Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az Elvis Presley...

Mit szóltok az Elvis Presley úthoz?

Figyelt kérdés

Én szeretem Elvist. De úgy gondolom, ha már egy zenészről (mindegy, de nem történelmi személyről) neveznek el egy utcát, akkor már legyen magyar az illető. Annyi jó zenészünk/énekesünk van/volt. Például Máté Péterről sem neveznek el utat Amerikában.

" Tarlós István elmondta: azért ezeket az eddig névtelen közterületeket választották, mert így az elnevezés nem jár majd külön adminisztrációval, vagyis nem kell például az ottaniak lakcímkártyáit átíratni."

Ez meg hazugság. A mi házunkban lakóknak, kéne új lakcímkártya, mert az egyik átnevezni kívánt úton lakom. De gondolom ezt majd nekünk kell finanszírozni.

Maga az ötlet tetszik, de akkor már magyarokról nevezzünk el utcát Magyarországon.

2011. márc. 16. 20:18
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Azzal én se értek egyet. Fölösleges egy rögzült nevet megváltoztatni, az teljesen más mint egy névtelen utcasarkot elnevezni.
2011. márc. 18. 11:39
 22/23 anonim ***** válasza:
Így van. Legalább ketten egy véleménye vagyunk.
2011. márc. 18. 12:14
 23/23 anonim ***** válasza:

Mint korábban kiderült, Elvis azért kapja a táblát, mert 1957-ben intézett 1 felhívást a televíziónézőkhöz Amerikában, hogy segítsenek '56-ban megszorult hazánk fiainak, és küldjenek nekik segély-csomagokat. Az adományokból tetemes összeg folyt be.

Elvis nem csak 1 táblát kapott, hanem 2011 márciusában posztumusz díszpolgárrá is avatták (hivatalosan június 19.-én kerül majd átadásra).

2012. aug. 11. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!