Legális-e Magyarországon dupla szögesdrótos kerítés?
11/24 A kérdező kommentje:
Kedves 13:22! Leszarom, hogy ki és miért mászna be a szüleim kertjébe, csak ne másszon be. Sajnos a kistérség közbiztonsága vagyoni bűncselekményeknél a statisztikák szerint nem túl jó. Ha nem is bántják őket, a kertből simán ellophatnak ezt-azt, ezért azt hiszem, joguk van a szüleimnek ahhoz, hogy ennek a lehetőségét megakadályozzák. Nem kívántam cigányozni vagy az érzékenységedet megsérteni.
A betonkerítés nagyon drága lesz. Szerintem csinálj betonalapot, és acélrudakból legyen a kerítés, pl. vastagabb betonvas, felül kihegyezve. Az a lényeg, hogy vízszintesen ne legyen acélelem, nehogy rá tudjon lépni. Persze valamennyi merevítés kell, de felülről számítva mondjuk 120 cm-en belül ne legyen. A drótot szétvágja egy erősebb fogóval, a vasbeton meg mocsok drága kerítésnek. Meg ronda is, és el lehet mögötte bújni, nem tudsz keresztüllőni rajta a légpuskával.
2011. márc. 30. 13:56
13/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem rossz, és még esztétikus is. Egyébként mászásbiztos kerítést is lehet kapni, ami hálószerű, és nem nagyon lehet benne kapaszkodót találni.
Kívülre és olyan betonkerítést tennék aminek a tetejébe üvegcserepeket raksz a beton megszilárdulása előtt. Belülre mehet a szögesdrót a kettő közzé esetleg egy kis tűztövis bokor (azt hiszem így hívják, áthatolhatatlan sövényt képez több centis tüskékkel)
A kaput mint a legsérülékenyebb pontot jól erősítsd meg.
Ha nem dicsekednek el a mocskok előtt csak a beton látszik, bár előbb-utóbb valószínűleg kiderül. A legfőbb gondolt szerintem is az okozza, hogy ez a banda személyes sértésnek veszi ha valaki meg akarja védeni a tulajdonát.
Aki szerint ez provokáció az meg költözzön egy borsodi faluba és ha majd ott élt 1-2 évet akkor pofázzon.
2011. márc. 30. 14:16
Azt nem ismerem, de vágásbiztos is? Mert egy jó vastag betonvasat csak flexszel tud elég gyorsan átvágni, az meg ugye hangos. A drótokat nem szeretem, mert kibontják se-perc alatt.
2011. márc. 30. 14:16
16/24 A kérdező kommentje:
Ezt néztem: [link]
Az biztos, hogy mind közül ez lenne a legolcsóbb megoldás, igaz nem túl esztétikus
"Kérdező, ugye azt vágod, hogy az EU-ban élsz"
Finnország is az eu-ben van, mégis verik a cigányokat, nem csak "megfélemlítik", mint itt. Hallottál már olyat az eu-tól, hogy "A rasszista finnek már megint cigányt irtanak. Készül az újabb holokauszt!" Nem... Mi bezzeg már az Árpád-sávért is megkapjuk. Ilyenek véleményével meg tudod ki fog foglalkozni...
Kedves kérdező meg vegyen csak szögesdrótot, meg hozzá két kuvaszt, és akkor majd f*snak a cigányok!
2011. márc. 30. 14:35
18/24 A kérdező kommentje:
Az engem cseppet sem vígasztal, hogy az EU-ban élek, ha nyáron a kertben lévő meggyfa felét lezabálták, mire leszedném a gyümölcsöt. Tehát egészen biztosan másztak már be oda, igaz, nagyobb baj még nem történt (lekopogom).
Szerintem nincs. Csináld!
2011. márc. 30. 19:08
Akarom írni: nincs rá semmiféle tiltó törvény sem.
2011. márc. 30. 19:10
Kapcsolódó kérdések: