Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudtátok e, hogy míg most a...

Tudtátok e, hogy míg most a narancs kormányunk a táppénz megfelezése mellett döntött, addig 2003-ban ők bírálták a szocikat 5% csökkentésért?

Figyelt kérdés
[link]
2011. márc. 18. 08:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó a mostani döntés értelmében, hogy mindenki fele annyi táppénzt kap, mint eddig. Hanem a naponta adható táppénz összegének a maximumát csökkentették a felére. Vagyis a jómódúak járnak rosszul a mostani fideszes szabályozással.

Most akkor miért nem jó nektek, ha ezúttal a jobban keresők szívnak?

2011. márc. 18. 09:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Kamumail, te nem voltál olyan, hogy minden csúsztatásnak hiszel. Lakatos Márió mondta neked azt, hogy a táppénzt felezik, nem a táppénz maximumát? Nettó 180 körültől lehet majd észrevenni... Persze nyilván ez is a szegényeket érinti érzékenyen.
2011. márc. 18. 09:45
 13/14 A kérdező kommentje:

hm...

elismerem, elnéztem a témát kicsit. nem számolgattam utána. Mondjuk a jobban keresők pampoghatnak ezek után, bár más téma, hogy hallgass a nevük az adókedvezmény miatt.

viszont azt olvasom, hogy a táppénz így azoknak lesz rosszabb akik bruttó 260e felett keresnek, az egykulcsos adó pedig bruttó 300e felettieknek jött jól. Tehát lesz egy réteg aki csak rosszabbul jár.

Igaz annyira nem hullatok könnyet a nettó 160e Ft-ot keresőkért sem (nem azért mert csóró szarul kereső lennék, vagy lettem volna)

noh mind1, ettől még áll az állításom, hogy kocsog módon ellentétesen intézkednek mint ahogy ígérik, de bevallom, ebben a témában nem volt teljesen igazam.

2011. márc. 18. 10:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Én úgy értelmeztem,hogy a maximumot felezik le,ami mondjuk reális is.Egy kicsit eltúlzott összegnek tartok napi 10.000 Ft-os táppénzt,mig mi "csórók"kapunk hozzávetőlegesen 2-3000 Ft-ot maximum.Az én lázcsillapitóm,és antibiotikumom ugyanúgy ezrekbe kerül,mint akinek napi 10.000 Ft-ot kap.
2011. márc. 18. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!