Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz ahhoz, hogy szavaza...

Mit szólsz ahhoz, hogy szavazati ogot kapnának a határon túli magyarok?

Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 18:55
1 2 3 4
 11/39 krameri ***** válasza:
25%

azok után, hogy szó szerint elvették a magyarságukat (terület elcsatolása, új nyelv, nemzeti érzet rájuk erőltetése), szerintem most, hogy igyekszünk nekik visszaadni mindezt, megérdemlik ezt is.

És hihetetlennek tűnhet, de az itteni dolgok a külföldön élő magyarokra is hatással vannak, így joguk van beleszólni nekik is.

2011. márc. 8. 19:29
 12/39 anonim ***** válasza:
63%
1/2 vagy 1/4 szavazati jogot a spec. helyzet miatt!!
2011. márc. 8. 19:38
 13/39 anonim ***** válasza:
95%

akkor ilyen alapon az ottani magyar-többségi helyzet meg a magyar külpolitikára van hatással, szóval én is kérek szavazati jogot a kinti kisebbségi választásokra.

Sőt, igaziból az amerikai politika alakulása meg még jobban hatással van mind rám, mind rájuk, szóval akkor az amcsi választásokra is kérek szavazati jogot.

Abszurd hülyeség.

Nem itt kéne kompenzálni, ennek semmi köze a nemzetiséghez. Pesti magyarként én sem szavazok sem a szlovák kisebbségi parlamenti helyekre, sem akár mondjuk a debreceni önkormányzati választásokon, mert nem tartozik rám, az azokra tartozik, akik ott laknak, akik benne vannak, és akikre közvetlen hatással van a dolog.

2011. márc. 8. 19:41
 14/39 anonim ***** válasza:
95%

Én jelenleg nem támogatom, mert olyan vízekre evez, amik nagyon zavarosnak tűnnek most.

Kikre fognak szavazni? Lesznek határontúli körzetek is? Vagy más körzetekre fognak szavazni?

Kik szavazhatnak? Mindenki, vagy azok, akiknek lakóhelye itt van?

Hogy fognak szavazni? Mint most, a nagykövetségeken, vagy mindehol új szavazóhelyeket hoznak amjd létre? Ez mennyibe kerül?

De ez csak a lebonyolítás, elvi kérdésekről még nem is volt szó!

Hogy döntenek úgy a külföldön élők, hogy nem tudnak teljes mértékben tájékozódni a magyar eseményekről? Ha nincsenek benne a napi események sűrűjében?

És valóban necces az, hogy úgy szavaznak emberek, hogy ők csak közvetve vannak kitéve az eredményének.

(Mondom ezeket úgy, hogy kettős állampolgárként szavazhatnék én is Németországban, de nem teszem, pont azért, mert én itt élek, és nem tartom jogosnak azt, hogy innen beleszóljak az ottaniak életébe.)

2011. márc. 8. 19:47
 15/39 anonim ***** válasza:
80%

Nem itt laknak, nem itt dolgoznak, nem ide adóznak, nem rajtuk csattan, hogy kit választanak meg. Józan paraszti ész szerint is kutyaf*sza jár nekik, nem szavazati jog.

De, hogy az itteni egydimenziósok is megértsék (mielőtt megint lemagyarelleneseznek): Akkor Izraelből is szavazhatnak a M.o.-ról kitelepült zsidók. Így is tök jó ötlet?

2011. márc. 8. 19:48
 16/39 anonim ***** válasza:
80%

19:47-es vagyok.

Egy kicsit olyan a helyzet, mintha egy Nyíregyházi lakos szavazhatna arra, hogy ki legyen Budapest főpolgármestere - ott is elég sok minden történik ahhoz, hogy befolyásolja azt, hogy pl. mennyi pénzt kap Nyíregyháza.

2011. márc. 8. 20:14
 17/39 anonim ***** válasza:
7%
Mi köze Budapest főpolgármesterének Nyíregyháza pénzeihez?
2011. márc. 8. 20:25
 18/39 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon helyes.
2011. márc. 8. 20:35
 19/39 bumbi02 ***** válasza:
93%
Valaki érveljen is már amellett hogy miért is helyes hogy kapnak szavazatot? Olyanok döntsenek rólunk akik nem is laknak itt? nem ide adóznak? nem itt dolgoznak? vicces... nem értem milyen alapon.
2011. márc. 8. 20:44
 20/39 A kérdező kommentje:
Igen, az érvek érdekelnének pro és kontra.
2011. márc. 8. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!