Jó húzás az, h a Fidesz egymagában "alkotmányoz"?
Csak mert így akkor valóban egy tisztán pártalkotmény lesz, és erre lehet majd hivatkozni, és azonnal újat csinálni, ha változna a szélirány netán 3 év múlva ...
Hogyan gondoljátok?
Előző
Tehát akkor az abortusztilalom - ne tagadd, a magzati élet védelme ezt jelenti, mert az alkotmány minden más jogszabály fölött áll - az ab hatáskörének az államháztartási hiányhoz való kötése - azaz, nincs jogállam, ha rosszul állunk - a lehetőség megteremtése, hogy egyes posztokba 9-10 évre fideszesek kerüljenek, és megbuktathassanak egy nem fideszes kormányt, mint ahogy látjuk Esztergomot is, valamint a kereszténység előtérbe való helyezése az ideológiai semlegességgel szemben, az semmi?
Az meg, hogy valami belügy... a gyereknevelés is az, de mégis, jóérzésű ember lenézi, azt, aki korbáccsal "nevel."
Azért alkotmányoz egyedül a Fidesz, mert erre kényszerül. Azért kényszerül erre, mert az ellenzéki pártok előre megfontolt, stratégiai okok miatt "szabotálják" az alkotmányozást.
Vagyis, bár minden lehetőségük megvan, mégsem vesznek részt benne, csak hogy később majd támadhassák, és minden problémát rá tudjanak fogni.
"Jó húzás az, h a Fidesz egymagában "alkotmányoz"?"
A kérdés valójában ez: jó ötlet, hogy az MSZP-LMP blokk bojkottálja az alkotmányozást?
"Csak mert így akkor valóban egy tisztán pártalkotmény lesz"
Nincs olyan, hogy "pártalkotmány". 2/3-os parlamenti többséggel törvényes újraírni az alkotmányt. Ez a 2/3 megvan a Fidesznek, tehát törvényes és legitim, amit csinál. Ha a választók nem akarták volna, hogy a Fidesz alkotmányozzon, talán nem adtak volna neki 2/3-os parlamenti többséget.
Fenét van itt szó a "demokrácia" féltéséről meg az "igazi alkotmány" és "pártalkotmány" közötti különbségről. Még mindig csak arról van szó, hogy Mesterházyék képtelenek elfogadni a választás eredményét. Hisztis kisgyerekek módjára viselkednek.
"és erre lehet majd hivatkozni"
Valóban, Mesterházy hivatkozhat rá. És akkor mi lesz? Majd tódul a tömeg és a "pártalkotmány" érv miatt az MSZP-re szavaz olyan arányban, hogy 2/3-uk legyen a parlamentben? Ennyire naiv még egy szoci sem lehet.
"Egyfelől, a külföld iszonyatos balkáni tahóknak fog minket tartani, de ezt már megszoktuk. "
A ballib oldal állítja be így Magyarországot...
"Ma már nem lenne kétharmad."
Viszont a jelenleg hatályos magyar választási törvény szerint 4 évig kétharmaduk van. Ideje lenne ezt elfogadni. Időben kellett volna gondolkodni, és ezalatt nem a kampányt értem. De ballibék, az állítólagos "értelmiség" ezt képtelen felfogni.
"Mellesleg: hány korábbi magyar Alkotmány volt eddig népszavazásra bocsátva? "
Ne viccelj, azt a kiküldött baromságot nevezed népszavazásnak vagy lesz még valami komoly is, csak lemaradtam róla? Ha csak arra gondolsz, akkor azt nem tarthatod népszavazásnak, még jó indulattal se.
Rosszul látom?
ez a nagy durva, de nagyon igaz, látok én olyan híradókat még a spanyoloknál is, hogy eldobom magam:
"Egyfelől, a külföld iszonyatos balkáni tahóknak fog minket tartani, de ezt már megszoktuk."
"Ne viccelj, azt a kiküldött baromságot nevezed népszavazásnak vagy lesz még valami komoly is, csak lemaradtam róla? "
Nem én azt kérdeztem, hogy hány korábbi Alkotmány volt Magyarországon népszavazásra bocsátva? Szerintem semmi félreérthető nincs a kérdésben, és semmi köze nincs a kiküldött/visszaküldött anyaghoz. Ennek fényében a "az értelmiség a ballib továbbra is" kijelentésed nem állja meg a helyét.
" Ismét más kérdés, hogy aztán Orbánéknál is ugyanez megy, de majd idővel előbukkannak a dolgok ott is .... higyétek el."
Azért higyJem el, mert te azt mondod? Ez kevés érv, amit tényekkel nem tudsz alátámasztani. Az egész Fidesz korábbi 4 éves lopkodása kimerült egy kőbányában és tokaji szőlőben. Ha a ballib értelmes lenne, a kormányzásból hosszútávon szeretnének megélni, de valószinűsíteni lehetett, hogy kb ide jutnak, ha folytatják a tevékenységüket. Ha meg a szavazóikra gondolsz, mint "értelmiség", akkor ezt az alapján mondod, akik 2006-ban azért szavaztak rájuk, "mert ők már biztos loptak eleget"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!