Mivel járna jobban az ország? Szélsőjobb vagy szélsőbal hatalomra törésével?
Abban mindenki egyetért, hogy radikális változás kell. De egyretöbb olyan véleményt is hallok, olvasok, hogy gyakrlatilag diktatúrára lenne szüksége az országnak a talpraálláshoz.
Érvek-ellenérvek?
Ezt fejtsétek ki, hogy a nacionalizmus miként teheti élhetőbbé az országot, mert én nem ismerem ez a témát, kíváncsi vagyok, miként működne.
(Mellesleg mért itáltetett olyan haszontalan az első válasz?)
Ezt fejtsétek ki, hogy a nacionalizmus miként teheti élhetőbbé az országot, mert én nem ismerem ez a témát, kíváncsi vagyok, miként működne.
(Mellesleg mért ítéltetett olyan haszontalan az első válasz?)
haszontalannak??? Én minden válaszolót megtiszetek azzal, hogy hasznosnak itélem a válaszát még akkor is ha ellenvéleményen vagyunk.
A nacionalizus talán felkeltheti az emberek nyugvó tennivágyását. Most mindenki várja, hogy a válság elmúljon, de tenni érte bármit is! Mondok egy egyszű példát. Miért vásárolunk mindenféle külföldi szemetet, amikor a magyar paraszt éhenhal? Ha egy kicsit erősödik a magyarságtudat, bezárjuk azt a rohadt nagyra kinyitott kaput, és befelé fordulunk. Megnyilnak a bányák, a cukorgyárak, lesz újra termelés, mert magunknak ( és nem az EU-nak)teremtünk. Talán egy lehetséges alternatíva lehet. Ha nagyon utopisztikus elnézést, de én már csak ilyen vagyok. Merek álmodni, még mindig!
Ha viszont a magyar termék olcsóbb mint a naaaagy nyugati, akkor egyből egy kalap sz@rnak tekintik...
Amúgy csak egyedül egyik sem tenne jót az országnak, egyik szélsőség sem. Tény, hogy mindkettő jó ha jelen van, de nem lehet túlzásba vinni. Pl mi lenne ha a Jobbik irányítaná az országot? Lehetne lőni a cigányokat? Vagy mi? És akkor jó lenne? Vagy ha a Thürmer-féle párt... Újra bevezetnék a kommunizmust, mindenkinek lenne alibi-munkája, gyakorlatilag a semmiből élnénk és egyfajta csoki lenne a boltban? Az se lenne jó. Valahol középen a megoldás, hol kicsit erre, hol kicsit arra.
Tulajdonképpen a legjobb az lenne, ha hozzáértők vezetnék az országot. Még mindig nevetségesnek tartom, hogy olyanok irányítanak, akik korábban bizonyították, hogy nem értenek hozzá.
Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy a Spanyolországból hozott paradicsom (szállítási költséggel együtt) miért olcsóbb, mint a magyar.
Egyébként tényleg az lenne a jó a gazdaságnak hosszútávon, ha magyar termékeket vennénk, de rá lehet kényszeríteni az embereket, hogy a drágább terméket vegyék meg? Főleg ilyen ínséges időkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!