Én egy erdélyből áttelepült magyar vagyok. Ott piszok magyar itt piszok román vagyok. Miért van ez?
Hogy ott miért, azt nem tudom.
De itt... Itt ez a pici ország. Trianonnál jól megnyesték. Elvesztettünk egy csomó bányát, nyersagyaglelőhelyet, iparilag értékes területet. Gyenge lett, szegény és pici. Tragikus, de ez van...
Na most jönnek az elcsatolt terültekről vissza emberek, elsőként ők kapják meg a munkahelyeket, előtérbe helyezik őket egy csomó mindenben (pl. tévés műsorokra gondolok, címet nem írok) mindezt azért, mert határon túli magyar! Az ország ugyanolyan pici, kevés munkahellyel, és nekünk, akik mindig is itt éltünk, még kevesebb munkahely jut, mert hát a munkahelyek száma nem nő, az ország területe sem, csak hát jönnek emberek pluszba... És ugye mi nem mehetünk ki munkát vállalni...
Szóval nem azért, mert román vagy, hanem mert plusz ember vagy, gy plusz éhes száj egy kis asztal körül.
Az első válaszoló helyett én szégyellem a pofám. Úgy látszik, szóról szóra megjegyezte Gy.F. kampánybeszédét, amit a kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt tartott.
A kérdezőnek: pont azért van, mert sajnos Magyarországon rengeteg olyan sötét, önálló gondolatokra képtelen, elképesztő demagógiával megetethető ember él, mint az első. Ők bármit elhisznek, amiben valaki megnevez egy embert(egy népet, egy társadalmi réteget, egy bizonyos foglalkozást űző csoportot, egy pártot stb.), aki, vagy ami hibáztatható az ő nyomorukért. Mindegy, csak legyen egy közös ellenség, akit lehet hibáztatni. Tanult embernek ismerős "valahonnan" ez a metódus, csak sajnos a többinek is pont annyi szavazati joga van.
Szerintem ugyanolyan magyar vagy, mint én, aki itt születtem! Aki azt mondja rád, hogy román, az még nem volt Erdélyben.
Azt hiszem, amíg nem voltam Erdélyben, én sem láttam tisztán a dolgokat.
Már megbocsáss, nem tudom merre laksz, de ha mondjuk te szüleid laktak volna azon a területen, amit elcsatoltak tőlünk anno, akkor most te lennél a "piszok román".
Bár voltaképpen az ilyen véleményeket meg sem kéne hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!