Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó húzás az, h a Fidesz...

Jó húzás az, h a Fidesz egymagában "alkotmányoz"?

Figyelt kérdés

Csak mert így akkor valóban egy tisztán pártalkotmény lesz, és erre lehet majd hivatkozni, és azonnal újat csinálni, ha változna a szélirány netán 3 év múlva ...

Hogyan gondoljátok?

2011. ápr. 4. 07:24
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

76%-os!

szted Orbán papának mégis mije is van? a kőbányáit és a sporttelepét is a fizetéséből vette, igaz? ne viccelj már, jó dolog ez a "bizonyítsd be, amit mondasz", csak hát nem olyan egyszerű, gondolhatod h nyilván ez a csürhe is tesz arról, hogy a nevén aztán max egy lakás legyen meg adósságok ,... ez sztem vitán felül áll

tévedek?

2011. ápr. 4. 12:33
 22/40 A kérdező kommentje:
szavazásról meg csak annyit h jelenleg Maon sztem nem tudsz "jól" szavazni, ez is egy horror
2011. ápr. 4. 12:35
 23/40 anonim ***** válasza:

"a kőbányáit és a sporttelepét is a fizetéséből vette"

Milyen sporttelepe? Az ami nem az övé? Értelmezd: arányosság.

"jó dolog ez a "bizonyítsd be, amit mondasz", csak hát nem olyan egyszerű"

Írni hülyeséget viszont egyszerű, azt azért csinálod? Nem mondom, hogy szentek, biztosan nem. De nem is csinálják a te kontódra az adósságot. Jelenleg minden egyes magyar állampolgárnak kb 10Mft adóssága van. Ez az államadósság, ezt így vagy úgy törlesztened KELL, és ez alól nincs kibúvás, nincs moratórium. Ha a Fidesz ezt VALÓBAN legalább 2/3-ára csökkenti, már megtette azt, amiért részben rájuk szavaztam. A többi csak maszlag, hogy Lázár beszólás, dajcstomi, Kósa, Schmitt, Alkotmány, Média-törvény, lóf@sz, anyámkínja. Persze élhetsz álomvilágban is.

2011. ápr. 4. 13:16
 24/40 A kérdező kommentje:

oké, én ezt baromira nem veszekedésnek szántam, de úgy tűnik, anélkül nem lehet

viszont szted nem gáz h egész Európával megutáltatta már magát, és kiröhögik jóízűen ? ez az adósság meg megszorítósdi, vagyis "átstrukturálósdi" meg nevetséges már ugye, de mindegy, engem az idegesít nagyon h a Nyugat szemében így aztán nekünk még sokkal inkább annyi :(

2011. ápr. 4. 13:29
 25/40 anonim ***** válasza:

Emlékszem, hogy felháborodott a baloldal, amikor Orbán szóvátette külföldön az MSZP módszereit. "Orbán elárulta Magyarországot".

Most meg odajár az MSZP körbesírni Európát.

2011. ápr. 4. 13:38
 26/40 anonim ***** válasza:

"a Nyugat szemében így aztán nekünk még sokkal inkább annyi "

A Nyugat szemébe sokkal több szálkát tett az MSZP amióta nem kormányoz. Folyamatosan az EU-ban sír, hogy milyen szar itt. Ezzel sokkal többet ártanak, mint egy médiatörvény vagy egy valóban diktatórikus alkotmány tenné.

2011. ápr. 4. 13:49
 27/40 A kérdező kommentje:
ezt a diktatorikus alkotmányt komolyan mondod?
2011. ápr. 4. 14:57
 28/40 anonim ***** válasza:

Egymagában = egypártrendszer,- nincs demokrácia.

3év múlva fog változni a pol.légkör, most a vegetálás időszaka jön.

2011. ápr. 4. 18:05
 29/40 anonim ***** válasza:

"ezt a diktatorikus alkotmányt komolyan mondod?"

