Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mivel járna jobban az ország?...

Mivel járna jobban az ország? Szélsőjobb vagy szélsőbal hatalomra törésével?

Figyelt kérdés

Abban mindenki egyetért, hogy radikális változás kell. De egyretöbb olyan véleményt is hallok, olvasok, hogy gyakrlatilag diktatúrára lenne szüksége az országnak a talpraálláshoz.

Érvek-ellenérvek?

2009. febr. 4. 13:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
83%
A diktatúra önmagában nem megoldás, sőt, nagyobb bajt okozhat, ha nem hozzáértők kerülnek hatalomra. (általában így van) Elég csak megnézni az afrikai és dél-amerikai diktatúrákat: sehol nem tudtak gazdasági, társadalmi fejlődést mutatni, csak a saját érdeküket nézik. A magyar politikusok sem lennének jobbak.
2009. febr. 4. 13:44
 2/30 anonim ***** válasza:
83%
Egyik se lenne jó, azonban egy mérsékelt szélsőjobb-oldali kormányzás rendbe tenné az országot. Ne nácizmusra vagy fasizmusra gondoljon senki, mivel aki egy kicsit is ért hozzá, és nem a nagy világba beszél, jol tudja, hogy egy MAGYAR ember nem lehet egyik se. Azonban egy kis nacionalizmussal és magyarságtudattal simán egy ÉLHETŐ országot lehetne csinálni. Szerintem sokan egyet értenek velem.
2009. febr. 4. 13:54
 3/30 A kérdező kommentje:
én is anemzueti radikalizmusban látom a megoldást. Azonban, egy baráti beszélgetésen, felmerült, hogy igazából a szélsőjobb és bal testvérei egymásnak és nincs számottevő különbség közöttük. Az illető aki kimondta, sajnos már nem tudta kifejteni mire gondolt, mert jött a busz. Nekem viszont szöget ütött a fejemben és ezért a kérdés.
2009. febr. 4. 14:02
 4/30 anonim ***** válasza:
90%

Ezt fejtsétek ki, hogy a nacionalizmus miként teheti élhetőbbé az országot, mert én nem ismerem ez a témát, kíváncsi vagyok, miként működne.

(Mellesleg mért itáltetett olyan haszontalan az első válasz?)

2009. febr. 4. 14:17
 5/30 anonim ***** válasza:
92%

Ezt fejtsétek ki, hogy a nacionalizmus miként teheti élhetőbbé az országot, mert én nem ismerem ez a témát, kíváncsi vagyok, miként működne.

(Mellesleg mért ítéltetett olyan haszontalan az első válasz?)

2009. febr. 4. 14:17
 6/30 A kérdező kommentje:

haszontalannak??? Én minden válaszolót megtiszetek azzal, hogy hasznosnak itélem a válaszát még akkor is ha ellenvéleményen vagyunk.

A nacionalizus talán felkeltheti az emberek nyugvó tennivágyását. Most mindenki várja, hogy a válság elmúljon, de tenni érte bármit is! Mondok egy egyszű példát. Miért vásárolunk mindenféle külföldi szemetet, amikor a magyar paraszt éhenhal? Ha egy kicsit erősödik a magyarságtudat, bezárjuk azt a rohadt nagyra kinyitott kaput, és befelé fordulunk. Megnyilnak a bányák, a cukorgyárak, lesz újra termelés, mert magunknak ( és nem az EU-nak)teremtünk. Talán egy lehetséges alternatíva lehet. Ha nagyon utopisztikus elnézést, de én már csak ilyen vagyok. Merek álmodni, még mindig!

2009. febr. 4. 14:29
 7/30 anonim ***** válasza:
91%
A magyar termékek sokszor jóval drágábbak a külföldiektől. A nemzeti öntudatnál meg némileg erősebb ösztönzőerő a hogyan éljünk meg a magyar fizetésekből című össznépi rejtvény..:S
2009. febr. 4. 15:25
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha viszont a magyar termék olcsóbb mint a naaaagy nyugati, akkor egyből egy kalap sz@rnak tekintik...

Amúgy csak egyedül egyik sem tenne jót az országnak, egyik szélsőség sem. Tény, hogy mindkettő jó ha jelen van, de nem lehet túlzásba vinni. Pl mi lenne ha a Jobbik irányítaná az országot? Lehetne lőni a cigányokat? Vagy mi? És akkor jó lenne? Vagy ha a Thürmer-féle párt... Újra bevezetnék a kommunizmust, mindenkinek lenne alibi-munkája, gyakorlatilag a semmiből élnénk és egyfajta csoki lenne a boltban? Az se lenne jó. Valahol középen a megoldás, hol kicsit erre, hol kicsit arra.

Tulajdonképpen a legjobb az lenne, ha hozzáértők vezetnék az országot. Még mindig nevetségesnek tartom, hogy olyanok irányítanak, akik korábban bizonyították, hogy nem értenek hozzá.

2009. febr. 4. 15:40
 9/30 anonim ***** válasza:
92%

Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy a Spanyolországból hozott paradicsom (szállítási költséggel együtt) miért olcsóbb, mint a magyar.

Egyébként tényleg az lenne a jó a gazdaságnak hosszútávon, ha magyar termékeket vennénk, de rá lehet kényszeríteni az embereket, hogy a drágább terméket vegyék meg? Főleg ilyen ínséges időkben.

2009. febr. 4. 15:43
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Az USA-ban ha jól tudom, most ilyen New Deal-szerű építkezések kezdődtek, amit támogat elég durván az állam, de van egy feltétel: CSAK ottani termékeket szabad felhasználni. Nálunk (Európában!) sajnos nagyon rossz húzás a kínai termékek idehozatala. Igazából embertelen körülmények közt élnek ott, a bér 1 tál rizs vagy 1 dollár. Ha nem dolgozik jól, lesz más, ember van bőven. Tehát töredéke a bér. A tengeri szállítás apró terméknél 1-2Ft/db, tengeren (6-8m3 áru cca 200000Ft - 100000 Hamburgig, 100000 onnan). És sajnos nem lehet már azt mondani, hogy annyira szar lenne. Védővámokkal talán lehetne valamit javítani a helyzeten, de tuti akkoris lenne valami kibúvó.
2009. febr. 4. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!