Hogy lehet ekkora lelki és felfogásbeli deformitással élni?
Egy kommentelő írta ezen az oldalon, néhány kérdéssel lejjebb ezt a kis etüdöt:
Magyarországon is lehet ma jól élni. A kulcs a tanulás. Tudom, hogy közhely, de igaz. Mindenki előtt ott volt/van a lehetőség arra hogy piacképes szakmát vagy piacképes diplomát szerezzen, amellyel nagyobb eséllyel találhatna olyan munkát, amit meg is fizetnek. Nagyon könnyű a másikra mutogatni, meg szidni azért mert valaki többet keres. Valószínű, hogy aki többet keres, az többet tanult, jó helyen volt jó időben. Ne értsetek félre, én nem bántani akarom a szegényeket, én sem gazdag családból származom, a szüleim kétkezi munkások, én mégis tanultam, egyetemre mentem(mellette mindig dolgoztam, a szüleim minimálisan tudtak támogatni). Elvégeztem az egyetemet és most egy nagyon jó és tisztességes megélhetést biztosító fizetésem van. Tenni kell a sikerért, nem pedig állandóan a másikra mutogatni, és nyavalyogni. A másik dolog, hogy valaki írta hogy keleten nincs munka, és hogy sokan dolgoznának. Sajnos az emberek nem eléggé mobilak. Oda kell költözni, ahol a munka van.
Szerinted ez a válasz nem hasznos.
Mond meg már nekem! Még is milyen iskoláid vannak? " faiskolák"? Ugynanis ennyire ostoba valaki nem lehet ha már legalább egy középfokú műveltséggel rendelkezi!
Egy társadalom " működő" nem csak diplomásokból áll, sőt a túlnyomó többségnek inkább retmelő munkát kell végezni mint szellemit. " nem lebecsülve a szellemi unkát"
Egyszerüen képtelenség az érvelésed, hiszen ha mindenki középvezetőnek vagy vezetőnek megfelelő iskolai végzettséggel rendelkezne akkor nem lenne aki az effektív szak, termelő, vagy éppen segéd vagy betanítptt munkát elvégezné. Egy társadalomban természetes hogy a magasabban képzett ezért nehezebben pótólható munkaerőnek magasabb az ázsiója, de az nem azt jelenti hogy rajtuk kívűl senkinek nincs joga az Európai emberhez méltó élethez. Gondoljbele abb, hogy ma már lassan a szakmunkások sem igen képesek tervezhetően előre haladni az életben a jövedelmükből! Annyira alacsony a jövedelmük hogy márol holnapra élnek. És akkor hol vannak a még alacsonyabb képzettségű emberek esélyei?
Vagy szerinted aki " csak szaki" az = rabszolga, aki meg még képzetlenebb azt egyszerűbb lenne lelőni?
Talán elkellene férni egy társadalom munkabér skáláján mindenkinek, hogy aki 8 óban tisztességesen dolgozik az előre haladva lássa a holnapot is.
Költözzön?
Hová?
Albérletbe?
Bp-n egy luk 60-70+rezsi.
És mennyit kap, ha nem magas a képzettsége?
Te értelmségi vagy?
Dehogy vagy az, mert akkor legalább nagyvonalakban képes lennél számolni és értenéd egy gazdaság működését.
Persze lehet hogy csak arcoskodsz.
Most melyik kommentelőre érted, hogy lelki deformitásban él?
Mert én úgy látom, hogy két különböző vélemény jelenik meg fentebb.
Bocs, úgygondoltam ez a választóvonal kézenfekvővé teszi.
""Szerinted ez a válasz nem hasznos.
A többi már az én véleményem.
Lényegében a kommentelőnek az álláspontja az amit leírt.
Miért az?Azért mert ő diplomás és neki bejött(mondjuk elfelejti azokat,akik ugyanolyan diplomások mint ő és munkanélküliek,de ez nem lényeg most).
Nekem se ez az álláspontom,de elfogadom.
"mondjuk elfelejti azokat,akik ugyanolyan diplomások mint ő és munkanélküliek,de ez nem lényeg most"
Valahogy pont az lenne a lényeg...
Simon Patrik válasza:
Lényegében a kommentelőnek az álláspontja az amit leírt.
Miért az?Azért mert ő diplomás és neki bejött(mondjuk elfelejti azokat,akik ugyanolyan diplomások mint ő és munkanélküliek,de ez nem lényeg most).
Nekem se ez az álláspontom,de elfogadom.
Kedves Simon Patrik.
Pontosan az a baj, hogy neki jó, és más mindenki mehet a levesbe. De még erre is azt mondanám, egy egoista és kész.
De ez az emberfajta, kétségbevonja annak az embernek a tisztességes élethez való jogát, aki a belét kirakva dolgozik, tisztességesen, éhbérért, és a számláit nem képes kifizetni!
Na ez az amit sem az egóra sem az empátita hiányára nem lehet fogni. De ha csak a gazdasági oldalát nézem, akkor is érthetetlen, miként gondolja hogy egy társadalom működhet megélni képes fizikai dolgozók nélkül.
Miféle inteligencia szorul az eféle arogancia mögé?
A komment megírásának időpontja: ma 22:02
Ez így van ahogy leírtad és egyet is értek veled.Csak annyi,hogy nem tudom hány éves vagy,de üdvözöllek a kapitalizmusban ahol mindenki más le van sz*rva csak a saját érdekeink a fontosak.
Kérdező, szerintem egy kicsit túlreagáltad. Az általad idézett kommentben a válaszoló csak arra világít rá, hogy sokan az államtól várják a segítséget, nem tesznek meg mindent stb... Nem mindenki ilyen, de tagadhatatlan, hogy nem egy ilyen ember van. A válaszoló is erre próbált kilyukadni, erre te letámadtad, lényegében majdnem elitizmust vizionálva. Sokan tanultak tömegszakmát, nem végeztek főiskolát. Természetesen ez még nem ok arra, hogy bárkinek kenyérgondjai legyenek, de egyszerűen ez várható volt.
Ami pedig a kékgalléros munkáról való véleményedet illeti: Valóban nem működhet a társadalom termelő munkások nélkül, de te úgy írod, mintha mindenki közösségben gondolkozna. Senki sem úgy lesz munkás, hogy "ejj, de sok az ügyvéd, feláldozom magam a hasznosság oltárán, felszabadítom a munkaerőpiacot és inkább leszek agrármunkás"
Mielőtt valami felsőbbrendűséget olvasnál ki a hozzászólásomból, inkább leírom: én mindig támogattam a szegényeket, szóval nem mondhatod, hogy nincs bennem együttérzés. Ennek ellenére én értem, hogy az általad beidézett válaszoló mire gondolt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!