Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok az Elvis Presley...

Mit szóltok az Elvis Presley úthoz?

Figyelt kérdés

Én szeretem Elvist. De úgy gondolom, ha már egy zenészről (mindegy, de nem történelmi személyről) neveznek el egy utcát, akkor már legyen magyar az illető. Annyi jó zenészünk/énekesünk van/volt. Például Máté Péterről sem neveznek el utat Amerikában.

" Tarlós István elmondta: azért ezeket az eddig névtelen közterületeket választották, mert így az elnevezés nem jár majd külön adminisztrációval, vagyis nem kell például az ottaniak lakcímkártyáit átíratni."

Ez meg hazugság. A mi házunkban lakóknak, kéne új lakcímkártya, mert az egyik átnevezni kívánt úton lakom. De gondolom ezt majd nekünk kell finanszírozni.

Maga az ötlet tetszik, de akkor már magyarokról nevezzünk el utcát Magyarországon.

2011. márc. 16. 20:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nekem csak az nem fér a visszamaradott fejembe, hogy feltételezem, a netes szavazáson győztes útnak nem az utóbbi három hétben lett lengyel kötődése, vagy ha igen, akkor lemaradtam valamiről. Most akkor ennek tükrében felmerül a kérdés, hogy mi a fenének kellett ez a kutyakomédia azzal, hogy gyere öreg, szavazz, az lesz, amit te akarsz?

Nem is tudom, miért jutott eszembe az alkotmányozási kérdőív...

2011. márc. 16. 21:54
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem ismertem be, mert nincsen igazad. Csupán azt mondtam, hogy fejezzük be, mert ennek semmi értelme. És holnapra ez a beszélgetés át fog menni anyázásba. Azt pedig nem szeretném, mert te vagy a hülye, nem édesanyád. Ezért, köszöntem meg a figyelmedet, és udvariasan továbbálltam. Tehát, ha írni akarsz, tedd azt, nem fogok rá reagálni. További szép estét.
2011. márc. 16. 22:01
 13/23 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek igaza van, mi a frásznak nevezzünk el a magyarok fővárosában egy utcát egy nem magyarról. Nem arról van szó, hogy turbómagyar hungarista vagyok, nade mégiscsak magyarról kéne elnevezni. Nem firtatom Elvis tehetségét, és az is szép dolog volt tőle, hogy kiállt értünk, magyarokért, de egy amcsi utcanév kb. annyira nem illik Budapest arculatához, mintha felhúznánk a Burj-Dubai hű másolatát a Parlament mellé. Dubiis libertasszal is egyetértek.
2011. márc. 16. 22:33
 14/23 anonim ***** válasza:

az az érv hogy nem magyar azért nem kielégítő

Most tényleg fejből írom:Balzac,Victor Hugo,Garibaldi,Roosevelt,Leonardo Da Vinci,Raoul Wallenberg

ők se magyarok voltak mégis van róluk Pesten ez meg az (tér utca sétány) elnevezve

2011. márc. 16. 22:50
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nevetséges. Lassan várhatjuk a Bódi Gusztáv és a Zámbó Dzsimi utcákat is...
2011. márc. 16. 23:13
 16/23 anonim ***** válasza:

Ne mondják már hogy 2 hete nem tudták hogy ott egy lengyel emlékmű van és nem nevezhető Elvis térnek..

Az az egész szavazás azért volt, hogy azt mondhassák: milyen jót találtunk ki, látjátok, milyen sokan szavaztak!

Magyarul ha bukta van, máris hárították a felelősséget.

2011. márc. 16. 23:50
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ostobaság ezen így felhúzni magunkat. Ott lesz egy tábla az utcasarkon, hogy Elvis tér, na bumm. Nyilvánvaló célja, hogy felhívja magára a város a figyelmet, ami sikerült is, külföldi hírportálokon is foglalkoztak a dologgal. A helyválasztás sem véletlen, ott van a közvetlen közelben egy vadiúj bevásárlóközpont. Egy Máté Péter tér hol vonzaná a turistákat? Ennek a városnak látogatókra van szüksége, ahhoz viszont reklám kell. Tarlós nagyon jól csinálja. Nem rá szavaztam, de kellemesen csalódtam benne.
2011. márc. 17. 11:12
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha világváros lennénk elfogadnám.De a Ferihegyi rep.tér átkeresztelésével nem nagyon értek egyet.Nem Bartók Bélával van gondom, de a hely szellemiségéhez valahogy egy műszaki,technikai beállítottságú magyar feltaláló illene.Van elég sok.
2011. márc. 17. 19:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Liszt Ferencről nevezik el Ferihegyet,nem Bartókról
2011. márc. 17. 19:29
 20/23 anonim ***** válasza:
Kösz a kiigazítást, de akkor is marad a véleményem.
2011. márc. 18. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!