Tényleg jó az egykulcsos adórendszer?
Szerintem is ma Magyarországon az egykulcsos adórendszer bevezetése a helyes út. Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy az egykulcsos vagy a progresszív adózás eleve jó vagy rossz lenne.
A progresszív adózás megfelelő Nyugaton, ugyanakkor ma Magyarország gazdasági helyzetét nem Skandináviáéval kellene összevetni, hanem a szomszédos közép-európai országokéval. Térségünk többi államával szemben pedig versenyhátrányt okozott a progresszív adózás.
Amúgy sem gondolnám jó ötletnek, ismerve a magyar bérszínvonalat és az adózást kikerülők nagy számát, hogy helyes lenne nálunk a progresszív adózás fenntartása. Most legalábbis nem. Meg azt is figyelembe kellene venni, hogy a közterhek legnagyobb részét eddig is egy nagyon szűk réteg viselte Magyarországon. Nem helyes, ha extra büntetőadókkal sújtják őket.
"De mit mondjak a gyerekemnek? Miért vékonyabb a kenyéren a vaj?
Erre mondj okosságot!" Kend meg vastagabban. Ha nem lenne irritáló a legtöbb hozzászólásod, még küldenék is neked néhány vajkészítményt. Egy árvízkárosult családnak tíz millió forintot adtam legutóbb mert volt egy súlyos beteg kisgyerekük is. De neked semmiképp, bár nem ismerem a gyerekedet, remélem más mint te. Legalábbis a hozzászólásaid nagy része alapján erre következtettem. Bocs ha tévedek.
Nem az értékelésekre koncentrálva szoktam válaszolni, de most meg néztem a kettőnk válaszainak hasznosságát.
Te is nézd meg, és újra következtess!
Azonkívül óriási IQ-dat felhasználva próbáld észrevenni, hogy a vajas példa egy hasonlat, nem a valóságos tejtermék hiány. Nem olyan nehéz ezt megérteni.
Nekem sem világszabadalmaim nincsenek, se nem tudom támogatni "10 millióval" az árvízkárosultakat, de jól érzem magam a bőrömben.
Mondjuk ettől még lehet véleményem a dolgokról.
Van is, akkor is, ha egyeseknek "irritáló".
Az egykulcsos rendszer igazságos, mert arányosan adózol annál kevesebbet/többet, mint amennyit keresel.
Aki tízszer annyit keress, az most tízszer annyit adózik, míg eddig hússzor annyit kellett adóznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!