Mikor fog már a magyarországi lakosságban tudatosulni, hogy az erdélyi magyarok nem románok?
Miért románozzák le az erdélyi magyart?
Amikor biztos , hogy több magyar népzenét , táncot stb ismer mint az átlag magyar.Miért hiszik azt , hogy műveletlenebb és miért csodálkoznak még mindig azon , hogyha tudja(mert önszorgalomból megtanulta) a magyar történelmet. Olyanról is hallottam amikor azon csodálkoztak ,hogy milyen jól megtanult magyarul:))
Az erdélyi magyarok nem úgy magyarok, mint a magyarországi magyarok.
A magyarországi magyarok egy modern, nyugatias, kozmopolita nép, míg az erdélyi magyarok egy szélsőjobbos, középkorias, nacionalista nép.
Nagyon különböznek egymástól kulturálisan.
Én személy szerint nem szeretem a határon túli magyarokat, akár erdélyiek, akár amerikaiak, akár szlovákiaiak, mert rendszerint a magyarországi helyzethez való hozzáállásuk bamba, naív, erőszakos, és erős szemellenzőként működik a szemük előtt a vallás, a szélsőjobboldali ideológia, a középkorias világszemlélet, és az idegengyűlölet.
Ezek miatt simán beeszik a Fidesz retorikáját és elhiszik, hogy a magyarországi magyarok is olyanok, mint ők maguk, és a Fidesz tudja jól vezetni az országot.
15:59 nek
Hány éves vagy, Mit dolgozol?
Önző vagy.
Téged nem érdekel hogy a románok, szerbek, szlovákok régen öltek/vertek, most pedig utálnak/verik a kint élő magyarokat?
Nekem csak rossz tapasztalataim vannak az erdelyi magyarokrol, mint munkatars, mint barat leszerepelnek mindig...Teljesen maskepp gondolkodnak,mint mi.
En messze elkerulom oket.
"a szélsőjobboldali ideológia"
EZ A LEGNEVETSÉGSEBB ÁLLÍTÁSOD. Hány Erdélyben/felvidéken/délvidéken élő magyar emberrel találkoztál?
Én 2 családot ismerek akik nem rég költöztek ide, a legtöbbjüket nem érdekli a poltika,csak az egyik fiukat aki az önkormányzati választásokon az LMPnek gyűjtött aláírásokat.
pár szóval jellemezve téged: önző, általánosító hülye vagy.
A magyarországi magyarok egy modern, nyugatias, kozmopolita nép, míg az erdélyi magyarok egy szélsőjobbos, középkorias, nacionalista nép.
Szélsőjobbos? Ezt hogy képzeled? Hogy lehet valaki szélsőjobbos magyar kissebbségben?Fejtsd ki légy szíves , hogy képzeled ezt? Mert szerintem nagyon is toleránsak vagyunk , megtanulunk románul , mert egyébként nem tudunk megélni.
Középkorias? Ez alatt azt érted , hogy megtartjuk a magyar táncokat , ünnepeket(nem megyünk el húsvétkor kirándulni mert az gáz), nem válunk annyit és nem bagzódunk keresztbe kasba és álltalában a normális polgári életet tartjuk szem előtt , család , hit , munka , tisztelet stb.
Nacionalisták akkor azért vagyunk biztosan mert még nem asszimilálódtunk mindannyian , szerinted.
Nem értem miért vagy ilyen rosszindulatú , pökhendi és tájékozatlan?
16.13
Valószínüleg azért szerepeltek le előtted mert dolgozni akartak a munkahelyen. No de ilyet! Én is fel vagyok háborodva ezen és szóba se állok magammal ezután:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!