Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fog eljönni az isteni...

Mikor fog eljönni az isteni igazság (szolgáltatás) Magyarországra?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 00:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kérdező: te most mire gondolsz? Milyen isteni igazságszolgáltatás legyen? Egyesek szerint, már rég eljött, mások szerint csak fog, megint mások szerint, sosem lesz - attól függ, hogy mely csoportét vallod magadénak.
2011. ápr. 16. 10:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Nemsokára.Magyarországnak már volt zsidó,cigány,ruszki vezetője is az elmúlt 50 évben.Most már végre sor kerül arra is,hogy Magyar ember irányítsa az országot.
2011. ápr. 16. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Volt. Istenítéletnek hívták. Azon alapszik, hogy Isten az igazság oldalán áll és ez kiprovokálható. Középkorra jellemző módszer. Néhány változatát biztos hallották már: hidegvíz, forróvíz, tüzesvaspróba. Csak a hidegvízpróbát írom le időm szűkében. A próbát szenvedőt összekötözve vízbe dobták. Ha a víz felszínén maradt "tehát a víz is kidobta magából", bűnös volt- ha jól emlékszem boszorkányoknál alkalmazták általában, szóval a büntetési nem máglyahalál. Ha elmerült ártatlan volt, de nem nagyon dicsekedhetett vele, hiszen általában, azért addig vártak a kihúzással, amíg meg nem fulladt. Volt még pár módszer például mérlegpróba, ezt a Gyalog Galopp című film viccesen bemutatja, milyen jól is alkalmazható boszorkányoknál mondjuk. Vagy tetemrehívás Arany János balladájában isteni igazságszolgáltatás Magyarországon való alkalmazására jeles példa.

Most elvonatkoztatva, hogy vannak-e boszorkányok, esetleg voltak (és mennyire veszélyesek), főképp abba se mennék bele inkább, hogy létezik-e Isten és mi jót mi rosszat csinálnak a nevében, de ezek után én ezt az újszerű bírósági rendszert tudom ajánlani. Habár jónak tartanám azt a gépet is amibe bedobunk egy zsetont és kidobja az igazságot, ennek hiányában felteszem, hogy a társadalmi folyamatok pozitiválódtak és tudatos emberi beavatkozástól függnek, bár kíváncsi vagyok alternatív nem mainstream elméletekre, de eddig csak rossz tapasztalataim voltak.

2011. ápr. 17. 12:21
 14/14 anonim ***** válasza:
A legnépszerűbbet, (és talán emiatt) legtovább élő módszert, a párbajt sajnos kihagytam a felsorolásból, de gondolom ezzel kevés újat írtam.
2011. ápr. 17. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!