Elvis Presley tér? Na. , ehhez mit szóltok?
A múltkor a Moszkva tér volt porondon, most pedig itt az Elvis Presley tér... Nincs jobb dolga Tarlós Istvánnak?
Én is nagyon szeretem Presley zenéjét (szerintem alapzene), de egyetértek Sebők János cikkével...
56 után Ő vt kb az egyetlen külföldi aki tett a magyarokért, gyűjtést rendezett és ezzel visszadta a reményt, hogy a nyugat valaha is felfigyel ránk, hogy milyen elnyomás alatt éltünk....
Szóval, alap, hogy kapjon teret sztem és engem pl egyáltalán nem zavar a dolog hiszen az én életemet semmiben nem befolyásolja és akkor minek kötnék bele? inkább megyek és jól érzem magam
A cikk jól rátapintott a lényegre - túl sokra tartja Tarlós Elvist.
Az adományozókat (ill. a leszármazottjaikat) nem akarja felkutatni egyesével, hogy róluk is utcát, vagy teret nevezzen el? Ja igen, kihagytam a szállítókat is, mert ők is hozták az adományokat.
23:03 (Szarkasztikus)
A szomszéd településen (Doboz) pedig van Vöröshadsereg útja... :)
(szvsz: ez is a történelmünk része)
Tarlós István egyszerűen csak Elvis Presley-re onanizál...
Nincs olyan hazai személyiség, akiről el lehetne egy budapesti teret nevezni??? Hol itt a nemzeti öntudat? :)
Egy közeli faluban pedig Lenin utca is van.......a tsz-t pedig (még mindig) vmi vörös októbernek hívják.
Ez van, így nevezték el...nem értem, h miért kellene folyton az aktuális politikához igazítani az elnevezéseket............egyébként....... volt Bp.-n vmikor Adolf Hitler tér is.....mondjuk azt nem csodálom, h át lett nevezve....xD
"Hát visszasírod az orosz fogságot? A KGB-t? Szeretnél Mianmari életkörülmények alatt élni, mint anno 56' előtt? Jó lenne megint az államszocializmus? Ha nem akkor a nyugat kell!"
Ja aki utálja a nyugatot abból következik, hogy imádja a keletet. Racionális , ám kisteljesítményű agyra utal az ilyen gondolkodás.
Nemcsak felesleges,hanem értelmetlen és költséges is egy tér átnevezése.
A mai fiatalok alig ismeri Elvis nevét,vagy zenéjét. Akik ott laknak,vagy ott van cégük,az összes okmányukat cserélhetik le. A partnereiket értesíthetik az új címről stb.
Szép dolog,hogy híres emberekről neveznek el utcákat,tereket! De az emberek többségének fogalma sincs,hogy ki volt valójában a névadó! Kossuthot,Petőfit még csak ismerik,de Kulich Gyulát már aligha. Lehetne még sorolni az utca neveket,amik a többségnek nem jelenteni semmit.
Tarlós inkább fontosabb dolgokkal foglalkozhatna.
Válasz erre: "Nemcsak felesleges,hanem értelmetlen és költséges is egy tér átnevezése."
Gazdaságilag mindenképpen hasznos lenne egy ilyen tér vagy utca átnevezése, az átnevezéssel a teret, utcát is valamilyen szinten rendbe teszik, az ingatlanok értéke növekszik, a vállalkozásoknak több lesz a forgalmuk, amerikai és japán turisták érdeklődése nő (rájuk jellemző az ilyen helyek látogatása), még szobrot is állítanék neki, mert külföldi létére kiállt a magyarok mellett.
Én örülnék, ha az én utcámat keresztelnék át, de sajnos nem olyan frekventált helyen lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!