Hol lettek volna a Trianoni határok, ha népszavazással döntöttek volna?
"Akkor nyilván a Wilsoni elvekről sem hallottál még. "
Hogyne hallottam volna róluk. Na és akkor mi van? Egy ideológia csupán, semmi más, ugyanúgy, mint a kommunizmus. Egy elméleti dologgal jössz, amikor én gyakorlatot kérdeztem? Hülye vagy, mint a segg. Igen, Versailles-ban elfogadták, elvileg, de mégis ki tartana be egy ilyen világbékére buzdító demagóg maszlagot?
Ez attól függ hogy hogyan zúzzák meg a népszavazási területi egységeket. Vagyis hogy mely területek szavaztak volna.
A magyarországhoz való tartozásra a határmenti magyarlakta részeken (Dunaszerdahely, Komárom, Érsekújvár, Rimaszombat, Kassa, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad, Szabadka, Zenta) és Székelyföldön szavaztak volna sokan. No meg még egy két magyarlakta városban (pl Kolozsvár)
A magyarokon kívül a ruszinok, vajdasági horvátok és a németek egy része szavazott volna.
HA ezt figyelembe veszik, akkor a fent felsorolt, határmenti akkor még magyar többségű városok megmaradtak volna.(Dunaszerdahely, Komárom, Érsekújvár, Rimaszombat, Kassa, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad, Szabadka, Zenta)
Kárpátaljai is lehet hogy a magyaroszághoz való csatlakozásra szavaz, kiváltképp ha autonómiát kapnak a ruszinok.
Erdély: Attól függ hogy alakítják ki a szavazó körzeteket. Ha nem csatolnak hozzá délerdéyli románlakta részeket, és az északerdéyli népszavazáshoz hozzá veszik a partiumi magyar városokat is (Nagyvárad, Szatmárnémeti) akkor könyel elképzelhető hogy északerdély is megmarad.
De nehéz ehhez a témához hozzászólni, mivel nem ad semmi konrétumot (hol lett volna a népszavazás, megy területeken, stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!