Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mostani kormány mindenkinek...

A mostani kormány mindenkinek biztosit munkát?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert a Miniszterelnök úr azt nyilatkozta, hogy meg kell szüntetni a korkedvezményes nyugdíjakat, ill a rokkantsági nyugdíjakat.

Csakhogy eddig azért ment el aki tehette, mert már nem kapna munkát és mehetne hajléktalannak.

De, ezek szerint a mostani kormány elintézi, hogy legyen munkám 60éves koromban is.

Eddig az volt a mondás, hogy aki teheti, menjen nyugdíjba, és ne foglalja a fiatalok elöl el, a munkahelyeket.

2011. jan. 13. 18:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
02:24 - Picúr, mondták már neked, hogy TÚLKÉPZETT vagy? Nekem már igen, pedig nem volt büdös a munka, és nagyon kellett volna, utálok munkanélküli lenni (most 3 hónapig van munkám 630Ft-os órabérért, utána mi lesz?), a szakmámba szeretnék elhelyezkedni, igen, mert azért tanultam, de amíg arra nincs lehetőség, elvállalok mást is, nem probléma (egyedül emelni és cipekedni nem tudok), de tudod, ha azt mondják, hogy egy képzettségemnek nem megfelelő, alacsonyabb végzettséggel is elvégezhető munkára jelentkezésnél azzal utasítanak vissza, hogy túlképzett vagyok, az nem az én saram...
2011. jan. 15. 09:32
 22/38 anonim ***** válasza:
Furcsa ez az egész politikai oldal.A legtöbben csak mocskolódnak,ha valaki elmondja a véleményét,azt megint lemocskolják...Miért nem fogadja el senki a más véleményt?De ha nem is,legalább tiszteletben tartaná.Én nem értem amúgy hogy a mai életerős fiatalok miért szidnak egy olyan pártot,akiknek még semmi rosszat nem tett.Ha én most lennék 30 éves,hálát adnék a sorsnak,mert olyan lehetőségeim lennének,amikről álmodni sem tudtam fiatal koromban.Mondjuk a rendszerváltás előtt örültem az első sárból épített házamnak,de ott is megmutattam,hogy munkával feljebb lehet jutni.A rendszerváltás pedig meghozta számomra azt,hogy a munkám révén jól éljek,megbecsüljenek.Felneveltem két gyereket,mindkettő sikeres ember lett.Én azt látom,hogy itt a fiatalok többsége azt képzeli,hogy a pénz osztogatják.Nem,a pénzért keményen meg kell dolgozni.Sokan azt várják a kormánytól,hogy máris emelje a fizetéseket,csökkentse az árakat,stb.Emberek,ez nem így működik.Sajnos ma az ország borzasztó anyagi helyzetben van.Tartani kell az EU által meghatározott hiányt,miközben munkahelyeket kell teremteni,vállalkozásokat támogatni,a szellemi tőkét erősíteni,de a fizetéseket is emelni.Még pedig úgy,hogy az egység megmaradjon.Nem tudom ki merné ezt ma elvállalni közületek.Nem mindig kell elhinni amit az ellenzék állít.Nekik az a dolguk,hogy a Fideszt a sárba tiporják,lejárassák,és ezt még mindig úgy tudják előadni,hogy az emberek bedőlnek.Mondjuk aki elégedett volt az előző 8 év rabló kormányzásával,az értsen egyet velük,de mások ne dőljenek be nekik!Ezt az országot ki kell vezetni ebből a gödörből,ami akár tíz év is lehet.Próbáljatok józanul gondolkodni.Nem rosszat akar nektek ez a kormány,hanem rendbe tenni az életeteket.De ehhez az is kell,hogy az állandó nyafogást abbahagyva,dolgozni,tenni is valamit,hogy jobb legyen.Én 65 éves koromig termeltem,dolgoztam kitartóan,nem ültem le óránként hogy jaj,de fáradt vagyok,én ezt már nem csinálom meg.Ha az ember jobban szét néz,mást se lát,mint üldögélő munkásokat,munkahelyen traccspartizó embereket.Ezt így nem lehet!Én most 70 vagyok,most döntöttem úgy,hogy befejezem azt a munkát,ami nekem megadta az örömet és az anyagi biztonságot a családomnak.A két fiam sínen van,remek a kapcsolatunk,van két unokám,nem szorulok csak a nyugdíjra,mert gondoltam a jövőmre is,mi kell még?És kétszer körbeszaladom a legtöbb mai modern fiatalt még mindig. Természetesen a Fidesz is követett már el hibákat,főleg az előző ciklusukban,de ha netezés helyett dolgoztok keményen,kitartóan,és nem dőltök be minden lejárató ellenzéki dumának,akkor kilábal az ország a nehézségekből.Kicsit hosszú lett ez a monológ,de nem szokásom írogatni,csak a fiam szokott néha,és megmutatott ezt-azt a politikai oldalakon.Amúgy sok sikert mindenkinek,és főleg emberibb hangvételt az oldalakhoz.
2011. jan. 15. 11:26
 23/38 anonim ***** válasza:
"Elnézve itt a válaszokat meg a véleményem értékelését, tökéletesen látszik, miért nem halad ez az ország, miért nem gondoskodik senki magáról, csak tartja a markát, hogy majd az állam, az megoldja. Meg mások miatt van." Végre már nem csak én látom így a helyzetet.Igenis lehet munkával,tudással jól élni ebben az országban,ha valaki akar.Én hogy voltam képes a tudásommal megalapozni a magam és gyerekeim jövőjét szerintetek?Munkával,akarattal,tudással,kitartással,ez az ami hiányzik ma a legtöbb fiatalból.Mindenki a sült galambot várja,de tenni is érte,az nem megy.Szidni,mocskolni a másikat,na ez a magyar többség értékrendje.Azután meg irigykedve nézik a másik embert,csak mert vitte valamire.A Fidesz megteremti az alapot 10 éven belül nektek,de ahhoz kell ennyi idő.Addig is próbáljatok tanulni vagy dolgozni,és nem rinyálni annyit.Hitelt meg ne vegyen fel senki,minek eladósodni?Külföldön rengeteg a bérlakás,itt is megoldható az albérlet,és ha megvan a pénz rá,majd lehet venni lakást.Azért meg nem kell menő kocsit,led tévét,extra dolgokat venni,csak mert a szomszédnak is van.Valószínű hogy neki volt rá pénze.Mindenki annyit költsön,amennyi a költségvetésébe belefér.Ezt egy 46 éves kétgyerekes családapa írta nektek,akit a tudása miatt még az mszp sem volt képes tönkretenni,mert megmutattam nekik,hogy a munka érték,és ezt nem vehetik el senkitől.
2011. jan. 15. 13:26
 24/38 anonim ***** válasza:
Az előző választ az ifjabbik ertulo írta,a képzavar elkerülése végett,csak apám már nem ír,részéről ennyi volt az internet.
2011. jan. 15. 13:29
 25/38 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet a kedves, ő bármikor meg tud élni hozzászólókkal. Nagyon sokan akarnak dolgozni, kortól, nemtől függetlenül. És még többen végeznek olyan munkát, minimálbérért, aminek köze sincs a végzetségéhez.

