Orbán meddig szívatja még a magyar népet?
A jót eddig csak a jól kereső emberekkel tette! 16% adó!!!Jövőre elakarja venni az adójóváírást ami mínusz 12100ft az átlagkereső emberek zsebéből!!Ha ezt meg lépi gondolom megint lesznek tüntetések a Kossuth téren!! ( csak a név fog változni a skandált szövegben)
Mindenhol megszorít kivéve a saját pénztálcáján nem spórol!!! ( vajon kinek lett jó a 16% adó?)
NEKTEK MI A VÉLEMÉNYETEKET!!!
Mi jön még?
Lesz még további Orbán csomag szerintetek?
Szívatnak minket tovább?
" Arra majd rájönnek az emberek, hogy sokkal többen vannak akik szarabbul járnak"
Forrás? Ezt mire hivatkozva mondod?
ma 11:26
Te megtanultál már eur/huf grafikont olvasni, vagy tanulás helyett továbbra is lopod a napot? :)))
"Tiszteletben lehet tartani egy eltérő véleményt. A butaságot viszont nem lehet és nem is kell tiszteletben tartani."
- Igazad van. Éppen ezért jó lenne, ha TE megmagyaráznád egy minimálbéren, vagy éppen a közelében élőnek, hogy neked van igazad. Ha sikerült szóljál, és elfogadom a véleményed. Addig viszont én tartalak téged butának.
"Neked is jó lett vna az adókedvezmény, ne tagadd."
- Nem tagadom. De akkor, mikor én még gyereket neveltem, nem volt ilyen. Mégis felneveltem őket, tisztességben, becsületben. Mindegyik felnőtt, nagykorú, dolgozik, és saját, becsületes életet él.
Ja, és NEM AZÉRT születtek, mert kedvezmény járt érte...
"Ez akkora baromság, h még reagálni se lehet rá... "
- És mi a baromság, ha szabad kérdeznem? Az hogy 300 Ft-ért népszavazást kellett tartani? Egyetértek...
Vagy az, hogy egy új alkotmányról meg nem kell? Ezzel is egyetértek...
"Szted ma egy minimálbéresnek sincs gyereke? "
- De van. De biztos vagyok benne, hogy ő sem a támogatásokért neveli a gyermekét.
"...még több adót akartak csökkenteni,..."
- KINEK, te szerencsétlen?
"Ismerek olyat, aki minimálbérből és rokkantnyugdíjból felnevelt két gyereket, emellett bővítette a házukat, és nem is haltak éhen...Az OK, hogy nem éltek a legjobban, nem jártak a gyerekek a legjobb cuccokban, de felnőttek tisztességben."
- Nekem négy (4) gyermekem van, a legnagyobb 29, a legkisebb 21 éves. És bár én fizetésből neveltem őket, nem volt könnyű. Mindig valahogy "túl nagy" volt a jövedelmem ahhoz, hogy támogatást kapjunk. De mint már fentebb írtam, NEM A TÁMOGATÁSOK MIATT születtek.
Persze, ami példákat írtok, az is engem igazol: szegény szerencsétlen támogatandó jobb módúak is nyugodtan nevelhetnének gyereket... És NEM AZÉRT nem nevelnek, mert kevés a támogatás, pontosabban ha több támogatást adsz nekik, attól még NEM FOGNAK gyereket szülni és nevelni...
"Erre varrjál gombot, és utánozd, ne csak fröcsögj."
- Én már varrtam rá gombot - felneveltem a gyerekeimet. Majd ha te is megtettél ennyit, akkor járjon a szád!
Pedro
Kamumail:
Igazad van... De nekem sajnos mindig felb@ssza az agyamat, ha valaki betanult szólamokkal akarja megmagyarázni, hogy miért jó az amiről LÁTOM hogy nem jó, hogy valami úgy van, ahogy neki bemagyarázták, pedig LÁTOM hogy nem úgy van - és ráadásul lehülyéz, ha megpróbálom elmondani, hogy mit is lát rosszul.
