Mit gondoltok a Jobbik Magyarországért Mozgalomról?
A 2000-es évek elejére megérett a helyzet h a radikálisabb jobboldal is legyen képviselve, az mszp meg jobb híján a fideszre mondta h szélsőjobboldali.
A jobbik pozitívuma: kiáll a kevésbé "politikailag korrekt" vélemények mellett, összefogja a radikális jobboldalt.
Negatívuma: ahogy a fidesz úgy a jobbik se makulátlan párt, helyet kapnak benne az "idők szavát meghalló" volt szdsz kötődésű emberek is.
Én nem támogatom őket. Egyrészt, mert vágyálmokat kergetnek, másrészt pedig mindenki utálja őket külföldön. Nem tudom, hogy a szavazóik hány közgazdasággal kapcsolatos könyvet olvastak el, de vannak olyan különös emberek, hogy "befektetők", akiktől a pénz jön, és olyan is létezik, hogy "diplomáciai viszony". Mivel Európában minden összefügg mindennel, még az EU nélkül is, ezért nem lenne túl üdvözlendő, ha kiközösítenének minket a vezetőnk miatt. Magyarország túl kicsi ahhoz, hogy elszigetelje magát, és ahhoz is túl jelentéktelen, hogy a nagyobb országok ezt megakadályozzák. Oroszországgal pedig hiába lenne jó kapcsolatunk, az nem lenne olyan volumenű, hogy csak erre épüljön az egész gazdaság. A Türkmenisztánnal és Kazahsztánnal való gazdálkodás pedig egy baromság. Nem mondom, hogy kivitelezhetetlen, de még egyáltalán nem lenne elég. Arra tippelek, hogy a jobbik megválasztásának már a HÍRÉRE Magyarország az elmúlt 20 év legnagyobb inflációját produkálná. Egy folyóban haladunk előre, csak k*rva lassan, mert 20 éve szar a lapát. A jobbik viszont eleve szembefordulna az árral, teljes csőd.
Egyébként az egyetemista ismerőseim zöme Lmp-s, van nem kevés fideszes. A jobbikosok tényleg kb. a harmadik helyen állnak.
Amúgy nem hiszem, hogy valaha kormányra kerülnek. A jobbiknak minden összejött: Olaszliszka, Cozma, őszödi beszéd, világgazdasági válság. Ezek már kezdenek lecsengeni, a fidesz pedig az autoriter "szagú" intézkedéseivel megint szimpatikussá teszi a demokráciát. Ráadásul elég esetlenül politizálnak, nem használják ki a lehetőségeket, pedig egy csomó dolog ott hever az orruk előtt, amiből azért pár százalékot lehetne csiholni. Bocs, de én a nagy "hazaáruló" pofámmal úgy gondolok a jobbikos politikusokra, mint néhány elkeseredett és naiv kamaszra, akiket most bedobtak a felnőttek világába.
19:54:
Az LMP-t már akkor próbáltam, amikor még SZDSZ-nek hívták...
19:54:
Aztán meg, a mai pártok közül még az LMP a leginkább média-kreálmány...
Hogy miért gondolom, hogy az LMP ugyanaz, mint az SZDSZ? Az SZDSZ a káder gyerekek új generációja volt, akik "gyökeresen szakítottak apáikkal" (egy időre).
Az LMP meg a káder unokák pártja, akik "gyökeresen szakítottak apáikkal és nagyapáikkal" (gondolom, egy időre, amíg politikailag az a hasznos).
De Szakasits Árpád unokája azért Szakasits Árpád unokája. Az LMP élén.
Nem. Ez a régi káder elit már elég lehetőséget kapott arra, hogy tönkre tegye az országot. Meg is tették. Most valami új kellene nekem...
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:04
Hát nem óhajtok vitatkozni. Ez olyan mintha a narancsról meggyőződéssel állítanád, hogy az cseresznye, mert mind a kettő fán termett...
Látom az az apróság, hogy a két párt politikájának nem sok köze van egymáshoz és személyi átfedések sincsenek nem zavar téged. Azt meg, hogy ki volt Schiffer dédnagyapja hagyjuk már. Szerintem egyrészt ez méltatlan, másrészt egy primitív marhaság.
Nem foglak meggyőzni, nem is célom, de azért szomorú, hogy mindenféle háttérismeret és utánajárás nélkül mit ki nem jelentenek az emberek. Sajnos a média téged is megvezetett... Ennyi.
"Egyrészt, mert vágyálmokat kergetnek, másrészt pedig mindenki utálja őket külföldön. Nem tudom, hogy a szavazóik hány közgazdasággal kapcsolatos könyvet olvastak el..."
Fél rokonságom külföldön él, de a külföldi egyszerű emberek azt sem tudják, hogy van ilyen, hogy Jobbik! Eleve nem utálhatnak... és tudom, hogy nem utálják. Max azok a külföldiek vannak a Jobbik ellen, akik idehozzák az ócska import cuccukat, ki akarják használni az országunkat, magyarán nem áll érdekükben egy ilyen párt létezése, tevékenységei.
Egyébként meg... jobbikos vagyok, de hidd el, közgazdász hallgatóként némileg több közgazdasági könyvet olvastam, mint te, kedves válaszoló. :) Légyszíves ne hadonássz ilyen kifejezésekkel, mikor fogalmad sincs, kikből áll a Jobbik szavazótábora pontosan... Pontosan!
"Látom az az apróság, hogy a két párt politikájának nem sok köze van egymáshoz és személyi átfedések sincsenek nem zavar téged."
Hát, bizony nem zavar, mert az LMP politikája pontosan azonos az SZDSZ-ével, és ugyanazok a támogatói is. Az LMP hivatott betölteni a leszerepelt SZDSZ helyét a magyar politikai palettán. Ifjonti báját majd levetkőzi, ha hatalomra kerül.
"Azt meg, hogy ki volt Schiffer dédnagyapja hagyjuk már."
Hát ne hagyjuk már. 6 választással a hátam mögött elég tapasztalatom ahhoz, hogy ne azt nézzem, mit hazudik egy párt az adott pillanatban, hanem azt nézzem: kik állnak mögötte?
És itt most nem a sajtó propagandával behülyített LMP választókra gondolok, hanem a Gyurcsány-haver Schiffer és köre mögött a háttérben álló támogatókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!