A szociális rendszer összeomlása után hogyan tovább?
A szociális rendszer összeomlása idő kérdése, a rendszer nem fenntartható, a számok tükrében, és az államadósságot még nem is említették. Azután hogyan tovább???
Jelenleg mintegy kétmillió ember csak a minimálisan kötelező járulékokat fizeti, amely alapján csak a létminimumon való tengődést alig lehetővé tevő havi harmincezer forint – száz euró – körül várható minimális nyugdíjra szerezhet jogosultságot.
A demográfiai mutatók pedig aligha tekinthetők biztatónak: egyre több a nyugdíjas, miközben egyre kevesebb gyerek születik, tehát mind kevesebb embernek kell mind több inaktív polgártársunk nyugdíját fedeznie. A helyzetet súlyosbítja, hogy az élőmunkát terhelő változatlanul magas járulékok miatt sokan nem a teljes jövedelmük után adóznak, ez mérsékli a befizetéseket.
Nem gondolom, hogy "troll". Szerintem egy "naíva"...
Szinte biztos, hogy soha nem próbálta meg még végiggondolni sem, hogy hogyan lehet ennyi felé osztani az említett összeget.
20:13
"mennyire nehéz végrehajtani azt, amit leírtál."
Mi NEHÉZ pár ezer forint félretételén? A mozdulat nehéz? Vagy borítékot, perselyt szerezni nehéz?
"Kíváncsi lennék, hogy hogyan osztanál el egy 80 000 Forint + 10 000 Forint Cafetériából álló fizetést úgy, hogy mondjuk lakbér + rezsi + kaja + közlekedés + plusz félretett 10-15 000 Forint beleférjen."
Ha ketten laknak egy fedél alatt (ún. házaspár, tudom, meghaladott konzervatív dolog, de régen volt ilyen), akkor a rezsi egyből megoszlik. Két 80 ezres fizetésből 50 ezer rezsi esetén marad 110 ezer a rezsi fölött. Étkezés: napi 800 Ft/fő (ebben már egy kis luxus is van). Étkezés és rezsi fölött a párnak marad havi 62 ezer forintja. Ebből bizony félre lehet tenni havi 20-30-at.
Akinek meg nincs felesége, az lakhat otthon a szülőkkel. Vagy ha saját lakása van, egy szobát kiadhat. Én gondolkozzak helyetted?
"A gyereket még nem is említem."
Ne is említsd, mert a gyerek után adókedvezmény és családi pótlék is jár, szóval a gyerekre hivatkozni eléggé félresikerült ötlet lenne. Nem beszélve arról, hogy a gyerek egyszer felnőtt lesz, és akkor majd támogatni fogja öreg szüleit, feltéve, hogy a szülei nem voltak pocsék szülők, és a gyerek nem utálja őket.
"méltó módon, siker reményével iskoláztatni"
A közoktatás Magyarországon ingyenes.
"ha ennek a "rendszernek" rabszolgákra van szüksége"
Aki a saját életét nem tudja összerakni, az ne beszéljen már rendszerekről, könyörgök.
"Az átlag fizetés is 160 000, de ebben benne van a "felső tízezer" fizetése is."
A medián bruttó 170, a medián nettó 110. A mediánt kell nézni, nem az átlagot, és akkor rögtön nincs tere a "felső tízezerre" való demagóg utalgatásoknak.
"Rengetegen "csak" 60-70 000 Forintot keresnek"
A dolgozók 1/6-a keres 90 ezer alatt. Sok minbérre bejelentett pedig zsebbe is kap.
ma 20:21
Imádok baloldaliakkal vitázni, mert mindig ilyen remek érveik vannak, pl. hogy troll vagyok. Te aztán tudsz érvelni, öreg! Csak így tovább!
Ezek szerint a fiatal hölgy "jobboldali". Talán most hivatalból derűlátó.
Ajóisten tartsa meg ebben a rózsás állapotban. Jó egészséget kívánok neki.
tegnap 20:54
A nememet és a koromat nem sikerült eltalálnod, az emberismereted sem több a közgazdasági tudásodnál.
Most, hogy kifogytál az érvekből és csak a személyeskedés meg az idétlenkedés maradt, aki elolvassa ezt a topikot, az tudni fogja legalább, hogy milyen ostobenkó alakok azok az összeesküvés-hívők, akik állandóan "összeomlással" riogatnak.
Tényleg egy szánalom vagy 53%, aki kitűnően szájhősködik.:)
Nehogy azt hidd, h ez csak úgy megy ahogy te elgondolod, h majd a jogkövető állampolgár bemegy és kiosztja az orvosokat....
Már ebből látszik, h ... nem vagy benne a dologban, te tipikusan az a hülye vagy, aki elgondol valamit elméletben és mivel ott működik azt gondolja, h majd ez a gyakorlatban is csont nélkül fog:D
Aztán meg szájhősködik meg osztogatja a tanácsait.
Egyébként a pelenkát miből fogod megvenni?meg a többi szükséges dolgot?
Mi van akkor ha nem tud adni se a szülő se az önkormányzat?
De ebből is látszik, h fajta vagy, rögtön az önkormányzatban meg segélyben gondolkozol:D
Most olvasom a többi hozzászólásod, háááát......
Rendben van, én benne vagyok az öngondoskodásban meg abban, h akkor legyenek megint több 100 évvel ezelőtti körülmények, h halálomig dolgozom, de akkor miért is vonják a nyugdíjat a fizetésemből?
na akkor én öngondoskodom szívesen, de akkor ne vonja tőlem a pénzt az állam vagy legalább ne annyit!
Tudod, az a 10000 ft, amit olyan bőszen emlegetsz:)
Te 53-as mennyi pénzből élsz? Hány gyereket nevelsz? A szüleid mennyit segítenek? Vagy,ha a szüleid nyugdíjasak,te mennyit segítesz rajtuk?
Amit írsz,az csak azt bizonyítja,hogy fogalmad sincs arról,hogy az emberek többsége hogyan él. Vagy nagyon ostoba vagy.
09:40
"Nehogy azt hidd, h ez csak úgy megy ahogy te elgondolod, h majd a jogkövető állampolgár bemegy és kiosztja az orvosokat...."
Te hason csúszol a csalók előtt? Akkor kb. meg is érdemled a sorsod.
Én sohasem fizetek "hálapénzt", sosem találkoztam azzal, amire itt egyesek esküdöznek, hogy "kell fizetni". Ha nem hagyod, nem vernek át. El kellene kezdeni nem balkáni módon viselkedni.
"Egyébként a pelenkát miből fogod megvenni?meg a többi szükséges dolgot?"
Pénzből. Nemcsak eldobható pelenka létezik, és 30 éve még nem is volt eldobható.
"Mi van akkor ha nem tud adni se a szülő se az önkormányzat?"
Ez az esetek hány %-a? Mindig tudsz ellenpéldát találni, de én nem hiszem el, hogy MINDENKI abban a helyzetben van, hogy se szülő, se rokon, se barát, se önkormányzat. Vagy ti mind légüres térben éltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!