Mit gondoltok arról, hogy meg akarják vonni a TELJES kedvezményre való jogosultságot gyógyszer ügyben?
Én vagyok a kettővel ezelőtti, 5 perce megy a reklám a tv2-n és eddig 5 gyógyszerreklám volt, 3 pénzintézeti, 2 kaja, és egy autó.
Ez magáért beszél. És igenis miért vannak ott a gyógyszerrészvényárak ahol.
Közben még egy gyógyszerreklám.
Ne higgyetek már a népbutításnak.
"Pedro, talán neked is van gyógyszerrészvényed, hogy így véded szegényeket?"
- Nem is lenne rossz :-)
De olvasd el, amit írtam. Nem azt mondtam, hogy rossz biznisz. Csak azt, hogy k.va sokba kerül, és azt valakinek (a vevőnek) meg kell fizetnie.
Pedro
Na ok nem olcsó, de kv-ra a sokszorosát fizettetik meg.
Ez már messze túl van a tisztességes haszon határán.
És nem etikus visszaélni azzal a ténnyel, hogy a gyógyszert úgyis akármilyen áron megveszi, aki azt hiszi, hogy meggyógyulhat tőle.
Na ebben igazad van. De sajnos ezzel meg nem lehet mit csinálni. A magyar gyógyszergyárakat ugyan még se.gbe lehetne rúgni, de a külföldieket nem tudod, tehát kénytelen vagy megfizetni azt az árat, amit kérnek.
Sajnos ez van. Ez ellen morogni lehet, de egyebet nem tudsz tenni. Ha szükséged van a gyógyszerre, akkor MUSZÁJ megvenni - kérdés, hogy támogatás nélkül ki tudod-e fizetni?
Pedro
Igen ez sajnos világjelenség, ehhez mi kis ország vagyunk.
És, hogy egy kicsit a közgazdász szóljon belőlem, azt mondom, hogy ha nem támogatnák államilag, előbb utóbb, a piac lejjebb húzná az árakat, közelítenének a valódi árukhoz. De ügye akik, a törvényeket hozzák, azokat is érdekeltté teszik ezek a hatalmas multik. Mindenki hallott már a lobbiról, vesztegetésekről. De az emberek meg a jobb vagy bal oldalt szidják.
Egy kicsit nézzetek a színfalak mögé is.
Nagyon sok a nyugdíjas és a rokkantnyugdíjas (akiket azért tettek parkoló pályára, mert betegek - a megélhetési rokkantakat nem számítom ide), kb. két és félmillió ember.
Ezeknek a nyugdíja, havonta több száz millió forint, aminek nincs meg a fedezete - ezért kellett a magánnyugdíjban felhalmozott három milliárdot ellopni - és nincs adóbefizetés sem.
Nos, ha megszüntetik, csökkentik a gyógyszerek utáni kedvezményt, akkor egyre kevesebben veszik meg és elpusztulnak. Nem kell részükre nyugdíjat fizetni és ez kész megtakarítás az államnak. Több jut a képviselőknek.
ezért lesz érdemes temetkezési vállalkozást nyitni. De, hogy ők se keressék túl magukat, én úgy döntöttem, hogy kimegyek a temetőbe, megásom a síromat és amikor itt az ideje belefekszem, a falu apraja-nagyja meg elhantol. Lehet, hogy ez lesz a jövőkép Arany János után szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!