A szcientologia szerintetek jelen van a felnőtt oktatásban? Ha igen miről lehet észre venni, ha egy cég a szcientologia kezei között van?
17:07
Az e-métert ritkán mutogatják. Olyankor kerül elő, amikor valamilyen rendezvényen vannak jelen, és "ingyenes stressz-tesztet" végeznek.
Tanfolyamokon nem szoktak az e-méterrel bohóckodni.
egyre inkább afelé hajlok, hogy börtönbüntetéssel kéne őket sújtani!
Én is!
tegnap 08:03
Milyen jogon? Senkit se rabolnak ki, sőt, még csalást sem követnek el (rengeteg ügyvédjük van, pontosan tudják, hogyan ne kövessenek el semmilyen bcs-t).
A megoldás nem a szcientológusok megbüntetése, hanem a közönség felvilágosítása.
Milyen jogon? Senkit se rabolnak ki, sőt, még csalást sem követnek el (rengeteg ügyvédjük van, pontosan tudják, hogyan ne kövessenek el semmilyen bcs-t).
A megoldás nem a szcientológusok megbüntetése, hanem a közönség felvilágosítása.
Valoszinü egy szcientologussal állunk szembe!Miért büntetnék?Azért mert már szinte az összes országból kitiltották őket.mert egy hazugságon alapuló hazug szekta .Franciaországban és még sorolhatnám hogy milyen sok helyen betitltották őket,franciák több milliárd eurora büntette meg őket.Csak itt nálunk engedik őket működni,mert ebben az országban mindent lehet.Még oroszországból is kiüldözték őket.Ez egy hazug pénzéhes,lehuzó,agymosott szekta,akik ártatlan befolyásolható embereket használ ki.Kérdezem én hogy akkor a legtöbb nyugati,vagy ha nem mindegyik,orszákoból miért tiltották ki őket?Talán nem véletlen!Nem kell a felvilágosittás mert szerintem elég sokan tudják miről szól az az ostobaság!
ma 10:49
Amint látható, nincs betiltva túl sok helyen.
Franciao.-ban csalás miatt megbüntették őket. Tehát konkrétan csalás miatt, nem azért, mert szcientológusok. Magyarországon is lehetne őket csalás miatt büntetni, ha sikerülne rájuk bizonyítani a csalást. Egy jogi bizonyítás büntetőeljárásban azonban bonyolultabb, mint egy fórumon azt mondani, hogy "csalók".
A probléma, mint említettem, az, hogy sok jogászuk van, és pontosan tudják, hogyan lehet elkerülni jogilag a büntethetőséget.
Pl. azt mondják, vedd meg ezt a tanfolyamot, mert okosabb/szebb/sikeresebb leszel tőle. Valahol van apróbetűs rész is, ahol le van írva, hogy ez nem elfogadott, nem tudományos stb., de ez a megtévesztett vevőt nem érdekli.
Nézzük pl. az e-métert. Az e-méter egy tipikus szcientológus kóklerség: semmi hasznos vagy értelmes dolgot nem csinál (az e-méter egy ellenállásmérő, néhány ezer Ft-ot ér, az ára egyébként 1,5 millió Ft volt pár éve). A szcientológusok szerint ez "mentális töltést" mérő csodálatosan hasznos eszköz. Az ÁNTSZ amerikai megfelelője annak idején megvizsgálta és megállapította, hogy az e-méter szаrt se mér, nem mentális töltést. Ezért kötelezték a szcientológusokat, hogy az e-méteren kis matrica legyen, amely szerint ez egy vallási szertartásokhoz használt eszköz, ami semmit se mér és nem használható semmiféle terápiában.
Szóval ott van az e-méter, rajta a matricával, mely szerint nem működik a készülék. Aki ezek után hisz az e-méterben, azzal mit lehet kezdeni?
Vagy ott van a Hubbard-könyveken a figyelmeztetés, hogy az ott leírt terápiák tudományosan nem igazoltak. Mit kezdjen az ember azzal, aki ennek ellenére hinni akar benne?
Ilyenkor két lehetőség van: vagy betiltják az egészet, vagy hagyják működni. Ugyanis egy mesekönyvet sem szokás csak azért betiltani, mert valami őrült esetleg azt hiszi, hogy a valóságot írja le. Egyszerűen a demokratikus országokban nem szokás mindent betiltani, ami állambácsi szerint nem hasznos. Lehet, hogy be kellene, én nyitott vagyok arra a vitára, hogy pl. az összes ún. "ezoterikus" könyv betiltása jó ötlet lenne-e (persze vannak kétségeim). Tehát be lehet tiltani az egészet, de a demokratikus országok inkább azt a megoldást választották, hogy nem tiltják be, hanem felvilágosítják a lakosságot (ld.: felirat az e-méteren, felirat a Hubbard-könyvekben), és aki nem tökéletesen hülye, az úgyse dől be ezután a szcientológiának. Az egyházat viszont csak akkor lehet büntetni, ha bcs-t követ el. Jogállamban ez így szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!