Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol lehetne tiltakozni hatékon...

Hol lehetne tiltakozni hatékonyan, az új családpolitika ellen?

Figyelt kérdés

Egyik "reform" csomagban sem szerepel a gyerekvállalás ösztönzése, sőt támogatása, ami felháborító!!!!!!!!!!!

Szociális alapúvá kívánnak tenni MINDEN gyerekvállalással kapcsolatos ellátást. GYES-t, GYED-et, családi pótlékot. Egy szorgalmas polgár így semmit nem kapna a gyereke után.

Nem a gazdagok, hanem az átlag emberek sem.

2009. febr. 22. 20:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
41%

annyira, de annyira unalmasak vagytok.

az ellen miért nem akarsz hatékonyan tiltakozni, hogy az emberek nem fizetik az adókat, ahol lehet nem kérnek számlát és mindent "ügyesen" próbálnak megoldani.

persze lehet tiltakozni, de jelenleg úgy áll helyzet, hogy a mi gyerekeinknek már se iskola se egészségügy nem lesz, mert addigra a sok ingyenélő (és itt most nem az indomagyarokra gondolok, mert bármi látványos, az alapprobléma nem velük van) miatt összeomlik az egész rendszer.

Ez ellen miért nem tiltakozol?????

2009. febr. 22. 21:54
 2/18 A kérdező kommentje:

Ugye nem látod át, hogy miért fontos a családpolitika??

A gyerekvállalás ösztönzése?! Hát sajnállak ezért.

2009. febr. 22. 21:58
 3/18 anonim ***** válasza:
74%

Kedves első válaszoló! Eleve nem értem, mi ez a többes szám. "vagytok" kik azok a vagytok? A kérdező csak egyetlen egy személy.

Most ha én leírom neked, hogy mennyiből élünk, és odaírom, hogy próbáld átérezni ezt, akkor ez felett gondolom elsiklasz, mert az ember ilyen, nem gondol bele. De azt igenis meg kell érteine mindenkinek, hogy pl. én amikor a gyerekemet vállaltam, még szó sem volt gazdasági válságról, de már akkor is tudtam, hogy nem fogunk jól élni, sőt, igen csórók leszünk, mert 6 hónapos terhesen egyedülálló anya lettem, nem munkakerülésről van szó, dolgoztam előtte, de ennyiből nem lehet megélni. Azért próbálkozunk. De amikor egyre inkább jönnek a válság következményei, minden drágul, "reformok", hát köszi, de erre igazán nem lehettem felkészülve. Külföldön pont a válságra való tekintettel még külön támogatják is a gyermeket nevelőket. Itt meg inkább tőlük veszik el a pénzt, rajtuk spórolnak. És az itt a felháborító, hogy ezeket a döntéseket olyan emberek hozzák meg, akik számomra felfoghatatlan összegű vagyonnal rendelkeznek. Nekik biztos nincs gondjuk arra, hogy miből vegyék meg a buszbérletüket, ők nem alszanak a földön 3 hónapja mert beszakadt az ágyuk, nem a kádban mosnak 2 hónapja mert elromlott a mosogépük, stb.

2009. febr. 23. 08:21
 4/18 anonim ***** válasza:
93%

igen, igazatok van.

És akkor mi van? Nincs rá pénz.

Hába példálództok a rossz helyzetetekkel, akkor is nagytotálban az a helyzet, hogy jelenleg 1 kereső (nem minimálbéres, nem állami alkalmazott) 7-8 másikat visz a hátán egészségügy, nyugdíj stb.

Ez kell változtatni, aztán lehet kérni családtámogatást, jó korházi ellátást stb. Addig semmi. Ez van.

És kár példálódzni más országokkal, mer nincs még egy olyan ország Európában, ahol ilyen magas lenne a szociális kiadás és ennyire népi sport lenne az adóelkerülés.

2009. febr. 23. 08:40
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen abszolút egyetértek az utolsó hozzászólóval, de tudsz bármi megoldást?

Ez az ország olyan szinten elszabadult, hogy szerintem még csak a reményét is elvesztettük annak, hogy valaha is normális ország legyünk. Hát szomorú ...

Kriszti

2009. febr. 23. 09:21
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Kriszti! Sajnos ez a szomorú valóság, egyre inkább be kell látnom, hogy ebben az országban lehetetlen boldogulni. Évek óta fontolgatom, hogy itthagyom és megyek innen máshová. Csak ezt egyedül, egy pici gyerekkel nem merem bevállalni. És nem akarom itthagyni a szeretteimet, barátaimat.

