Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek és mennyi jóvátételt...

Kinek és mennyi jóvátételt fizettünk a trianoni béke miatt?

Figyelt kérdés
Tudtommal 300millió USD-t fizettünk, de tudni szeretném mely államok, milyen arányban kapták ezt a pénzt
2011. jan. 13. 19:33
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Én meg, hogy milyen jogon.
2011. jan. 13. 19:48
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Olyan jogon, hogy vesztesek voltunk... A jogban is a pervesztes fizeti a győztes perköltségét is.
2011. jan. 13. 20:01
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Ja, és olvasd el a békeszerződést, onnan minden kiderül...

(Előző vagyok...)

2011. jan. 13. 20:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem szerződés, diktátum. Ugyanis ránkerőltették.

Ráadásul kevés ember tudja hogy a területvesztés nem az I világháború elvesztésének egyenes következménye.

ehhez kellett egy hazaáruló Károlyi, aki 1 MILLIÓ magyar katonát fegyverzett le és így védtelenné tette az országot és egy Kun Béla, aki hátbatámadta a székelyeket, ahelyett, hogy a románok és csehek elleni védelmet szervezte volna meg.

Off

A kérdésemre nem kaptam választ, googlin hiába keresgettem

2011. jan. 13. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
1 az egész trianon egy jólelökészitett sundánbundám volt
2011. jan. 14. 01:00
 6/8 1010011010 ***** válasza:
100%
Magyarországot 300 millió USD kártérítés megfizetésére kötelezték. Oroszország részére 200 millió USD, Jugoszlávia részére 50 millió USD, Csehszlovákia részére szintúgy 50 millió USD.
2011. jan. 14. 19:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Románia pedig "kiszolgálta" magát, Budapestet 1919.-ben kifosztották.

2011. jan. 14. 20:18
 8/8 anonim válasza:
7/8.Ha nem csak a pénz összegét számoljuk,Magyarország akkora "kártérítést" fizetett az elveszett területekkel, amilyet a világ még nem látott.A románok például a Tiszáig el akarták venni földjeinket, Csehszlovákia meg nem is lett volna, csak egy csík a térképen.Olvastam valahol, hogy Amerika nem akarta beleegyezését adni, mert nem értett vele egyet,túlzónak találta ezt a megnyirbálást.Sajnos "rossz oldalon" álltunk, ezért lettünk vesztesek, a legszebb területeinket vették el pofátlanul.A trianoni "béke kötésen" meg sem hallgatták a magyar küldöttséget.Fizettünk, az akkori politikai rendszer, és annak kiszolgálói miatt.
2016. jan. 4. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!