És vannak akik kemény munkával dolgoznak azért, hogy legyen mit enni, és közben ugyanúgy adóznak.

Aztán megszűnik a cég, és az utcára kerül, és van hogy 100km-es körzetben semmi lehetőség nem jut arra, hogy dolgozzon, amiért fizetnek is. És ha van is, akkor arra is 100jelentkező van.

És így telnek el hónapok, reménytelenséggel, és munka, állás kereséssel.

De, azt csak azt tudja, aki már volt ilyen helyzetben. Ezért kérdeztem, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel, hisz hiába akar valaki dolgozni, (persze nem ingyen), hogy ha nincsen hol és mit.

Ha nem kap segélyt, dögöljön meg?

Ha nem biztosit a mindenkori kormány munkahelyeket, akkor dögöljön meg?

Mit ígértek a választáskor? Munkahelyteremtést? Hát hol van?

Mert jelenleg ez a mostani kormány hozzá állása, annak biztosit lehetőséget, akinek már amúgy is van mit a tejbe aprítania.

És, nem szép leszólni azokat az embereket, akiknek nincsen munkájuk, minden szándékuk ellenére.

2011. jan. 15. 14:36
 26/38 anonim ***** válasza:
Lehetőség van,írhat bárki bármit.Vállalkozni kell,és előbbre lehet jutni.Mindenki magából indul ki,így én is.Megvan adva mindenkinek a választás lehetősége,nem kell feltétlenül szakmunkásképzőnél leragadni.Annál feljebb is van út.
2011. jan. 15. 14:46
 27/38 anonim ***** válasza:

ertulo

Tipikussan olyan embervagy mint azok a HR es hölgyek akik egy teszt segitségével megmondják rolad hogy jó vagy rossz munkaerölenne a dolgoznivágyó

2011. jan. 15. 15:36
 28/38 anonim ***** válasza:
Te pedig próbálj egy mondatot leírni helyesírási hibák nélkül,utána köss bele a véleményembe.
2011. jan. 15. 15:46
 29/38 A kérdező kommentje:
Nem, nem mindenki lehet vállalkozó, olyan ország nincs.
2011. jan. 15. 17:25
 30/38 anonim ***** válasza:
Azt nem szó szerint értettem hogy vállalkozni kell,az egyenlő a vállalkozással!De aki tudja,képezze magát a munkájában minél magasabbra,legyen bármilyen szakma is.
2011. jan. 15. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!