Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a vármegye dolog igaz?...

Ez a vármegye dolog igaz? Vajon mi lesz utána?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 17:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%

18:28:

A Magyar Köztársaság pedig az állam neve és nem pedig az államformáé. Mint fentebb írtam, az nem garancia semmire, hogy mi a név...

2011. márc. 10. 18:30
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Ez olyan, mintha valakinek a személyijében ezentúl Kovács József helyett simán Józsi lenne.
2011. márc. 10. 18:52
 13/27 anonim ***** válasza:
90%
Ez inkább oylan, mintha a világon csak Kovácsok élnének, és csak egyetlen egy József lenne aki úgy dönt, hogy mától Józsi. Sok minden nem változna tőle, úgyis mindenki Józsinak hívta eddig is...
2011. márc. 10. 18:55
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország magának a területnek a neve, úgy mint Németország, Románia, Spanyolország stb. De az állam már Magyar Köztársaság, Német Köztársaság, Román Köztársaság, Spanyol Királyság és még sorolhatnám. Az egyik a földrajzi területet jelöli, a másik magát az államot.

A vármegyerendszer meg azt hozhatja majd magával, hogy akár egy idő múlva újra Magyar Királyság lesz az ország neve, csak király nélkül. Kormányzó lehet csak a király helyett, mint Horthy idejében, mivel a Habsburgok nem hajlandóak visszajönni a magyar trónra. Már a rendszerváltás idején is próbálkoztak Ottó bácsinál, de ő nemmel válaszolt, pedig jelenleg csak őt lehetne megkoronázni, mivel ő a legidősebb tagja jelenleg a Habsburg-Lotharingiai családnak, és az utolsó magyar trónörökös. Egy új dinasztiát indítani meg képtelenség lenne a mai modern világban, legalábbis itt Európában.

Lehet hogy arra számítanak titkon az alkotmányozok, hogy majd a király visszatér, de erre várhatnak, mert ez nem a Gyűrűk Ura.

23/f

2011. márc. 10. 19:02
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

18.27: Csak a 3. kérdésre válaszolnék: Nem jól tudod, egy másik kérdésből már kiderült, hogy csak Románia, Ukrajna és talán Szerbia nevében nincs benne az államforma. Az a szokványos, ha benne van.

És még annyit, hogy biztos félreérthető lehetett a megfogalmazásom, de én a korodat egyáltalán nem akartam leminősíteni. Aki fiatal, annak kevesebb a tapasztalata, egy csomó mindenben meg sokkal jobb, ezzel nincs semmi gond. Csak attól vagyok szomorú, hogy az egyéni és a kollektív tapasztalathiánnyal mennyire vissza tud élni a kormánypárt.

2011. márc. 10. 19:15
 16/27 doboszoli ***** válasza:
82%

Ez az egész alkotmánymódosítás, alapból, hogy is mondjam szépen...pótcselekvés a kormány részéről. Mint a maszturbáció.

Az országnév módosítása, a vármegyésdi erre is rátesz egy lapáttal.

Erre is szól a "felhatalmazás"? Kétlem.

Tessék kérem a valós problémákkal foglalkozni, van itt elég.

A kutya ugat, ám a karaván helyben topog.

2011. márc. 10. 19:23
 17/27 BlackSword ***** válasza:
100%

"de a Magyarország névvel nem tudom mi a bajotok."

Az, hogy ki-be-b@szottul sokba fog kerülni... Mert mindenki minden hivatalos dokumentumát le kell cserélni, ugyanis ott Magyar Köztársaság szerepel... Az állami pecséteken, és még ki tudja min...

Ez a vármegye pedig több, mint röhejes...

2011. márc. 10. 23:01
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Magyarország elnevezés-fan!

Oké, érte,amit mondasz, de ez egy jogi dokumentum! Az nem jutott eszedbe, hogy eddig miért nem vették ki soha az államformát, még a szocializmus alatt sem?

2011. márc. 11. 06:40
 19/27 anonim ***** válasza:

06:40:

Nem. Miért?

2011. márc. 11. 10:06
 20/27 anonim ***** válasza:
Most a poén kedvéért megnéztem Európa 3 legliberálisabb országának hivatalos nevét és mind királyság... semmit nem jelent a hivatalos név.
2011. márc. 11. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!