Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán meddig szívatja még a...

Orbán meddig szívatja még a magyar népet?

Figyelt kérdés

A jót eddig csak a jól kereső emberekkel tette! 16% adó!!!Jövőre elakarja venni az adójóváírást ami mínusz 12100ft az átlagkereső emberek zsebéből!!Ha ezt meg lépi gondolom megint lesznek tüntetések a Kossuth téren!! ( csak a név fog változni a skandált szövegben)

Mindenhol megszorít kivéve a saját pénztálcáján nem spórol!!! ( vajon kinek lett jó a 16% adó?)

NEKTEK MI A VÉLEMÉNYETEKET!!!

Mi jön még?

Lesz még további Orbán csomag szerintetek?

Szívatnak minket tovább?

2011. febr. 5. 22:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

"Azt ne én fizessem meg ha valaki gyereket csinált!!!!! "

A te nyugdíjadat ki fogja fizetni, te szerencsétlen? Az ÉN gyerekem? Remélem tőled még egy Fedél nélkült se fog venni. Nem csak ő, senki más.

"Az tudja eltartani ne csak kefélni tudjon!!!!!! "

Éppen ebben az eltartásban segítenének. De látom irigyled. Nem baj, ősi magyar tulajdonság. Csak be ne sárgulj. Mindenesetre lenne egy tanácsom: TE ne szaporodj, jó?

"a bankok is ÁTHÁRÍTJÁK a különadót."

Az elmúlt fél évben egy kanyival se lett több a banki költségem. OTP Bank. Ez sajnos tény. Ugyanannyi a számlavezetési díjam, az egyszeri átutalási jutalék, a rendszeres átutalás díja, a csoportos beszedések díja. Beszélni szép róla, csakhát ott a valóság is. Még mielőtt kérdezed: hitelem nincs. Apropó hitel: Orbán melyik beszólása döntötte be az utóbbi napokban az Eurót a Forinthoz képest? Mi ez a nagy Forinterősödés? Ha ugye a "bedöntéshez" köze volt, akkor nyilván ehhez is van. Vagy Kósa volt? Esetleg Szíjjártó?

2011. febr. 5. 23:17
 22/46 anonim ***** válasza:

"...ne csak a csórók szaporodjanak, a jobb módúak is."

- Szegény jobb módúak, most úgy megsajnáltam őket. Én itt röhögve felneveltem négy gyermeket, mindenféle adókedvezmény nélkül, nekik meg szegényeknek támogatás kell hozzá... Hát hogyne, én ezt maximálisan megértem!

"A nettó, nem a bruttó te bunkó... "

- Maradjunk abban, hogy te vagy a bunkó. Én még senkit nem becsméreltem azért, mert más a véleménye, mint nekem. De ha neked ez a szokásod, akkor a fenti jelzőt tartsd meg magadnak.

Mellesleg, mivel a nettó bér = bruttó - 16%, hacsak nem lesz megint egy hasonló adócsökkentés... Na ne, HASONLÓ már ne legyen, ez is elég volt!

"2 ezer ember döntsön egy ország felett?"

- Miért, csak 300 Ft vizitdíjról lehet tömegeknek dönteni? - De azért látom, nem tudod, mi a konszenzus (elárulom, NEM népszavazás!)

"Max. 2e-t, szüljön gyereket, ez a lényeg, ha nincs gyereke jóval könnyebb megélni, ez is az igazságosságot eredményezi."

- Minimálbérrel gyereket? A holdban élsz? Ja nem, csak fingod nincs, hogy hogy élnek ma Magyarországon a minimálbéresek...

"...és jobban megérje dolgozni."

- Na ezzel EGYETÉRTEK. Ez egy jó cél! (De azért látom, a kérdés lényegét ügyesen kikerülted, arról egyetlen szót nem ejtettél.)

"Te mégis miből szedtél volna össze gyorsan pár milliárdot?"

- Nem tudom. De mondjuk nem neveztem volna ki 42 államtitkárt... És hasonlók...

"Mert vmit tenniük kellett, a hiánycélt teljesíteni kellett vna."

