Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy felvételre jelentkező...

Egy felvételre jelentkező fiatalt, lány vagy férfi, elküldheti -e az illető hivatal azzal az indokkal, hogy pircinje, ill. tetoválása van? Mondván dordozhatja a hepatitis C-t, vagy egyebet?

Figyelt kérdés
2011. febr. 11. 14:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Ne érezd magad hátrányosan emiatt, vállald magad az ékszerekkel és tetkókkal 1üt.

Engem suliból is kiakar záratni a tanár mert nembír rámnézni, mondtam neki 1évet még bírjon ki és ne küldjön el emiatt.

De vhol van benne lényeg ha nem engednek olyanhelyre ahol fertőzés veszély van, én se mennék."

A kamaszkori lázadás és egy állásinterjú között van némi különbség.

Egyébként tényleg jó lenne tudni, konkrétan milyen munkakörről van szó, mert ha tényleg rontja a imidzset, akkor megértem az elutasítást.

2011. febr. 11. 16:48
 22/25 anonim ***** válasza:

Hát falun lehet hogy elmegy ott abból kell válogatni ami van, de ha rajtam múlna én se vennék fel senkit orrpiercinggel és nálunk sem dolgozik senki akinek lenne.

Akkor ne akarjon olyan helyen dolgozni egy diszkóban vagy egy motoros boltban valószínűleg ez nem hátrány, hanem akár előny is lehet.

2011. febr. 11. 16:53
 23/25 A kérdező kommentje:

16.09-nek!

Az elütés nem magyartalanság,de ha akarod felteszem neked a kérdést angol,orosz vagy német nyelven is,de azon kérem a választ!Világos?!

2011. febr. 11. 17:02
 24/25 A kérdező kommentje:

16.48-nak!

Egészségügyről van szó,de nem közvetlen a beteggel való találkozás!A HCV vírústól,tudniillik évente többezren halnak meg,mely nagyon fertőző és általában ezek fertőződnek meg a leghamarabb.

2011. febr. 11. 17:08
 25/25 anonim ***** válasza:
50%

A 15:27-es beírónak üzenném aki ezt írta: " Engem suliból is kiakar záratni a tanár mert nembír rámnézni, mondtam neki 1évet még bírjon ki és ne küldjön el emiatt. "

Ezt a tanárt miért nem jelented föl az Oktatási Jogok Biztosánál? Vagy te nem vagy tisztában a saját jogaiddal?

A közoktatási törvényben benne van, hogy az iskolák házirendjében NEM LEHET szabályozni a tanulók öltözködését és egyáltalán semmit ami a megjelenés alakításával kapcsolat!

Ilyesmi csak a rendszerváltás előtt volt megengedett a kommunista időkben....naja akkor még nem tisztelték az emberi jogokat....

Szóval a lényeg....ha elolvasod az Oktatási Jogok Biztosának honlapját...ő is mesél róla, hogy léteznek még ma is olyan iskolák ahol különféle előírásokat akarnak elfogadtatni a diákokkal az öltözködésre/megjelenésre vonatkozólag holottt ezt NEM TEHETIK MEG!

Ilyenkor ha panaszt tesz a diák vagy a szülő, az Oktatási jogok biztosa intézkedik.

Mindenki olyan ruhát hord amilyet akar, annyi ékszert tesz magára amennyit akar, annyi sminket tesz magára amennyit akar, annyi pirszinget hord magán amennyit akar stb.......

Akár zöldre festett punk frizurával vagy bármilyen extrém külsővel járhatsz bármilyen iskolába!

Az olyan iskola ami ilyesmi miatt intővel vagy kirúgással fenyegeti a diákot, az az ISKOLA VÉT A TÖRVÉNY ELLEN ÉS MEGSÉRTI A DIÁK SZEMÉLYISÉGI JOGAIT!

A helyedben én feljelenteném azt a tanárt!

2011. febr. 11. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!