Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen szemét az eu?

Miért ilyen szemét az eu?

Figyelt kérdés

Miért tesz tönkre mindent az eu?

Miért kell a több száz éve használt gyógynövényeket is gyógyszernek minősíteni? Mostmár kammilla teát sem lehet majd inni nem értem miért kell ezt csinálni vagyis selytem megint az esztra profit miatt meg hogy termelők menjenek tönkre.

Komolyan azt tervezem ha ezt bevezetik megyek majd én is a nyáron ki a mezőre és majd én is ott szedek kamillát legalább azért nem fizetek eksztra profitot valakiknek.

[link]

2011. márc. 17. 15:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%
Materialista, kozmopolita, multikultiban érdekelt banda. Tönkreteszik az európai fehér civilizációt nyakatekert és életszerűtlen liberális és kapitalista elveikkel.
2011. márc. 17. 15:50
 2/20 anonim ***** válasza:
59%

Az EU tulajdonképpen egy "birodalom". A történelmi birodalmak jellemzőivel rendelkezik.

Ennek értelmében a mi országunk, mint a birodalom peremvidéke, egyfajta gyarmat, és rendelkezik is a gyarmatok jellemzőivel.

Nálunk jelnleg is a gyarmatok kizsákmányolása zajlik, a birodalom javára.

Minden egyéb csak porhintés szerintem.

2011. márc. 17. 15:54
 3/20 anonim ***** válasza:
57%

Az egy dolog, hogy írni nem tudsz kérdező, de olvasni kéne, nem?

"Az biztos, hogy az „egykomponensű” gyógynövények (kamilla, hárs, csipke) esetében nem változik semmi, ha a gyógyszerkönyvi minőségük megvan, ugyanúgy forgalmazhatók lesznek a patikákban, drogériákban, élelmiszerboltokban - hangsúlyozza a szakember."

"Változás a gyógytermék minősítésű keverékteáknál várható, itt április 1-jétől gyógyhatással való hivatkozással a termék nem kerülhet forgalomba, csak az ilyen utalás nélkül. A kevert teák maradhatnak tehát az üzletek polcain, de a dobozukra nem lesz ráírva, mire használhatók, a jelöléseket az élelmiszer-szabályozás határozza majd meg."

Első: Olvastad amit belinkelt a kérdező, vagy ezt a választ hozta létre a kommentgenerátorod?

esztraprofit...

2011. márc. 17. 15:55
 4/20 anonim ***** válasza:
69%

Megnyugodhatsz, még nagyon sokáig ihatsz kamillateát, hiszen Orbán megmondta, hogy nem fogunk úgy táncolni, ahogy az EU fütyül :)

Egyébként meg asszem ha valamit Hungarikummá nyilvánítunk, akkor abba nem szólhat bele az EU. Lobbizz a kormánynál, hogy tegyék meg ezt a lépést, bár nem hiszem, hogy érdekükben állna, mivel a gyógyszerek árából duzzad a büdzsé, amiből lehet utalgatni a Terrorelhárító Központnak , stb.

Amúgy meg jó ötletnek tartom, hogy magadnak szedsz kamillát. Lehet én is azt fogom tenni, ha mégis úgy táncolunk, ahogy az EU fütyül.

2011. márc. 17. 15:55
 5/20 anonim ***** válasza:
48%
szerintem neked nagyon komoly szövegértési problémáid vannak...
2011. márc. 17. 16:03
 6/20 anonim ***** válasza:

Szemétségnek is lehet nevezni. Arról van szó, hogy az EU lényegében a nagytőke érdekit szolgálja ki, és ezzel párhuzamosan a kisvállalkozásokat, a kisembereket ellehetetleníti, rabszolgaként odadobja a multiknak.

Mert miről is van szó? Most már minden vállalkozáshoz olyan költséges és körülményes adminisztratív feltételeket írnak elő, amiket csak a milliárdos nagytőke tud teljesíteni, illetve csak ők tudnak kibújni alóla. Ezért van az, hogy egy kiskocsma nyitásához 15 nagyteljesítményű hűtőgép, diplomás szakember által készített rovarírtási terv, és még 600 más dolog kell, amit a kocsma soha nem tud kitermelni. Vagy még egyszerűbb: Sütök egy szakajtó pogácsát, árulnám a házban, ahol lakom. Miért kell ehhez 220 engedély, meg HCCP stb.? Miért nem szedhetek össze pár kisgyereket és gondozhatom, miért kell ehhez is szakirányú diploma, meg egyebek? És miért nem gyűjthetem a gyógynövényt, és adhatom el gyógynövényként? Azért, hogy egy egyszerű ember vagy család ki legyen rekesztve a vállalkozás lehetőségéből, és olcsó rabszolga-munkaerőként a multik rendelkezésére álljon.

Különösen olyan szegény országokban, mint Magyarország, nagyon fontos lenne az önfoglalkoztatás. Hogy ha már munka nincs, vagy ha van, nem fizetik meg, az állam meg nem gondoskodik rólam, akkor miért nem gondoskodhatok én magamról. Most Magyarországon is már több millió embert dobtak oda áldozatként, aki az éh- és a fagyhalál szélén tengődik, és nem tud segíteni magán. És már gyógynövényt se szedhet?

2011. márc. 17. 16:22
 7/20 anonim ***** válasza:
kamilla teát miért ne lehetne inni?
2011. márc. 17. 16:23
 8/20 anonim ***** válasza:

"Miért nem szedhetek össze pár kisgyereket és gondozhatom, miért kell ehhez is szakirányú diploma, meg egyebek?"

nem kell.

"És miért nem gyűjthetem a gyógynövényt, és adhatom el gyógynövényként?"

de, szedheted, eladhatod. csak azt nem mondhatod, hogy erre meg arra orvosság.

neked is szövegértési problémáid vannak...

2011. márc. 17. 16:28
 9/20 anonim ***** válasza:

80

Na, végre valaki, akinek nem esik nehezére az értelmező olvasás.

2011. márc. 17. 16:30
 10/20 anonim ***** válasza:
Mégis itt a legrosszabb az egészségügyi helyzet az EU-n belül. Aki eddig ivott gyógynövényeket az ezután is megteheti. Magyarországon az egészségügyi gondok főleg mentális okokból alakulnak ki.
2011. márc. 17. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!