Emberek nincs elegetek a pártokból? Ha lenne rá mód változtatnátok?
18 éves vagyok, és ahogy elnézem országunk a csőd szélén van. Most hiába kerültek a Fideszesek hatalomra nem lesz jobb és jövőre megint a sok okos ember visszamegy az Mszp hez vagy a jobbikhoz. Mikor veszik észre az emberek az egyik párt sem jó? Mikor lesz az embereknek bátorságuk kiállni magukért? Meddig lehet tűrni hogy családok kerülnek ki az utcára? Meddig lehet még kibírni a megaláztatást, és a lopásokat? Én ha ott lehetnék megváltoztatnám a dolgokat. Gondoljunk csak bele hányan fulladnak bele a hitelekbe mert a gazdagok még többet akarnak? Gyerekek nem kapnak kenyeret ők meg dobálják ki a "lazacot" a kukába. Olyan pártot kéne alapítani ami az emberekért küzd a családokért, és nem azért küzd hogy taposson még több embert össze... Ha az emberek végre összefognának jobb lenne az ország helyzete, és ha összefognánk segíthetni tudnánk egymásnak. Gondoljunk csak bele 10 000 000 millióan vagyunk és ha mindenki csak 5 forintot fizet be egy az már 50 000 000 millió forint és ez nem egy embernek segítene. Ha a politikusok a fizetésük felét odaadnák az árvízkárosultaknak vagy bármibe már rengeteg ember élete let volna könnyebb... De itt mindenki csak tapossa a másikat, és a kormány nem gondol bele semmibe. Mi lesz ha a fiatalok kivonulnak külföldre ami már most jelentős létszám. Ha elmegyünk ki lesz az új nemzedék aki fizesse az adót. Munkanélküliség hegyei vannak az országba, a sok segély helyet munkahelyeket kéne alakítani. Nem értem a kormánynak miben lesz jó ha tönkremegy a lakosság? Ha nem lesznek emberek nem lesz adó és ők is mehetnek kukázni.. Bár amennyi pénzt kinyernek most kicsi az esély.
Felteszem a kérdést nem lenne egy más pártot alapítani, mert amik vannak egyik sem jó! És én hiszem ha összefognánk jobb lehetne Magyarország, bár lehet nem sokan gondolják úgy ahogy én de ki tudja.
Szerintem ne pártot alakíts, mert az ugyanúgy belekeveredne a parlamenti posványba, ha egyáltalán bekerülne oda.
Ha valamin változtatni akarsz, akkor messze kerüld el a mostani pártrendszert. Csinálj inkább mozgalmat, ami elhatárolja magát a mostani rendszertől. Vagy állj be egy már meglévőbe.
Elhiszed nekem, hogy az összes párt valahogy így indult? Én az utolsó csalóról sem tudom elhinni, hogy fiatalon azért lett politikus, hogy lopjon. Az elsőnek igaza, lehúznának a maguk szintjére.
Főleg, hogy szerintem te sem tudod a megoldást. 18 évesen bizony nem fogod megoldani az ország problémáit. Ha a politikusok meg tudnák oldani, akkor megoldanák. Ha másért nem is, akkor a népszerűségért és azért, hogy újraválasszák őket...
Amúgy jól sejtem, hogy konkrét elképzelésed egy sincs? Mert az összefogás elég homályos cél. 5ft-ot meg adok szívesen, de az az 50 millió ami összejönne belőle, még arra sem elég, hogy vegyél magadnak egy szép házat a budai hegyekben.
Ez az egész pártrendszer helytelen. Ennek alapvető baját abban látom, hogy olyan emberek irányítanak, akiknek a tudása messzemenően elméleti. Ezek a közgazdászok (és jogászok, de az más téma). Fontos a tudásuk, de önmagában nem hatékony. Ismerik a célt, de az eszközről fogalmuk sincs. Továbbá érdekcsoportok küzdenek egymás ellen, és a harcukban megosztják az országot.
Én olyan kormányt hoznék létre, ahol a vezetők érdemeik alapján kerülhetnének be, nem jelöltetheti magát akárki, pártok sem volnának (tehát választás sem volna olyan értelemben, mint most). Egészségügyi miniszter például csak orvos lehetne, honvédelmi miniszter minimum dandártábornok és így tovább, agrármérnökök, közlekedésmérnökök a megfelelő posztokra (természetesen gazdaságtudományi ismeretekkel), hogy ismerjék is azt a területet, ahová kirendelték. Közgazdászok és jogászok csak kisebb számban, a nekik megfelelő posztokra (például igazságügyi és pénzügyminiszter) A miniszterek, egymással egyeztetve céljaukat, keresnék meg az megfelelő döntéseket (ahogy azt most is kellene), nem pedig pártutasításra. Így egy kis létszámú, de valóban szakemberekből álló hatékony kormányt kaphatnánk.
"Emberek nincs elegetek a pártokból?"
Nincs. Aki azt mondja, hogy "elege van a pártokból", az nem érti, miért vannak pártok. Neki ajánlok egy egyetemi bevezető politológia tankönyvet.
"Most hiába kerültek a Fideszesek hatalomra nem lesz jobb és jövőre megint a sok okos ember visszamegy az Mszp hez"
Jós vagy?
"Mikor veszik észre az emberek az egyik párt sem jó?"
Aki nem érti a politikát, annak semmi se jó. Vagy semmi se rossz. Vagy unja az egészet. De akkor minek politizál?
"Gondoljunk csak bele hányan fulladnak bele a hitelekbe"
Kötelező volt felvenni a hiteleket?
"Olyan pártot kéne alapítani ami az emberekért küzd a családokért"
Minden párt ezt állítja magáról.
"Felteszem a kérdést nem lenne egy más pártot alapítani, mert amik vannak egyik sem jó!"
Nyugodtan alapítsd meg a 300-akárhányadik pártot.
tegnap 11:36
A rendszer, amit leírsz, hol működik sikeresen?
A leggazdagabb országokban (USA, Norvégia, Dánia stb.) hogyhogy vannak pártok?
Egy lehetőség a megoldásra:
- Nincsenek pártok, minden képviselő "független"
- A politikusi szakma átlag fizetéssel járjon és ne lehessen más jövedelmük
- Minden politikai ügy (törvény, szerződés, megállapodás, egyezmény, ügynök-akta, stb...) teljesen nyilvános
- A bankszámlájuk teljes pénzforgalma is legyen nyilvános
- Ha egy politikus hazudik a közvéleménynek, tárgyalás nélkül végezzék ki :P
Egy ilyen rendszerben kizárólag az választaná a politikusi pályát, akinek fontos az ország. Persze ez addig nem lehetséges, amíg azt hisszük hogy ilyen biztosítékok ilyen biztosítékok nélkül rá lehet venni a becsületes viselkedésre a politikusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!