Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az hogy a liberális...

Miért van az hogy a liberális felfogású kommentelők gyakran azzal jönnek hogy " összeesküvés elmélet"?

Figyelt kérdés

Miért nem értik hogy nem ellenünk tesznek valamit, de valós és logikus lépéseket alkalmaznak, szisztematikusan a céljaik eléréséhez! Az az, nem minket akarnak gyarmatosítani, vagy leigázni, el nincsteleníteni.

De ahoz hogy nekik jöljön az extraprofit a számukra, a végeredménye a mi problémáinkat gyarapítja.

Az meg egyenesen veszélyes felfogás, hogy nem léteznek olyan emberek akik képesek olyan értelmi teljesítményre ami ha kellő pénzzel meg vannak támogatva, akkor olyan mechanizmusokat indukálhatnak a gazdaságban amiből ők profitálnak. " persze a profit és az extra profit között az a különbbség, hogy a profit szükséges és talán mindenki jól jár. Az extraprofitot meg valakinek a rovására lehet csak összehozni.

2011. ápr. 2. 12:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10%

13:39

"Ismétlem, nem vagyok jobbikos!"

Ha még az SEM vagy, az elég rossz hír :)))

"Nem félek a világtól"

Rémeket látsz benne. Összeesküvéseket, "gyarmatosítást", "kizsákmányolást" látsz mindenben.

"Hajón dolgoztam 2 szerződéses ciklust, és bejártam " szerénytelenség nélkül mondhatom" a világnak azt a fertáját amit érdemes!"

Én elhiszem, hogy bejártad a világ számos fertályát, ám a könyvtáraknak sajnos nem sok fertályát jártad be. Ezért nem tudsz sokat pl. a gazdaságról vagy a politikáról. Ami, hangsúlyozom, önmagában nem baj. Csak akkor zavaró, ha ennek ellenére pont ezekről a témákról okoskodsz. Én sem tartok előadásokat a hajózásról, mert nem értek hozzá. Te folyamatosan olyan témákról próbálsz nálad sokkal hozzáértőbbeket kioktatni, amikhez lövésed sincs.

"A liberalizált piac versenykörülményei között, elképzelhetettlen az extraprofit. Ugyanis ha egy cég annyira specializált hogy nincs versenytársa, akkor az csak magas profit. Ha viszont befolyások alapján szereznek az extraprofitot eredményező versenyelőnyt az mindenütt a világon problémás, és másokat megkárosító!"

Ez nagyon szép mese. Tudományos állítás meg akkor lesz belőle, ha pl. világosan (és mérhetően) el tudod határolni, mi az, hogy "befolyások alapján" szerezni "versenyelőnyt" és mi az a "megkárosítás". És akkor megteheted a javaslataidat. Pl. írhatsz egy vesrenyjogi témájú cikket valamelyik szaklapba. Ha ennyire vágod a témát, akkor nyilván a szerkesztőségek már várják a publikációdat. Vagy nem?

2011. ápr. 2. 13:52
 12/16 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:52

Tudod ha valakinek el kell hogy magyarázzam, mit jelent a versenyt megkerűlve előnyöket szerezni, azzal nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.

Persze az maga a hab a tortán, ha valaki ezzel a felkészűltséggel engem illet azzal hogy ha olvasnék elég könyvet a gazdaság működésével kapcsolatban.

Beszéljünk gazdaságról, mi a kedvenc témád?

2011. ápr. 2. 14:05
 13/16 A kérdező kommentje:

De ha akarsz, beszélhetünk gazdaságról!

Itt az oldalon, ezt a kérdést én tettem fel:

Egyetértessz-e azzal a megállapítással hogy: " A globális, multinacionális gazdasági felfogás a saját anomáliájiba kezd belefulladni?

Szedd ízekre, válaszold meg, vitassuk meg, lássak valamit tőled és ne csak a szád járjon tanulásról!

