Kinek és mennyi jóvátételt fizettünk a trianoni béke miatt?
Figyelt kérdés
Tudtommal 300millió USD-t fizettünk, de tudni szeretném mely államok, milyen arányban kapták ezt a pénzt2011. jan. 13. 19:33
2/8 anonim válasza:
Olyan jogon, hogy vesztesek voltunk... A jogban is a pervesztes fizeti a győztes perköltségét is.
3/8 anonim válasza:
Ja, és olvasd el a békeszerződést, onnan minden kiderül...
(Előző vagyok...)
4/8 A kérdező kommentje:
Nem szerződés, diktátum. Ugyanis ránkerőltették.
Ráadásul kevés ember tudja hogy a területvesztés nem az I világháború elvesztésének egyenes következménye.
ehhez kellett egy hazaáruló Károlyi, aki 1 MILLIÓ magyar katonát fegyverzett le és így védtelenné tette az országot és egy Kun Béla, aki hátbatámadta a székelyeket, ahelyett, hogy a románok és csehek elleni védelmet szervezte volna meg.
Off
A kérdésemre nem kaptam választ, googlin hiába keresgettem
2011. jan. 13. 20:49
5/8 anonim válasza:
1 az egész trianon egy jólelökészitett sundánbundám volt
6/8 1010011010 válasza:
Magyarországot 300 millió USD kártérítés megfizetésére kötelezték. Oroszország részére 200 millió USD, Jugoszlávia részére 50 millió USD, Csehszlovákia részére szintúgy 50 millió USD.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
Románia pedig "kiszolgálta" magát, Budapestet 1919.-ben kifosztották.
2011. jan. 14. 20:18
8/8 anonim válasza:
7/8.Ha nem csak a pénz összegét számoljuk,Magyarország akkora "kártérítést" fizetett az elveszett területekkel, amilyet a világ még nem látott.A románok például a Tiszáig el akarták venni földjeinket, Csehszlovákia meg nem is lett volna, csak egy csík a térképen.Olvastam valahol, hogy Amerika nem akarta beleegyezését adni, mert nem értett vele egyet,túlzónak találta ezt a megnyirbálást.Sajnos "rossz oldalon" álltunk, ezért lettünk vesztesek, a legszebb területeinket vették el pofátlanul.A trianoni "béke kötésen" meg sem hallgatták a magyar küldöttséget.Fizettünk, az akkori politikai rendszer, és annak kiszolgálói miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!