Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért követelik itt egyesek...

Miért követelik itt egyesek olyan vehemensen a tandíj visszafizetést?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam már itt a GYK-n, hogy "fizessék vissza a tandíjat azok, akik elmennek külföldre dolgozni"

MIÉRT??? miért kéne olyasmit visszafizetniük, amiért (jó esetben) megdolgoztak a tanulmányi eredményükkel? (a "férgese" úgysem tud külföldön elhelyezkedni)

Ja és ami talán a leginkább érthetetlen számomra: milyen jogon szóln(á)nak bele abba, hogy ki mihez kezd az életével? Kik ők, hogy ezt eldöntsék?

Komolyan azt hiszik, hogy ez életképes javaslat? azt hiszik, hogy ez akkora horribilis bevétel lenne az államnak? vagy mi?

2011. jan. 30. 01:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
72%

"Pedig nyugaton igy van. megha az orszagaban is marad orokke. Iskola tandijt kolcson veszik fel tanulok, mihelyst elhelyezkedtek munkaba, fizetesukbol van levonva a tandij. Ha kell 10 evig is."

Akkor légyszives teremts nekem nyugati munka körülményeket egyetem után, nyugati fizetéssel és eszembe sem fog jutni kimenni, sőt boldogan visszafizetem a tandíjat.

"Ha egy cég elküld valakit felsőoktatásba, és fizeti a tandíját, akkor olyan szerződést írat alá, hogy legalább annyi évig kell ezentúl a cégnél dolgoznia, amennyi évet tanult a cég pénzén."

Mutassatok nekem egy céget, aki köt ilyen szerződést, hol van ilyen?? 2éve próbálok egyetem mellé keresni ilyet.

2011. jan. 30. 14:57
 22/24 anonim ***** válasza:
na igen, havi 1,5-2 millás fixxel engem se nagyon érdekelne, ha vonogatnának 50 ezret -....
2011. jan. 30. 15:50
 23/24 doboszoli ***** válasza:
79%

"Az egyetemre járás nem munka, hanem tanulás az állam pénzén."

Sajátos logika. Gondolom, már néhány szemesztert elvégeztél sikeresen, hogy ennyire tudod, mi zajlik az egyetemen.

Igenis munka, mégpedig kőkemény munka. Nem csak fenékkel kell bírni, hanem aggyal is. Ne menjünk bele.

Érdekes az álláspontod a költségekkel kapcsolatban is. Lányom jövőre végez, 5 éve "mereszti" az egyetemen, tudnék meglepő dolgokat mesélni a költségekről. Valóban

támogatja az állam valamilyen %-ban (a mi adónkból), ám ehhez még jelentős szülői költségek járulnak. Az államnak,

is szüksége van a diplomásokra, mert mint ahogy nem lehet mindenki orvos, mérnök, stb, nem lehet mindenki fizikai munkás sem.

Úgyhogy,csak óvatosan az "ingyenes" felsőoktatással, meg az "ingyenélő" egyetemistákkal.

Tessék kérem megpróbálni, és utána nyilatkozni!

2011. jan. 30. 16:58
 24/24 A kérdező kommentje:
azt hiszem itt a pont
2011. jan. 30. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!