Miért nem lehetett Március tizenötödikét ünnepelni a szocializmusban?
"Már ne is haragudj, de a Szentkorona mióta szélsőség?"
Azóta, hogy pl. annyira elvakultan vallásos, hogy Lady Gagát a Sátán reinkarnációjának nevezi, és arra kéri az olvasóit, hogy ne higyjenek a tudományos tényekben, mert az egész egy összeesküvés, hogy negatív színben tűntessék fel a külföldiek a magyarokat.
Ahogy mondtam, erre épeszű magyarázatot nem fogsz tudni adni.
Idézlek:
""március 15.-én egy általános hagyomány volt, hogy kokárdát hordunk""
És most már azért nem viseltek kokárdát, mert 3 túlbuzgó kis fülyi a környezetedben menőnek tartja magát a hungarista jelszavak skandálásától.
Amíg kb 30 emberből(egy osztályból) van három, aki meghibbant, attól még március 15.-e nemzeti ünnep marad. Nem a jobbik, az mszp, vagy a fidesz ünnepe és nem is a 3 ostoba osztálytársad ünnepe, hanem a magyar nemzet ünnepe!
21:17
Előző, ez olyan, mint a horogkereszt.
A XX. század elején általánosan elterjedt szerencseszimbólum volt, az indián kosárcsapat mezén is szerepelt pl.
Miután Hitler használta, már egyértelmű volt az asszociációja, ezért nemkívánatos jel lett, amit egy bizonyos szélsőséges csoport hord.
A 2006-os bohócizmus sajnos ugyanezt tette a kokárdával is.
"Szentkoronarádió.com nevű portálra"
Igen arra gondoltam. Azt szokták köznyelvben "szentkoroná"-nak említeni, (nyílván nem a valódi korona mondja, hogy Lady Gaga a Sátán) azt hittem egyértelmű...
""ez olyan, mint a horogkereszt.""
A horogkereszt egy olyan önkényuralmi jelképpé vált, aminek az égisze alatt kb 20 millió ember halt meg. Mellesleg a horogkeresztet azelőtt is és azóta is számos formában használják.
De hogy hasonlíthatod össze a magyar forradalom jelképévé vált nemzeti színű szalaggal?
"De hogy hasonlíthatod össze a magyar forradalom jelképévé vált nemzeti színű szalaggal?"
Úgy, hogy a nemzeti színű szalag mára a sötét, barbár, szélsőséges turbómagyarok szimbóluma lett, azoké akik szemrebbenés nélkül prédikálnak, cigányirtásról, zsidóirtákról, multik kiűzéséről miközben fogalmuk sincsen a szavaik valódi jelentésén.
Nekem, mint felvilágosult demokratának eszemben sincsen olyan jelképet tűzni magamra, amitől valaki ezzel a csoporttal fog beazonosítani. Sajnálom, hogy a kokárdánkból ez lett, Petőfi biztos forogna a sírjában, ha látná, de köszönjétek az egészet a 2006-os elvakult városromboló "forradalmároknak!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!