Ez a vármegye dolog igaz? Vajon mi lesz utána?
hmm.
megyék->vármegyék
Magyar Köztársaság->Magyarország->Magyar Királyság(?)
Igaz. Már benne van a pár hét múlva elfogadandó új alkotmányban. Önmagában ettől nem változik semmi, de mégis igazuk van az előző válaszolóknak, akik ráéreztek arra, hogy ez a régi-új elnevezés a FIDESZ többi megnyilvánulásával együtt (pl. a Magyar Köztársaság megnevezés eltörlése) azt üzeni, hogy a fiúkat zavarja a modern jogállam, és az eszményképük valami ókonzervatív, horthysta stílusú önkényuralom. Tettek érte már eddig is bőven, és az új Alkotmányban is ez tükröződik, bár azt azért nem merték megcsinálni, hogy a mai államberendezkedést nyíltan és látványosan átformálják. Így maradtak ezek az alig kódolt szimbolikus üzenetek.
A lényeg, a hatalomgyakorlás valósága viszont már eléggé önkényuralmi függetlenül az alkotmány megfogalmazásaitól is. Van egy fővezér, aki gyakorlatilag mindenkit kinevez, azokat is, akik őt ellenőrzik, és nincs semmiféle kontrollja ellensúlya sem a pártban, sem az államszervezetben. Talán túloz Kolláth György, de ő ezt úgy fogalmazta meg, hogy az új alkotmányban a köztársaság kulisszái mögött egy császárság torzói épülnek ki.
18.10. Te tényleg nem értesz valamit. Mivel fiatal vagy, nincs tapasztalatod, sajnos jó alany vagy ehhez a fideszes süketeléshez. Ez volt Szíjjártó Péter fő érve is, hogy Magyarországot mindig úgy hívták, hogy Magyarország. Igen, de hivatalosan meg sose hívták így. Mert vagy magyar Királyság volt, vagy Magyar Köztársaság vagy Magyar Népköztársaság.
Azon nem gondolkoztál, hogy az összes többi ország nevében miért van benne az államforma? Mert ezzel üzenünk, ez egy értéket közvetít. És a FIDESZ-nek szúrja a szemét a köztársaság értékrendszere, mert önkényuralmat akar helyette. És ezt olyannyira fontosnak tartja közölni, hogy még egy ilyen fura lépéstől sem riad vissza, mint ez az átnevezés. Ne ezért tragédia ez.
18:17:
1. Ne fiatalozzon le Mr. Övénsége, legyenszíves, ezt már alapból sértésnek veszem, akár az vagyok akár nem és nyilván fogalmad sincs, hogy mennyi idős vagyok.
2. Fogalmam sincs, mi volt kinek az érve, mert nagyon nem foglalkozok ezzel, egyszerűen nem érdekel, semmit sem változik tőle az életem.
3. Ha jól tudom rendeget ország hivatalos nevében nincs bent az államforma, mégsem diktatúrák.
4. Ha én diktatúrát akarnék kiépíteni, tuti bent hagynám a hivatalos névben, hogy köztársaság, ezt teszi a legtöbb diktátor is. Azt ne mondd, hogy nem volt diktatúra a Népköztársaság, pedig abban is bent volt a köztársaság szó...
Magyarország egy földrajzi fogalom,nem az állam formáé.
Az útleveleden és a pénzeken,hivatalos pecséteken sem Magyarország van,hanem Magyar Köztársaság. A bíróság sem Magyarország nevében mondja ki az ítéletet.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:17
Igen, önkényuralmat a 21. században Európa közepén, az Európai Unióban az internet korában. Köszönjük, leülhetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!