Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol lettek volna a Trianoni...

Hol lettek volna a Trianoni határok, ha népszavazással döntöttek volna?

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 15:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nagyon jóa kérdés,én is sokat gondolkodtam már ezen. szerintem is kb az 1.és 2. bécsi döntés hez hasonlóak lennéneka határok. párkány,komárom,galánta magyarország lenne valszeg,de eperjes meg ilyenek már nem. erdélynek kb a fele lenne meg sztem(marosvásárhely meg koloztsvár,meg ilynek) de az arad-temesvár rész nem. ausztria ,szlovénia fele ugyanigy lenne mint ma van. jugoszláviából lenne még a mienk egy kis darab. valahol a nagy magyarország és a mostnai közt lenne,oldalanként egy 15-20 km es sávot kellett volna kb ráhgyni a határokra még.
2011. jan. 14. 15:46
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor nyilván a Wilsoni elvekről sem hallottál még. "

Hogyne hallottam volna róluk. Na és akkor mi van? Egy ideológia csupán, semmi más, ugyanúgy, mint a kommunizmus. Egy elméleti dologgal jössz, amikor én gyakorlatot kérdeztem? Hülye vagy, mint a segg. Igen, Versailles-ban elfogadták, elvileg, de mégis ki tartana be egy ilyen világbékére buzdító demagóg maszlagot?

2011. jan. 14. 15:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A wilsoni elvekről mindenki hallott, de ki az aki betartotta?
2011. jan. 14. 15:51
 14/16 anonim ***** válasza:
NÉpszavazás útján nyilván ott lettek volna a határok, ahol még többségében magyarok élnek. Tehát legnyilvánvalóbbnak (és legkorrektebbnek) a hitleri határokat tartom.
2011. jan. 21. 09:20
 15/16 A kérdező kommentje:
Én még annyival kiegészíteném, hogy Pozsony és a Bánát kb Temesvárig Magyarország maradt volna, ezeken a részeken ugyanis a magyar és a német etnikum együttesen meghaladta az 50%-ot.
2011. jan. 21. 11:09
 16/16 Magyarpatriota ***** válasza:

Ez attól függ hogy hogyan zúzzák meg a népszavazási területi egységeket. Vagyis hogy mely területek szavaztak volna.

A magyarországhoz való tartozásra a határmenti magyarlakta részeken (Dunaszerdahely, Komárom, Érsekújvár, Rimaszombat, Kassa, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad, Szabadka, Zenta) és Székelyföldön szavaztak volna sokan. No meg még egy két magyarlakta városban (pl Kolozsvár)

A magyarokon kívül a ruszinok, vajdasági horvátok és a németek egy része szavazott volna.

HA ezt figyelembe veszik, akkor a fent felsorolt, határmenti akkor még magyar többségű városok megmaradtak volna.(Dunaszerdahely, Komárom, Érsekújvár, Rimaszombat, Kassa, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Arad, Szabadka, Zenta)

Kárpátaljai is lehet hogy a magyaroszághoz való csatlakozásra szavaz, kiváltképp ha autonómiát kapnak a ruszinok.

Erdély: Attól függ hogy alakítják ki a szavazó körzeteket. Ha nem csatolnak hozzá délerdéyli románlakta részeket, és az északerdéyli népszavazáshoz hozzá veszik a partiumi magyar városokat is (Nagyvárad, Szatmárnémeti) akkor könyel elképzelhető hogy északerdély is megmarad.

De nehéz ehhez a témához hozzászólni, mivel nem ad semmi konrétumot (hol lett volna a népszavazás, megy területeken, stb...)

2013. jún. 1. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!