Melyik területre van a legnagyobb esély szerinted a magyar revízió ügyében?
Ezt a "előbb tegyünk itt rendet" szöveget most hagyjuk légyszives nem ez a kérdés köszi.
konkrétan csak a többségében magyar lakta területekre gondolok nem pedig a "mindent vissza" elv értelmében
-Kárpátalja (itt a ruszinokat is belevéve)
-Felvidék
-Erdély (székelyföld)
-Délvidék (vajdaság)
Remény hal meg utoljára :)
Én hiszek abban, hogy minden újra a mienk lesz.
Még ha nem is élem meg azt a kort. De egyszer újra a miénk lesz!
És én akkor is ki állok a hazámért, hogy ha tudom, hogy vesztünk is.
Közeleg a 3. világháború, kitudja mi lesz. Lehet a nagy erővel rendelkező országokban olyan pártot szavaznak akik mellénk állnak... de az is lehet, hogy kinyírnak minket. Nem lehet tudni.
Szebb jövőt mindenkinek! Ébredjetek magyarok!
Az a helyzet, hogy de jure még nem lépett érvénybe a trianoni diktátum, csak de facto. A "szerződő" felek közül már csak Románia és Ausztria maradt. Jugoszlávia, Csehszlovákia felbomlott, Ukrajnának semmi köze az egész szerződéshez. Minden követelésünk előtt azonban vissza kell állítani a történelmi jogfolytonosságot, ezt az új (Fidesz-)alkotmány elmulasztotta.
Szóval teljes joggal kérhetnénk vissza mindent, különös tekintettel azon államoktól, akiknek semmi köze azokhoz a területekhez.
Jelenleg a két leggyengébb lábakon álló, mostanában szétszakadó vagy ennek veszélyében lévő állam az Szerbia és Ukrajna. Utóbbiban szinte minden választás óriási téttel bír, bármikor kettészakadhat orosz és ukrán részre. Ebben az esetben alkalom nyílna legalább a határ menti sáv visszaszerzésére, ám mivel csak a (mi szempontunkból) Kárpátokon túl van többségben az ukránság, ezért akár az egész Kárpátalja visszakerülhet Magyarországhoz, tekintve, hogy a ruszinok már igen régóta autonómiát szeretnének. Ha ezt megadjuk nekik, nem lesz kérdés számukra, hogy a Kárpátokon vagy annak alján legyen a határ. Szerbia már problémásabb, de kellő nyomással Észak-Bácska és a Bánát egy része is visszatérhet.
A többi (elsősorban felvidéki, partiumi) területekre is van esély, de ehhez tényleg meg kell erősödni, és várni, hogy a többi ország gyengüljön.
A szomorú a dologban, hogy most olvasom, hogy "haza lehet költözni". Aki pedig ezt megteszi, azt onnantól kezdve itt fogják kirekeszteni, mert sajnos az "itteni magyarok" elég nagy százaléka ha találkozik egy erdélyi, vagy felvidéki vagy valamely magyarlakta terülten született magyarral, akkor azt mondja, hogy nem "igazi" magyar, lenézi őt..Persze az ilyen egyének az ehhez hasonló kijelentéseikkel saját magukról állítanak ki bizonyítványt. Ilyen helyre "hazajönni"?
Egyébként, ki is az igazi magyar?
Ki az? Hát a fidesz-szavazó!!!
Övék a magyar lobogó, a kokárda és a megújult himnusz is!
Meg smitpál és a Békemenet is.
Na jó, azért a továbbiakban csak komolyan... :)
Régi kérdés, de azért válaszolok
Szerintem Felvidéket kellene minél hamarabb, jelenleg egyik területre sincs esély, de lesz. Ki tudja mikor? Ki tudja mi lesz 5 év múlva? Nem lehet tudni hogy változik a politikai helyzet addigra, szóval a "kitartás"-ra buzdítás ebben a témában még aktuális.
Látom hogy csalódtál a válaszokban de hidd el hogy nagyon sok normális ember maradt itt is, csak ők nem gyik válaszolók általában. Úgyhogy kérlek kérdező ne ítélj el mindenkit itt
Azok a válaszolók akik azt hajtogatják hogy "nincs remény" nem csak hogy agymosottak, de logikátlanok is.
Amúgy ez az 'előbb itt tegyünk rendet' mondatot szerintem erre kell érteni, hogy az itteni magyarokból a tévhiteket ki kellene irtani, hisz a többség nem azért reménytelen, mert ő gonosz lenne, hanem mert annyira sokat vettek már el a magyartól, hogy teljesen elvesztette önbizalmát és bágyadt önutálatba esett és el sem tudja képzelni hogy ő jogos úton valamit is vissza fog kapni.
És azért logikátlan gondolkodás, mert eddig a történelemben soha nem voltak szilárdak a határok. Folyamatosan változott, szóval miből gondolják hogy innentől kezdve minden mindig így lesz?
Ők maguk mondják, hogy el kell fogadni hogy a dolgok változnak, de igazából ők nem tudják ezt elfogadni! Mert ha változnak akkor miért hiszik hogy esélytelen lenne területeket visszakapni?
Szerintem a fentebb leírtak miatt, hogy ilyen nihilizmusba torkollott a gondolkodás.
Nem tudom hogy olvasod e még a válaszokat itt, de ha megvolt Mo keresztútjárása, keresztre feszítése (trianon), halála (1956), koporsóba helyezése (EU csatlakozás), akkor miért maradna el a feltámadása?
Ki kell várni, szóval kitartás.
Nekem hiányzik Felvidék pedig nem származik onnan felmenőm
Felvidék után Kárpátalja is fontos lenne, a többi az bizonytalan de a Kárpát-medence a magyarokat illeti.
Aki nem tudja miért, az ássa bele magát a magyar szakrális királyság témakörébe.
Revízióra lehet esély a távoli jövőben mindenképp.
Recept:
1, "határon túli" magyarság ne asszimilálódjon
2, szülessen minden családban minimum 4 gyerek
3, gyerekek maradjanak szülőföldjükön
4, gyerekek se asszimilálódjanak
5, tudatos nemzeti lét megélése: anyanyelv ápolása, mindenhol kiharcolni a magyar nyelvű oktatást és vallásgyakorlást
Ki állhatna ellent egy olyan revíziónak, hogyha Erdélyben 5, Felvidéken 3, Délvidéken 2, Kárpátalján 2 millió magyar élne???
Egy 20 milliós kárpát-medencei magyarságnak azért nagyobb az érdekérvényesítő ereje.
Szóval szülni, szülni, gyarapodni és otthon maradni!
Magyar gyerek nélkül nincs magyar jövő!
Albánok ugyanezt csinálták Koszovóban és elérték a céljukat!
Katalánok, baszkok kiválnak Spanyolországból.
Skócia független ország lesz újra.
Lehetne, ah támogatnánk a külhoni magyarokat.
Ez nem monopoly, hogy höhö bejöttem a házadba aggyá pénz meg kaját oszt most enyém a fél ház me há itt vok oszt enyém.
Tudod, figyelembe kell venni, hogy 1100 évig a miénk volt. Most per pillanat viszont nem úgy néz ki, hogy harcolna Orbán a revízióért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!