Igen, komolyan mondom, hogy még egy diktatórikus alkotmány is kevesebbet ártana Magyarország nemzetközi megítélésében, mint az MSZP jelenlegi anyuci szoknyájánál való bőgése. Nem tudom, hogy sikerült-e megértened és felfogni azt, amit írok, de a kételyeid eloszlatása miatt: nem, a készülő alkotmányt nem tartom diktatórikus alkotmánynak.

2011. ápr. 4. 18:09
 30/40 anonim ***** válasza:

Az LMP-nek világos és szerintem korrekt feltételei voltak az alkotmányozással kapcsolatban.

Schiffer András a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezetője az egész országot átfogó „alkotmányturné”-ja keretében március 19-én Sopronban tartott fórumot. A frakcióvezető a számos vidéki várost érintő előadássorozaton személyesen is tájékoztatja az érdeklődő polgárokat az LMP-nek az alkotmányozás folyamatával kapcsolatos álláspontjáról, valamint az alkotmány országgyűlési vitájától történő távolmaradásának okairól.

Amint a frakcióvezető (az MTI beszámolója szerint) fogalmazott: “A minimumfeltétel az lett volna, hogy a Fidesz alkotmánytervezete ne egy héttel ezelőtt, hanem mondjuk egy évvel ezelőtt lásson napvilágot, és akkor a választópolgárok abban a helyzetben vannak a fülkékben, hogy tudják mérlegelni: kell-e nekik a Fidesz ezekkel a közjogi, alkotmányos elképzelésekkel. (…). Legális lehetősége van a kétharmados többségnek, hogy alkotmányozzon, legitim alkotmányról azonban így nem beszélhetünk”. Ráadásul „A Fidesz alaptörvény-tervezete megerősíteni látszik az LMP azon korábbi álláspontját, hogy a demokratikus alkotmányozás feltételei nem állnak fenn”.

Schiffer András megerősítette, hogy az LMP véleménye szerint nem áll fenn alkotmányozási kényszer, nincs szükség új alaptörvényre, mivel az alkotmány jól végiggondolt kiegészítéseivel le lehetne vonni az elmúlt húsz év tanulságait. Egyrészről ezen, a jelenlegi alkotmány módosítására, kiegészítésére vonatkozó javaslatait foglalja össze a párt, a februárban elkészült saját alkotmánykoncepciójában.

A frakcióvezető ezen túl kifejtette, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között nem minőségi, hanem mennyiségi különbség van”, hiszen “az egyik az ötven százalék érdekében gazdaságpolitikai elképzelésekről hallgatott, a másik a kétharmad érdekében közjogi elképzelésekről”. A nyugatmagyar.hu beszámolója szerint a politikus szerint innentől kezdve nem az a kérdés, hogy melyik párt vesz részt az alkotmányozásban, hanem az, hogy az emberek szerepet kapnak-e ebben a folyamatban.

Éppen ezért kérte az LMP, hogy korrekt kampányfeltételek után döntsön megerősítő népszavazás az új alaptörvényről, vagy a 2014-ben alakuló parlament döntsön a hatálybaléptetésről – jegyezte meg a politikus. Másik kifogásként azt említette, hogy “jelenleg alkotmányozás címén az alkotmányosság felszámolása zajlik”, mivel a közreadott alkotmánytervezet nem a túlsúlyos kancellári hatalom kiegyensúlyozásáról szól, hanem arról, hogy leépítik a fékek és ellensúlyok rendszerét – sorolta kifogásaikat a politikus.

Schiffer András jelezte azt is: kifogásolják, hogy a környezeti jogok intézményét felszámolják, nincs szó a tervezetben az egészséges környezethez, a lakhatáshoz vagy a szociális biztonsághoz való jogról vagy a jövő nemzedékek jogairól, és – szintén eltérően az LMP javaslatától – nem szerepel a koncepcióban a közszolgáltatások és bizonyos stratégiai vagyonelemek védelme sem.

2011. ápr. 4. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!