- Igen, tudom, hogy meg akarták emelni a hiányt, csak kissé betojtak, mikor azt meg nem engedte az IMF (utálják is azóta).

"Te csak fikázni tudsz, megoldást találni azt már nem."

- Lehet, hogy igazad van. De erre két dolgot szoktam mondani:

1. Én nem tudom a megoldást. Ezért NEM IS MEGYEK ODA, hogy rosszul oldjam meg.

2. Tojást tojni nem tudok, de azért meg tudom mondani, ha egy tojás záp.

"Amikor Gyurcsány azt mondta, hogy "majd megunják, hazamennek", az gondolom, nem volt irritáló."

- De az volt. Az sem tetszett, legalább ugyanennyire. Tudod az országnak MÁR AKKOR IS konszenzusra lett volna szüksége - de az ország érdekeit Gyurcsótány is pont úgy lesz@rta...

(Én meg tudom, egy nyomoronc kis ballib, meg hülye komcsi vagyok, mert nem veled együtt verem a tamtamot. Bár neked fingod sincs, hogy milyen beállítottságú vagyok, kire szavaztam... De tudom, hogy ez téged nem is érdekel.)

"Egyébként a te véleményed tényleg nem fontos, nem érdekes."

- Köszönöm szépen. Én azért a tiedet fontosnak tartom. De ez csak a kettőnk közötti különbséget jelzi.

"Pl. mert szemlátomást nem tudsz semmit a témáról, amibe beleugatsz."

- Nem tudom, neked vajon mi a végzettséged... De hogy nem közgazdász vagy, az biztos. (Talán szónok?)

"A tudatlanok véleménye sosem túl érdekes."

- Csak választáskor, igaz? :-D

"A minimálbérre bejelentettek konkrétan pl. egész jól jönnek ki ebből,..."

- Ezt azért kérdezd meg tőlük is. Tudod a minimálbérre bejelentettek többsége a jövedelme másik részét zsebre (feketén) kapja. A (magán) munkaadók többsége viszont a minimálbér megemelésével együtt ezt a második részt csökkentette. Az eredményt számold ki magad, nem segítek.

"Tudatlanságod lehengerlő, mint mindig, pedrócska."

- Hát igen. Ez aztán logikus, jól megalapozott érv. Azonnal vissza is vontam minden állításomat, mert ezzel most teljesen meggyőztél. Örökké fogom tisztelni a te rengeteg eszedet, és pengeéles logikádat! Ja, meg a hatalmas gazdasági tudásodat is, mert az azonnal világít ebből a mondatodból!

Pedro

2011. febr. 5. 23:30
 23/46 anonim ***** válasza:

"Ezeknél a hisztiknél mindig megfeledkeztek a családosokról, akiknek szintén előnyös az új adórendszer."

Anyádnak előnyös.

2011. febr. 6. 00:07
 24/46 anonim ***** válasza:

"Anyádnak előnyös."

Igen, például neki előnyös.

2011. febr. 6. 00:32
 25/46 anonim ***** válasza:

23:30

"Én még senkit nem becsméreltem azért, mert más a véleménye, mint nekem."

Csak hát az, hogy mi nettó meg mi bruttó, meg hogy van az a szuperbruttóval és a jóváírással stb. - ezek tények, nem vélemények. Vagy tudod, vagy nem tudod. Nem "más a véleményed", hanem rosszul tudod.

Tiszteletben lehet tartani egy eltérő véleményt. A butaságot viszont nem lehet és nem is kell tiszteletben tartani.

2011. febr. 6. 00:45
 26/46 anonim ***** válasza:

"Nem az a baj hogy add!!

A többinek maradjon meg ami van!!!!!!

Azt ne én fizessem meg ha valaki gyereket csinált!!!!!

Az tudja eltartani ne csak kefélni tudjon!!!!!! "

Nem szégyelled magad?

