Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az MSZP-nek is van alkotmányte...

Az MSZP-nek is van alkotmánytervezete, amit még 2006-ban csináltak, szintén pártalkotmány. Nem álszent így alkotmányos puccsról beszélni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 20:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"Tegyük fel, én írtam egy alkotmánytervezetet 2006-ban magamnak. Akkor most miért nem bírálhatom a mostani Orbán-dekrétumot? Hogy függ ez össze?"

De ők nem az alkotmányt bírálják, hanem a legitimációt vonják kétségbe.

2011. ápr. 2. 22:28
 22/27 Dick Esmen ***** válasza:
62%
Látom kedves kérdező nem nagyon tudod mit jelent hogy alkotmányos puccs.
2011. ápr. 2. 22:39
 23/27 anonim ***** válasza:
79%
22.28: A legitimációt is kétségbe vonhatják. Mivel a választási kampányban a FIDESZ sem azt nem közölte, hogy új alkotmányt akar, sem azt, hogy meg akarja dönteni a jogállamot, csak akkor lenne társadalmilag legitim az alkotmányuk, ha népszavazásra bocsátanák. Ha az MSZP írt is alkotmányt korábban, a parlamenti erőviszonyok miatt annak semmi realitása nem volt, az legfeljebb egy szellemi előkészületnek vehető. Ettől teljesen függetlenül tény, hogy a FIDESZ alkotmányozásra, pláne az alkotmányos rend alapjainak megváltoztatására senkitől semmiféle felhatalmazást nem kapott.
2011. ápr. 2. 22:41
 24/27 anonim ***** válasza:
29%

ma 22:39

Nincs olyan, hogy alkotmányos puccs. Ami alkotmányos, az nem puccs.

Mesterházyék pont elégszer "figyelmeztették" az országot, hogy ha 2/3-ot kap a Fidesz, akkor élni fog a 2/3 adta lehetőségekkel. Ennek tudatában a nép megválasztotta a Fideszt, olyan arányban, hogy meglett nekik a 2/3. Tudtuk, hogy ez lesz, és erre szavaztunk. Úgyhogy Mesterházy nyugodtan befejezheti a nyávogást. Az MSZP-nek meg kellene végre értenie, hogy nem beszélhet úgy, mintha az egész országot vagy a többséget képviselné.

2011. ápr. 2. 23:24
 25/27 anonim ***** válasza:
90%
na látom, megjöttek az oldalra az MSZP-sek. Az egyik épp most osztott ki egy másik kérdésben, hogy Orbánfan vagyok! -.-
2011. ápr. 3. 01:13
 26/27 anonim ***** válasza:
Inkább légy Orbánfan, mint Mesterházyfan.
2011. ápr. 3. 10:30
 27/27 anonim ***** válasza:

én Orbánfan vagyok. hol van ezzel a gond?

hajrá Fidesz!

2011. ápr. 3. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!