Mi lesz azzal a pénzel amit eddig be fizettünk a magánnyugdíjpénztárhoz ha vissza lépünk az államiba? El veszik? Vagy kaphatunk belőle vissza?
15:10 - Neked is megvolt a szabad választás joga, ahogy nekem. Én szerződött ügyfele vagyok annak a pénztárnak, amelyiket én választottam ki a több közül. Velük szerződésem van, és érdekükben áll a jó hírnevük megtartása (a nyugdíjpénztáron kívül más szolgáltatásuk is van, és van, amit ezek közül igénybe is veszek), ha a hírnevük romlik, átpártolok máshoz, mivel verseny van.
Például szememben az egyik legmegbízhatatlanabb pénzintézet az OTP, ott volt az első folyószámlám, de már semmim nincs náluk, és másnak se ajánlom.
15:35 - Ha nem lenne adózás...
Nagyanyám az állami nyugdíjrendszer egyik áldozata, nem szeretnék x év múlva hasonló sorsra jutni...
és ott folytatódik, hogy ha befekteted, akkor észben tartod azt, hogy:
1. ez fedezet nélküli pénz
2. a tőzsde a fedezet nélküli pénzteremtés tükre ergo masszívan manipulált „piac”
3. a fedezet nélküli pénzteremtés alapvetően káros, piactorzító hatású, boom-bust üzleti ciklust vált, ki, amely gyönyörűen látszik, pl. a tőzsdén
4. a fedezet nélküli pénz lassan, de biztosan tart a teljes elértéktelenedés felé.
5. a tőzsdén kizárólag akkor érhetsz el a monetáris inflációt meghaladó árfolyamnyereséget, ha a fentieket észben tartod és vállalod a kockázatokat, az alapok/pénztárak hosszútávon sokat buknak.
a jelenlegi pszeudo magánnyugdíj-pénztári rendszer se sokkal jobb
ettől tapsikoljak?
Ott is el fogják bukni a pénzemet
Úgy ahogy van nem érdekel az egész…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!