Ezek normálisak? De most komolyan, hogy lehet ilyen baromságot kitalálni?
"Bizony, mennyivel, de MENNYIVEL másabb lesz majd azért dolgozni, hogy felneveljenek egy kölyköt, aki talán hoz valami hasznot, 18-30 éven belül. Hurrá."
Akinek a járulékaiból egyszer majd te is kapod a nyugdíjadat.
68
Ez azt hiszem az alapvető különbség: te azt mondod, hogy majd ő fizeti a nyugdíjamat, ha én fizetem a felnevelését. Én viszont nem hiszem el "becsszóra" hogy így lesz.
"Hogyha valakinek a gyereke termeli meg az ő nyugdíját, akkor ő mire föl fizet nyugdíjjárulékot?"
Mindig az aktuálisan befizetésre kerülő járulékokból fizetik ki a folyó nyugdíjellátásokat.
A mostani kormány éppen arra szeretne törekedni, hogy ne az inaktív rétegek (pl. cigányság zöme) népszaporulatát támogassa bőkezű segélyosztással, ahogyan a baloldal szokta tenni, hanem a munkával szerzett jövedelmek után nyújtott adókedvezmény révén a tehetősebbeket ösztönözze gyerekvállalásra. Nagyon helyesen.
ma 12:04
Emiatt fog eltűnni a baloldal. Mert érvetek nincs, csak az, hogy mindenki más troll. A Kádár-nosztalgia korosztálya pedig lassan kihal.
12:25
Nem lenne hülyeség eltörölni a nyugdíjrendszert, és akkor a sok okos baloldali átgondolhatná, hogy tényleg annyira elavult dolog-e a család, mint amilyennek nagy "modern"-ségükben a "haladók" képzelik.
Azoknak, akik a kukába szeretnék dobni a nyugdíjasokat, izenném, hogy ezek a nyugdíjasok építették fel anno azokat az iskolákat, óvodákat, kórházakat stb..., ahova a hőbörgők (nagycsaládosok) gyerekei most járnak. Úgyhogy ti annak a generációnak csak köszönhettek.
Egy (nem nyugdíjas) anyuka.
ma 14:11
A mostani nyugdíjasok felépítették nekünk a Kádár-rendszert. Utána megszavazták nekünk Gyurcsányt. Kösz szépen :))))
A nyugdíjasoknak nincs joguk követelőzni. Örüljenek, hogy nem kapnak a mostani kormánytól egy 50%-os nyugdíjcsökkentést, mert kb. azt érdemelnének az általuk végzett károkozásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!