Ha egy napra visszatérhetnél a Kádár-rendszerbeli Magyarországra (mondjuk 1985-be), mit csinálnál?
Figyelt kérdés
2011. jan. 23. 00:03
11/25 anonim válasza:
"Én visszasírom azt a rndszert, bár nem kellene, mert több adóssága volt az országnak, mint amit bevallottak nekünk, de jobban éltünk."
Nem volt több adóssága. 11 milliárd volt és annyit is vallottak be. 88környékén vallottak be 17milliárdot erre határozottan emlékszem, még ha az évre nem is. és 21millárd volt a rendszerváltáskor. Ha én tudok róla téged hogy vezethettek félre?
12/25 anonim válasza:
Egy nap nagyon kevés. ??? ! Belökném Orbánt a jeges Dunába. (mennyivel szebb világ lenne a mai!)
13/25 anonim válasza:
Ez egy nagyon történelmietlen kérdés,mert az a csillag m inden hol leáldozott .Hidd el nekem, hogy semmit nem lehetett volna már tenni, mivel már akkor is olyanok voltak a káderek, hogy a jelszavuk leginkább: fogjuk meg és vigyétek.Ennyit a munkáról.Valaki azt mondja,hogy nem volt AVH ! Nem szégyelem kommunista voltam, meggyőződéses de nem véresszáju, soha nem sajátitottam ki az igaságot de nem is szerettem a megbélyegzéseket ugy, mint ma sem.De azt tudom, hogy akik a rendszerváltozás mellett voltak azok voltak valakik. Egy sötét megyéből delegáltak 88-ban Tatára, ahol volt a rendszerváltozással kapcsolatban egy komoly összejövetel.Ott volt, Grósz,Horn.Pozsgai, OV, "Dajcs",Németh M. és szinte rá beszélték az embereket arra, hogy váltani kell,mert nincs más választás.Mi "sötét" megyéből jöttek csak lestünk,mert mi akkor még nem tudtuk, hogy az előkészületek már ilyen stádiumban vannak, hogy szinte kész tények elé állitottak minket.Tehát beleszólásunk semmi, pedig kifejtettük aggódásunkat a munkanélküliség miatt, meg láttuk a vállalti vagyonok széthuzását /gmk/fedőnév alatt és a bánya békát sem érdekelte, hogy a millós vagy milliárdos értékeket nem a vezérek és főnökök termelték ki, hiszen már évek óta készültek a fejlesztésekkel és nem k aptunk emiatt részesedést.Vissza térve a kérdéshez álláspontom az, hogy kb az idő kereke vissza forgatható lenne, nagyon odafigyelnék a régi rendszerben a gazdálkodási formák pénzügyi manőverére, mert az alapozta meg a mostaniak tőkéjét.Ezt nyugodtan nevezhetném finoman fogalmazva intellektuális bűncselekményeknek.
14/25 anonim válasza:
Előző. És az utobbiak teljes vagyon elkobzását szoktam inditványozni ma is, ha van alkalmam olyan vitára,ahol azzal vádolnak minket, hogy tehetetlen ingyenélő komcsik.Minket nem becstelenségre tanitottak a szüleink és nemhogy az állami vagy társadalmi tulajdon védelmére neveltek, de a magántulajdont is tiszteltük.Eszünkben sem jutott mást tévedésbe ejteni azért ,hogy hozzá jussak olyanhoz, ami nem az enyém és azért mások keményen megdolgoztak.
15/25 anonim válasza:
Én elmennék dolgozni mert akkor még volt hova
17/25 BlackSword válasza:
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 05:50!!!
Én mennék veled...
18/25 anonim válasza:
Felvennék pár beszélgetést mai "rendszerváltó értelmiségiekkel" és "reformkommunistákkal", ahogy hallhatóan vörös fejjel védik a rendszert.
19/25 anonim válasza:
Vennék olcsón kaját,meg italt.
Aztán lefotózgatnám a dolgokat :P
20/25 anonim válasza:
Tombolnék a nyócvanas évek zenéire!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!