50 ezer között keresnek.
Ott átlagfizetést kapnak az emberek. Ez 30000$.
Egy nőgyógyász fizetése 250000$.
Egy háziorvos 150000$.
egy informatikus 70000-100000$.
Semmikorra. Évente 7 ezer fő szerzi meg az abszolutóriumot, utána megy államvizsgázni. Államvizsgázni sem mindenki fog, de így is rengetegen kerülnek ki orvosi diplomával az egyetemről.
Többen vannak, akik nem tudnak elhelyezkedni.
És fontos!, hogy külföldön élni álom, nem mindenki bírja a kezdeti elszigeteltséget, a család hiányát. Beállítottság kérdése, hogy ki bír elmenni! Sokan kimennek, aztán hazajönnek.
Tipikus inkább, hogy mindenféle szakmát nézve nők mennek ki és főleg férjhez, nem dolgozni.
"Államvizsgázni sem mindenki fog, de így is rengetegen kerülnek ki orvosi diplomával az egyetemről."
Ami után még várni kell 6-7 évet mire igazán orvosnak lehet nevezni.(szakorvos)
De sokan már nem itthon szakosodnak.
Igen. Szóval itt KÉRDÉS NÉLKÜL meg kéne emelni a fizetéseket legalább a duplájára. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy pl. Ausztriában 3-szor 5-ször annyit keresnek. Akkor másolják le ugyanazt a rendszert, vagy nemtudom, de CSINÁLJÁK, mert különben mindenki elmegy innen. Köztük én is...
De azért: Szebb jövőt!
Én is orvosira készülök, és ha sikerül végigcsinálnom - és továbbra is ilyenek maradnak a körülmények - tuti elmegyek innen. pedig szeretem az országot, de nem fogok megőrülni, az tuti.
Amúgy kis kitérő, csak hogy mennyire tisztelik az orvosokat néhányan:D Ma voltam kontroll-vizsgálaton, és az egyik tirpák takarítónő épp vitt a vizsgálóba egy papírgurigát - amit az ágyra szoktak teríteni a betegek alá -, és úgy leugatta az orvost, hogy mit képzelnek magukról, mert neki nincs is ennél jobb dolga, meg különben is, mit pazarolják a papírt. Hát én a helyébe úgy leugattam volna....
2013-ra már működésképtelenné válhat.
"Ha nem sikerül megfordítani az orvosok elvándorlásának tendenciáját, már jövőre sem lesz elég orvos, 2013 végére pedig akkora lehet a hiány, hogy működésképtelenné válik az egészségügy -"
Ebből az a tanúság, hogy aki normális égéségügyet akar az is menjen el.
Azt nem értem, hogy miért kell az, hogy havi nettó 300 000 Ft-ot kereső orvosok gyógyítsák a minimálbért vagy alig valamivel többet kereső nyomorultakat itt Magyarországon.
Vegyétek tudomásul végzős orvosok, hogy szegény országnak szegények az orvosai is, ha ez nem tetszik, menjetek csak el és keressetek sok pénzt máshol.
A mai orvosok - a sebészek kivételével, akiket viszont tényleg meg kellene fizetni - nem mások csak a gyógyszergyárak kuruzsló ügynökei, mivel csak tüneteket kezelik, ahelyett, hogy az egész embert gyógyítanák, tisztelet a kivételnek.
Az igazi orvosok a természetgyógyászok és az az ember aki nem egészségtudatosan él, hanem cigarettázik, iszik, élelmiszerszemetet zabál, az megérdemli a sorsát.
"Az igazi orvosok a természetgyógyászok"
Ha fáj a fogad, vakbeled van, vagy valami súlyosabb betegséged akkor nehogy orvoshoz menny.
Ha elüt az autó téged csak természetgyógyászhoz vihetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!