Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az Elvis Presley...

Mit szóltok az Elvis Presley úthoz?

Figyelt kérdés

Én szeretem Elvist. De úgy gondolom, ha már egy zenészről (mindegy, de nem történelmi személyről) neveznek el egy utcát, akkor már legyen magyar az illető. Annyi jó zenészünk/énekesünk van/volt. Például Máté Péterről sem neveznek el utat Amerikában.

" Tarlós István elmondta: azért ezeket az eddig névtelen közterületeket választották, mert így az elnevezés nem jár majd külön adminisztrációval, vagyis nem kell például az ottaniak lakcímkártyáit átíratni."

Ez meg hazugság. A mi házunkban lakóknak, kéne új lakcímkártya, mert az egyik átnevezni kívánt úton lakom. De gondolom ezt majd nekünk kell finanszírozni.

Maga az ötlet tetszik, de akkor már magyarokról nevezzünk el utcát Magyarországon.

2011. márc. 16. 20:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
58%
Egyszerűen felesleges.Szerintem eleve nem zenészekről kellene elnevezni az utakat.Egyébként igaz annyi magyar tehetség volt van lesz és még egy utcasarkot se neveznek el róluk.Szomorú.
2011. márc. 16. 20:23
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor út lesz vagy tér?

Amúgy ha én Elvis leszármazottja lennék lehet tiltakoznék mert tudtommal az egyik legrosszabb közbiztonságú környéket nevezik majd el róla

2011. márc. 16. 20:32
 3/23 anonim ***** válasza:

Kapásból tárgyi tévedésben vagy; csak tereket neveznének EL, nem ÁT, mivel a szóban forgó tereknek még nincs külön nevük. Másrészt nem értem, miért nincsen gondod más nem magyar személyről elnevezett utcákról. Ennyivel felsőbbrendű minden, ami magyar? Az véeleltlenül sem merül fel benned, hogy egy teret elneveznek Elvisről, a többit meg magyar zenészről? Nem értem, miért fáj mostanában minden, ami nem magyar.

Ja, és mond már meg, hány ember tudja Amerikában, ki az a Máté Péter.

2011. márc. 16. 20:40
 4/23 anonim ***** válasza:
2011. márc. 16. 20:42
 5/23 A kérdező kommentje:

20.40

Olvasd el még egyszer a kérdést. És mielőtt még több hülyeséget mondanál, ezt is olvasd el: [link]

Az nem baj, hogy senki nem tudja odakint ki az a Máté Péter. Az a baj, hogy például rá nem emlékezünk meg/nem tiszteljük meg annyival, hogy egy teret, utcát vagy akármit elnevezünk róla. De közben egy számunkra teljesen "idegen" emberről meg igen. Elvisnek nagyon jó volt a zenéje, ez tény. De ettől függetlenül nem érdemli meg, hogy itt Mo.-n bármit is elnevezzünk róla. Nevezzenek el Amerikában.

2011. márc. 16. 20:51
 6/23 anonim ***** válasza:
Most mit is tartalmaz ez a cikk, amelyre rámutatna valamilyen tévedésemre?
2011. márc. 16. 20:54
 7/23 A kérdező kommentje:

"Kapásból tárgyi tévedésben vagy; csak tereket neveznének EL, nem ÁT, mivel a szóban forgó tereknek még nincs külön nevük."

Már hogyne volna! És nem el, hanem átnevezni akarják. Legalábbis azt, ahol én (és még több száz ember) lakom/lakunk.

Tehát akkor miről is beszélsz? Miért zavar az, hogy ami itt van Magyarországon, azt egyesek véleménye szerint magyarokról kéne elnevezni? Nem vagyok hungarista, se gárdista, se nagy magyar. De ez már túlzás.

2011. márc. 16. 21:01
 8/23 anonim ***** válasza:

Jó, akkor mond már el, hol is laksz, mert már nagyon elkezdett érdekelni.

Ráadásul utcákat említettél, pedig azokról az áltlad mutatott linken sincs. Lássuk csak:

"II., Margit híd budai hídfő, III., Bécsi út - Vörösvári út, IV., Külső Szilágyi út - Megyeri út, VII., István út - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor ("Fáskör"), VII., Thököly út - Dózsa György út, VIII.-IX., Ferenc körút - Üllői út, XII., Alkotás utca - Csörsz utca (MOM Park előtti tér), XI., Villányi út - Budaörsi út, XII., Fodor utca- Szendrő utca, XIV., Thököly út - Róna utca, XIV., Nagy Lajos király útja - Fogarasi út és XVIII., Üllői út - Darányi Ignác utca - Margó Tivadar utca."

Hogy utca neveket látsz? Igen, mert ott utcák kereszteződéséről volna szó (illetve A Bécsi úton a villamos végállomás stb.) Máshol ezt pontosabban leírták.

És engem nem zavar, ha valaki szerint magyar emberekről kellene elnevezni közterületeket. Az zavar, ha egyesek szerint CSAK magyarokról.

2011. márc. 16. 21:07
 9/23 A kérdező kommentje:

Oké, látom ennek semmi értelme.

Inkább fejezzük be mi ketten ezt a beszélgetést.

Köszönöm.

2011. márc. 16. 21:12
 10/23 anonim ***** válasza:
Én köszönöm, hogy beismerted, hogy tévedtél. Nem ciki ez, csak ha nem elegánsan teszi az ember. Tévedni emebri dolog.
2011. márc. 16. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!