Mikor fog már a magyarországi lakosságban tudatosulni, hogy az erdélyi magyarok nem románok?
Miért románozzák le az erdélyi magyart?
Amikor biztos , hogy több magyar népzenét , táncot stb ismer mint az átlag magyar.Miért hiszik azt , hogy műveletlenebb és miért csodálkoznak még mindig azon , hogyha tudja(mert önszorgalomból megtanulta) a magyar történelmet. Olyanról is hallottam amikor azon csodálkoztak ,hogy milyen jól megtanult magyarul:))
Nekem nincs bajom az erdélyi magyarokkal, öcsém kirándult már arrafelé, és ha minden igaz (családfakutatás szerint) felmenőim egyik ága onnan származik, semmi gondom veletek.
Nekem azzal van bajom, hogy politikusaink hatalomszerzés-hatalommegtartás céljából mindig kiragadnak és felhasználnak 1-1 csoportot, most a Fidesz például a határon túli magyarokat (a szavazójoggal meg a nyugdíjjal, amikor így is el van adósodva az ország, és az itt élők nagy részének is alig jut valami, lassan ott tartunk, mint ha 1 szem borsót kéne elosztani 2 ember között, és nem 1 tál borsólevest), vagy az egyházat (sokan képtelenek elvonatkoztatni az általánosítástól, és ebből komoly viták születnek), vagy bármi... Aztán persze mikor futni kell, rágódni meghagyják a bűnbaknak kiragadott csoportot, az ő mocsokságaikat meg van idejük eltussolni, míg a tömeg másra figyel, és mire elszámoltatásra kerülne a sor, már nincs mit elcsípni.
Nem azzal volt gond a munkahelyen,hogy dolgozni akartak!
Azzal,hogy a szemedbe mosolyog,de ha elfordulsz hatba dofne egy kessel. Ilyen askalodo ,rosszindulatu nepseggel meg nem talalkoztam. Tobb munkahelyemenem is igy volt, mindenki utalta oket, pont ezert. Mindenkit csak gyanusitgatni tudott, aztan a vegen kiderult, hogy mindket helyemen ok voltak akik loptak. Ennyit errol!
En azonnal felismerem a fajtajukat...nem kulsorol, bar neha arrol is,a viselkedesukrol pedig nem nehez!
Jo tapasztalatom meg nem volt.... es egy-ketto olyan buta gondolkodasu.......Isten mentsen toluk :)
Mert a butább embereknél ez így megy, ha vki vmiben eltér, akkor az kerül előtérbe.....én is pl. kisebb részben vagyok bosnyák, mint magyar, mégis mindenki úgy tart számon, aki csak távolról ismer, h "a bosnyák"......ő meg a magyar, holott mittudomén milyen schwraczebacherczimmer sváb.......de mindegy engem ez egy kicsit sem zavar, mert büszke vagyok arra, h bosnyák vagyok :P
Mind1.....sztem nálatok is hasonlóan működik ez, hiába vagytok 100% magyarok, mégisaz egyszerűbb ember azt jegyzi meg, h Romániában lakik, ezért román.
:)
Köszi, heló
Mondjuk inkább azt, hogy aki általánosít, az buta.
Nekem nem csak magyar vér csorog az ereimben, sőt, csak töredék magyar, ha a felmenőimet nézem, de azért általánosítani nem szoktam. Egy embert a tettei alapján véleményezek, és mellesleg számomra az, hogy "román", nem viselkedésbeli jelző, csak annyit jelent, hogy melyik ország állampolgára, és elnézést kérek a romániai magyaroktól, de ők román állampolgárok, és ez csak ennyit jelent, és nem azt, hogy milyen emberek.
23,36
Ne általánosíts, mert vagyunk még itt valami másfélmillióan (talán)és hidd el van köztünk is mindenféle.
Amikor a 80as évek végén kezdtek átszökdösni (átköltözni) bizony a rendes normális emberek mellet az olyanok is mentek akiknek már itt nem volt becsületük .Az ilyenek mindig mobilisabbak mert nincs mit veszíteniük és nincs erkölcsük.A sepredék bűnözők annyira eltűntek ,h megszűnt a bűnözés egy időre nagyot javultak a bűnelkövetési statisztikák. Persze aztán lettek újak és szapora cigányok is helyükbe léptek a 90es évek gazdasági helyzete miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!