És ráadásul igen bosszant az a fajta intolerancia, ami ezekből az emberekből süt. Az egy dolog, hogy nem vagyunk egy véleményen, ez előfordul. De ahelyett, hogy valami logikus érvet mondana, egyszerűen kinyilatkoztat valami olyat, amit egy (nála jobb képességű) szónoktól hallott, és lehülyéz, mert én máshogyan merem látni a dolgot...
De igazad van, nem érdemes foglalkozni ezzel.
Pedro
Úgy látom mindenkinek meg van a véleménye...:-)
Az a családi kedvezmény se jó semmire.
A minimálbéres ember kemény 3800ft-ot tud belőle kihasználni. Oké hogy vissza adta a Gyest is, de azzal is kilehet törölni.
Pl van két minibálbéres ember születik egy gyerek.
Az első 6 hónap Tgyás az még ott van mint a fizu.
Utána Gyed amid a családipótlékkal is kb megegyezik a fizuval. De a gyes ami 28500Ft úgy tudom + a családi pótlék mesze van még a keresettől. Ebből tartsa fenn a lakást a fiatal, + a gyereket! Erre szüljenek a magyarok?
Ja és akinek nincsen szerencséje még lakást is kell törleszteni , ami ha egy átlag lakást vesszünk kb 30-40ezer /hó
Akkor marad 63000ft megélni a gyerekkel ketten, amit majdnem elvisz a rezsi!!
Emiatt Orbán helyében a Gyesnél adtam volna választási lehetőséget, hogy a 2 évre járó összeget egy év alatt vagy két év alatt akarja kivenni.Persze ezt csak azoknak engedtem volna akinek van munkahelye. Egy ilyen döntés jobban segített volna az anyukáknak!!
Én nem azt mondta hogy az 0Ft!!!! Tanulj meg olvasni.
Hanem a megkülönböztetésről van itt szó!!!!!!!!!!
Ha add egységesen adjon!!!!
Adót csökkent 16 %ra. Ami valójában 20,3% lett mivel most már a szuperbruttóból számolja!!!!!!!
Akkor miről beszélünk eddigi 17% ( ezt a sima bruttóból számolták!!)helyet 20,3% Milyen csökkentés ez?
Valahogy nem látom....
De a millkósok észre veszik mivel nekik meg -15,7% os adó csökkentés lett!!!!!!!!!!
Akkor ki járt jól? = ORBÁN
(Sok gyerek nagy kereset)
Engem nem érdekel csináljon magának Kánaánt!!!!!!!
De akkor a kis bérű embereket akik az IGÁT HÚZZÁK ne SZÍVASSA!!!!!!
"Adót csökkent 16 %ra. Ami valójában 20,3% lett mivel most már a szuperbruttóból számolja!!!!!!
Akkor miről beszélünk eddigi 17% ( ezt a sima bruttóból számolták!!)helyet 20,3%"
A szuperbruttó 2010-ben is érvényben volt. A 17%-ot abból vonták, tehát 21,x% volt az adó. Nyilván téged is átvertek ezzel az "adócsökkentéssel", csak épp rossz kormányt hibáztatsz emiatt...
"Akkor ki járt jól? = (Sok gyerek nagy kereset) "
Neked ORBÁN miatt nem másfélmilliós a fizetésed? Kétlem. ORBÁN miatt nincs sok gyereked? Ismét csak rosszat hibáztatsz.
"Ha add egységesen adjon!!!! "
"De a millkósok észre veszik mivel nekik meg -15,7% os adó csökkentés lett!!!!!! "
Most akkor egységesen adjon (1db d) vagy ne egységesen adjon? Gondolkozz. Még önmagadnak is ellentmondasz...
"De akkor a kis bérű embereket akik az IGÁT HÚZZÁK ne SZÍVASSA!!!!"
Tipikusan az az ember vagy, aki kap valamit, akkor nem annak örül, hogy kapott valamit, hanem hogy a másiknak két szem borsóval több van a levesben. Lásd irigység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!