2011. ápr. 2. 14:19
 14/16 anonim ***** válasza:
10%

"Tudod ha valakinek el kell hogy magyarázzam, mit jelent a versenyt megkerűlve előnyöket szerezni, azzal nem tudok és nem is akarok mit kezdeni."

Neked van egy véleményed valamiről. Ezt a véleményt ködös és pongyola stílusban hirdeted, mint nagy-nagy észrevételt. Olyan témával kapcsolatos véleményecskéről van szó, aminek könyvtárnyi szakirodalma van.

Ugye két értelmes dolgot lehet ilyenkor csinálni. Vagy tényleg komolyan elkezdesz foglalkozni azzal, mi a verseny, és mikor kiknek jó a verseny, és mi az extraprofit, és milyen feltételek mellett mivel jár a verseny. Ekkor elvégzed a közgázt, aztán kutató leszel, aztán publikálsz, sőt, gazdaságpolitikusként még esetleg a kormány politikáját is formálhatod, de úgy biztosan, hogy olyan lapokban publikálsz, amelyeket olvasnak és figyelembe vesznek olyan emberek, akik döntési pozíciók közelében vannak. Azzal viszont nem lehet semmit kezdeni, hogy egy félig artikulált véleményt leírsz mindenféle fórumokba naponta sokszor. Mi ennek az értelme? Valami meg fog változni ettől? Vagy azt reméled, hogy majd valakik megdicsérnek, hogy okos vagy? Egyikre se nagyon számíts.

"Egyetértessz-e azzal a megállapítással hogy: " A globális, multinacionális gazdasági felfogás a saját anomáliájiba kezd belefulladni?"

Ezzel a mondattal nem tudok mit kezdeni, mert sajnos értelmetlen. Felfogások nem szoktak befulladni. Egyszerűen nem is értem, mit akarsz kifejezni azzal, hogy egy felfogás befullad. Aztán olyan sincs, hogy "multinacionális gazdasági felfogás". Nincs ilyen. Vannak multinacionális vállalatok, meg van globális gazdasági rendszer, de hogy felfogás?! Végül, anomáliákba belefulladni? Azt hogyan kell? Túl mély, és nem tudunk benne úszni?

"Szedd ízekre, válaszold meg, vitassuk meg, lássak valamit tőled és ne csak a szád járjon tanulásról!"

Akkor tudnék veled vitatkozni, ha lenne állításod, amit egyáltalán értelmezni lehet. Meg ha veled akarnék vitatkozni, mert mondjuk nem vennék részt munkámból kifolyólag ténylegesen komoly vitákban.

2011. ápr. 2. 15:50
 15/16 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:50

Bocikám, sajnos te csak egy okoskodó szánalmas gyermek vagy kb 20éves.

Én azt írtam hogy az oldalon található kérdésemmel, és nem csak azzal a mondattal.

Ha lenne annyi eszed hogy megkeresd az oldalon, hiszen csak néhány sorral lejjebb van maga a kérdés, már talán érthetnéd is.

De szerintem nem erről van szó.

Ugyanis te pontosan tudod mely kérdés volt kiírva, csak nem vagy képes hozzászólni. Sajnos kettőnknek nem egy a "szellemi kapacitása" így feleslegesnek tartom hogy lealacsonyodjam ahoz a stílushoz ami nálad tapasztalható.

Ugyais te nem válaszolni vagy vitábaszállni, érvelni akarsz, csak belekötni és okoskodni mindenbe, a magad tudatlan és tanulatlan módján.

Miért nem nézted meg a kiírt kérdés kiegészítő szövegét?

2011. ápr. 2. 17:10
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

"Ugyais te nem válaszolni vagy vitábaszállni, érvelni akarsz, csak belekötni és okoskodni mindenbe, a magad tudatlan és tanulatlan módján."

Szerintem ez inkább rád igaz. Nem sok mindenben szoktam egyetérteni az 53%-ossal, de most gyakorlatilag minden szavával egyet tudok érteni.

2011. ápr. 2. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!