És engem az nem vígasztal, hogy nincs az államnak pénze. Én 18 éves korom óta dolgozom, amióta nagykorú vagyok, nem tart el senki. Most, hogy szültem "az államnak egy újabb leendő adózó állampolgárt" (persze egy frászt az államnak, saját magának szültem a fiam, az életnek), talán várhatnám, hogy legalább annyival támogassanak, amiből tisztességgel, emberhez méltóan meg lehet élni.

2009. febr. 23. 09:29
 7/18 anonim ***** válasza:
31%

A válasz pofon egyszerű, ne szüljünk gyereket! ennyi.

Max 1. et. Szomorú, de ez van.

Üdv.,

Egy 1 gyerekes apuka

2009. febr. 23. 09:45
 8/18 anonim válasza:
100%

Szia!Én szintén 18 éves korom óta dolgozom,max fél évet voltam munkanélküli összesen itthon és otthon is.Ui Szlovákiából jöttem át ide,itt találtam férjet,szültem októberben egy babát.2004-től itt fizetek adót,tbt...szülés előtt dolgoztam 1évet és 4 hónapot egyben előtte (2 napot nem) és azelőtt egyben 2,5 évet.És én úgy érzem tettem annyit ezért az országért,hogy most hogy kicsikém van legalább ellássanak,ha már én nem dolgozhatok.Ui,hova tegyem a babám?Na meg az,hogy határozott idejű szerződésem volt,ami dec közepén lejárt.

Változtatni kell,mert EZ ÍGY NEM JÓ!De ne a középréteg szívja meg,aki szinte napról napra él!? Férjem dolgozik,én TGYÁST(most már passzívat) kapok és hónapról hónapra -ban vagyunk.Nem sírok,nem rívok-pedig a következő családipótlékig,ha hiszitek ha nem 700Ft van a bukszámban.És hol van az még?2.ig meg be kell fizetni 20ezres gáz számlát.Férjem felmondás alatt.Kétséges hogy kap e fizetés előleget.

Szóval nem tudom hogy lesz,a ház még nincs a nevünkön,de ha ez így halad lehet sose lesz!

És így legyek kiegyensúlyozott,boldog anyuka!

2009. febr. 23. 10:19
 9/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Le tudod pontosan írni, cikk hivatkozással, hogy mit tartalmaz a reform-csomag?? Tudtommal még csak tervezetekről van szó.

Mindenki beszél mindenfélét, keltik a pánikot, de pontos információkkal senki nem rendelkezik.

Én is 18 éves korom óta dolgozom, kétharmadig bejelentett munkahelyem van, minden juttatást beleszámolva, max. GYED-del, kb. 65eFt-tal kapok kevesebbet. És? Ezt vállaltam, amikor gyereket szerettem volna.

Vagy úgy gondolod, hogy az a korrekt, hogy ha azt a fizetést viszi haza az ember GYED-ként, amit korábban keresett? Jól hangzik, de akkor mi van azokkal, akiknek nincs munkahelyük, azok mennyi GYES-re legyenek jogosultak?

Te milyen családpolitikát tartanál jónak? Írd le légyszíves, hogy milyen ösztönzőrendszert tartanál jónak. Olyat, ami belefér az államkasszába és nem azt éred el vele, hogy minden nő nyakra-főre szülje a gyerekeket és soha ne menjen vissza dolgozni.

2009. febr. 23. 12:22
 10/18 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Szerintem neked a GYED-ed is több, mint amit én valaha kerestem. Sosem mondtam, hogy annyit akarok kapni, mint amikor dolgoztam. De figyelembe kéne venni, hogy meg kell élni valamiből. Pláne annak, aki egyedülálló. És amikor én összeszedtem minden bátorságom, és elmentem az önkormányzathoz, hogy némi anyagi támogatást kérjek, akkor azt mondták, hogy nem adhatnak segélyt, mert GYED-en vagyok, de évente kétszer tudnak adni 5000 forintot. Hogy a búbánatba éljünk meg ketten 43 ezer + 13700 forintból??? Szégyen, de ha a szüleim nem adnának olykor pénzt, és nem vásárolnának be, már nem tudom mi lenne velünk.
2009. febr. 23. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!