Először is nem ad, hanem többet hagy a gyereket nevelőknél. Akiknek a költségei is jóval nagyobbak, mint neked, akinek csak saját magát kell eltartania a fizetéséből. És nagyon helyesen, nem segélyeket osztogat (amivel elsősorban az inaktív cigányság szaporodását segítené elő szoci módra), hanem főleg a bérjövedelemmel rendelkező középosztálynak kedvez, illetve őket próbálja újabb gyerekek vállalására ösztönözni. Ami az egész társadalom érdeke lenne. Hogy valóban egyszer majd legyen miből normális nyugdíjakat is fizetni. Neked is, bár az ilyenek aligha érdemlik meg.

Másrészt nagyon kevesen vannak, akik most kicsit valóban rosszabbul jártak az új adórendszerrel, de jövőre majd azoknak is több lesz már a fizuja. A közszféra minden érintettje kompenzációt kapott, ott tehát most sem lett senkinek kevesebb a nettó bére.

2011. febr. 6. 09:45
 27/46 anonim ***** válasza:

"- Szegény jobb módúak, most úgy megsajnáltam őket. Én itt röhögve felneveltem négy gyermeket, mindenféle adókedvezmény nélkül, nekik meg szegényeknek támogatás kell hozzá... Hát hogyne, én ezt maximálisan megértem! "

Neked is jó lett vna az adókedvezmény, ne tagadd. Mellesleg meg ha többen élnek meg a fizetésből, evidens, h ne kelljen annyit adóznak, és ne irigyeljük már a gazdagokat, a többsége nem véletlenül az (nem mindenki úgy lett gazdag, mint mondjuk az mszpsek).

"- Maradjunk abban, hogy te vagy a bunkó. Én még senkit nem becsméreltem azért, mert más a véleménye, mint nekem. De ha neked ez a szokásod, akkor a fenti jelzőt tartsd meg magadnak.

Mellesleg, mivel a nettó bér = bruttó - 16%, hacsak nem lesz megint egy hasonló adócsökkentés... Na ne, HASONLÓ már ne legyen, ez is elég volt! "

Ez nagyon szépen le van írva, más fogalmazta meg, non helyesen 00:45-kor.

"- Miért, csak 300 Ft vizitdíjról lehet tömegeknek dönteni? - De azért látom, nem tudod, mi a konszenzus (elárulom, NEM népszavazás!)"

Ez akkora baromság, h még reagálni se lehet rá...

"- Minimálbérrel gyereket? A holdban élsz? Ja nem, csak fingod nincs, hogy hogy élnek ma Magyarországon a minimálbéresek..."

Miért ne? Szted ma egy minimálbéresnek sincs gyereke?

"- Nem tudom. De mondjuk nem neveztem volna ki 42 államtitkárt... És hasonlók..."

Ebből sehogy se jön ki...

"- Igen, tudom, hogy meg akarták emelni a hiányt, csak kissé betojtak, mikor azt meg nem engedte az IMF (utálják is azóta)."

Igen, még több adót akartak csökkenteni, de nem engedték neki, az IMF szerint ezt se kéne meglépni.

2011. febr. 6. 10:06
 28/46 anonim ***** válasza:

"Minimálbérrel gyereket? A holdban élsz? Ja nem, csak fingod nincs, hogy hogy élnek ma Magyarországon a minimálbéresek.."

Ismerek olyat, aki minimálbérből és rokkantnyugdíjból felnevelt két gyereket, emellett bővítette a házukat, és nem is haltak éhen. Szülői, rokoni segítséget nem kaptak. Az OK, hogy nem éltek a legjobban, nem jártak a gyerekek a legjobb cuccokban, de felnőttek tisztességben. Erre varrjál gombot, és utánozd, ne csak fröcsögj.

2011. febr. 6. 10:33
 29/46 anonim ***** válasza:

Látod Pedró, elég könnyen leugrik az ember agyáról az ékszíj amikor ilyen emberekkel "vitázik" akik vita-képtelenek.

Én már erre nem is írok semmit, szánalmas ami itt megy. Arra majd rájönnek az emberek, hogy sokkal többen vannak akik szarabbul járnak, és sok lúd disznót főz, izé győz.

2011. febr. 6. 11:26
 30/46 anonim ***** válasza:
33%
Áprilisban legyőztük a disznókat.
2011. febr. 6. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!