Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha belegondolunk, akkor...

Ha belegondolunk, akkor jogilag nem létezik cigány "rassz", nem lehet rasszista aki utálja őket vagy bármi nemde?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag az a cigány, aki annak vallja magát. Persze ezt állami szinten nem vezetik, tehát van időnként olyan, hogy választhatsz, hogy kisebbségi vagy e, cigány, szlovák, meg a franc tudja (zsidó kisebbség nem lehetsz).

Ha esetleg bíróság elé kerülsz valami miatt, akkor megint csak vallhatod magad cigánynak, ha attól jobb lesz neked.

most egy dolog, hogy ez így gyökérség.

De! Mindig azzal jön mindenki, hogy a cigány nem választhatja meg, hogy mi legyen a származása. Hát de! Jogilag választhat. Más dolog, hogy a bőre barna marad meg minden 2. szava "dikmán köcsög" lesz, de hát ez viselkedés és külső jegyek. Ugyebár az sem rasszizmus, ha valakit nem veszek fel dolgozni miközben napon barnult, vagy esetleg vörhenyes, stb.

Tehát nem értem, hogyan ítélhetnek el bárkit is jogilag rasszizmusért, ha JOGILAG nincs cigány rassz az országban.

erre idáig miért nem gondolt senki?

2011. márc. 10. 20:43
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

"Hmm egyszer normális a viselkedése másszor nem?"

így van. mit nem értesz benne? az egyik ember előtt szelíd, normális vagy. máskor pedig épp az ellenkezője.

2011. márc. 11. 13:08
 22/23 anonim ***** válasza:

11:41

"nah várjál. tudtommal nem vallhatom amerikainak magamat. Kaptam én is kis cetlit válsztás után. Amerikai kisebbség nem lehetek itthon."

Vallhatod magad amerikainak, de pl. nincs amerikai kisebbségi intézményrendszer.

"Az amerikai állampolgárságot nem kapom automatikusan mert kint élek. Nagyon sokat kell NEKEM tennem azért, hogy állampolgár lehessek."

Most az amerikai naturalizáció szabályairól beszélünk vagy a magyar törvényekről?

"Ezzel szemben itthon kinyögöd, hogy "Én cigány vagyok" és jogilag az is lettél."

Nem érted, hogy nincs ilyen, hogy valaki "jogilag cigány"? Mégpedig azért nincs, mert nincs az életnek olyan területe, ahol számít, hogy ki cigány és ki nem. Értsd már meg, hogy nincs ilyen jogi kategória, hogy valaki "cigány".

"Kaphatsz támogatást ezektől cigány szervezetektől, stb, ami amúgy diszkrimináció."

Kaphatsz, ha megítélik neked. A cigány önkormányzat, amit megválasztottál. Abból a röhejesen kevés pénzből, amivel az állam támogatja.

És ezt nevezheted diszkriminációnak, csak hülyeség. Bár ebbe fölösleges belemenni, mert megint témát váltasz.

"A rasszizmus elsősorban a külső jegyeken alapul."

Csak hát jogilag nem létezik az, hogy rasszizmus. Nincs szükség ennek a jogi definíciójára.

"Ergó utálni a vörös hajúakat nem rasszizmus."

Ha elkezded irtani a vöröshajúakat, az közösség tagja elleni erőszak. Kérlek, akadj már le erről a rasszizmus-témáról, mert semmi köze a valósághoz. A törvényekben sehol nincs szó rasszizmusról.

2011. márc. 11. 13:58
 23/23 A kérdező kommentje:
az általad beidézett választ nem neked írtam, hanem válaszoltam más kommentjére vele. az ő kommentjéhez kapcsolódik amiben szó volt nem jogi értelemben vett rasszizmusról plusz az egyéb dolgokról.
2011. márc. 11. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!