Miért kell 100 milliárddal a BKV-t támogatnia a kormány?
"Tudod, valóban, van akinek elég a szokol rádió, meg a mosóteknő, de élni és létezni nem ugyanaz. De említhettem volna az élelmiszerárakat is, ugye az már megélhetés?"
Apám, te egyre hülyébb vagy.
Legyen példa ez elektronika:
Olcsóbb egy síkképernyős tv Győrben mint Pesten?
Vagy netalán a mozi szolnokon feleannyi mint pesten?
A kínai kaja tapsztalatom szerint pesten OLCSÓBB mint miskolcon, az neked elég maszek?
Többe kerül az áram csak mert a II kerületben van a lakásod nem pedig Szegeden?
A veszprémi tesco-ban-ha már élelmiszerárakról beszélünk- olcsóbb a risz mint Budaörsön?
Az a gondod, hogy szenvedélyesen próbálod bebizonyítani hogy vidéken minde olcsóbb, úgy hogy fogalmad sincs róla.
Mindenki tudja hogy magasabb pesten az ÉLETSZINVONAL.
Ha a fizetések mellé a megélhetés is arányosabb lenne akkor nem lenne arról szó hogy ott könnyebben kijön az ember egy hónapra.
"Haggyjuk a demagóg dumát.
A buszjegyen és az ingatlanon kívül minden annyi mint máshol."
Ne beszélj h.ülyeségeket! Az összes szolgáltatás drágább. Egy hajfestés pl. vidéken 3000 Ft, Pesten 6-8000 Ft. Persze gondolom fodrászhoz sem kell járni, legyen minden pesti ápolatlan. Sokan mennek vidékre autót venni (egy kolleganőm a vadonatúj Renault-ját vidéken vette meg, mert az összes pesti autószalonnál olcsóbban kapta meg), esküvői ruhát bérelni, mert az is olcsóbb.
Sokan mennek vidékre autót venni (egy kolleganőm a vadonatúj Renault-ját vidéken vette meg, mert az összes pesti autószalonnál olcsóbban kapta meg), esküvői ruhát bérelni, mert az is olcsóbb.
ne az egyszeri példákat hozd fel, amire jó ha 10 évente egyszer kerül sor.
A hafestést meg otthon is meg lehet csinálni, a hajvágás már más tészta
"A hafestést meg otthon is meg lehet csinálni,"
Agyadra ment a spórolás. Akkor éljünk kenyéren és vizen, legalább megmarad a pénz.
"A hafestést meg otthon is meg lehet csinálni, a hajvágás már más tészta"
Húú de okos vagy. Ha a hajfestés drágább, akkor a vágás mitől lenne olcsóbb? Egyszeri eset az autóvásárlás? Gondolod, hogy csak azon az egy napon csakis a kolleganőm kedvéért volt olcsóbb az autó?
"Egyszeri eset az autóvásárlás? Gondolod, hogy csak azon az egy napon csakis a kolleganőm kedvéért volt olcsóbb az autó?
"
Nagy kár hogy szövegértést nem tanítanak ma az iskolákban.
Nem azt mondtam hogy a barátnőd kedvéért vitték le az árát, hanem hogy egy ember nem vesz minden héten kocsit, míg kenyeret igen. És az nem drágább.
Hol mondtam hogy a hajvágás olcsóbb?
Nekem rengeteg ismerősöm van aki haját csak vágatja, mert azt nem tudja magának megcsinálni a festéssel ellentétben.
De akkor erre válaszolj hogy végét vegyük ennek a beszűkült vitának:
HOL magasabb az életszívonal? (vagyis hol jut több az életre kereset/kiadás arányban? Hol élnek meg jobban az emberek? Pesten vagy Ózdon?
Mondanám hogy ebből le lehet szűrni hogy a szánalmas próbálkozásod hasztalan arra hogy bebizonyítsd hogy pesten nincs több pénzük az embereknek mert annyival több a kiadásuk, de úgy se fogod mert egy álomvilágban élsz.
"Nagy kár hogy szövegértést nem tanítanak ma az iskolákban."
A szövegértésemmel semmi baj, te nem tanultál meg fogalmazni.
"Nem azt mondtam hogy a barátnőd kedvéért vitték le az árát, hanem hogy egy ember nem vesz minden héten kocsit, míg kenyeret igen. És az nem drágább."
Egy ember nem vesz minden héten kocsit, de nem csak egy ember vesz kocsit ebben az országban. És van, akinek munkaeszköz az autó, nem pedig luxuscikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!