Miért van az, hogy címerünkben nem szerepel fontos nemzeti jelképünk, a Turulmadár?
A németek címerén ott díszeleg a Bundesadler, a románok is találtak a címerükre valami aranysast.
Nekünk sztem tök jó címer lenne az, hogy egy pajzs-alakban áll a Turul egy Bundesadler-szerű pózban, a mellkasán díszeleg a Kossuth-címer, a csőrében pedig egy kereszt van.
A címer belső oldalára a szegély mentén felírva kisebb betűkkel, hogy "Cum Deo pro Patria et Libertate", azaz "Istennel a hazáért és szabadságért!"
Ha nem lenne még így túlságosan zsúfolt a címer, akkor a Turul egyik lábával fogná a Jogart, a másikkal az Országalmát.
Mit szólnátok hozzá?
Ez nagyon szép, csak fasiszta.
És a fasiszta nemjó.
Ezt neked is tudnod kéne egy Európai Unió kaliberű, szent szervezet berkeiben lévő ország állampolgáraként.
"kérdező nem jobbikos az egész ország..."
Nem Jobbikos vagyok, hanem Fideszes.
"Sőt, az is jó lenne, ha a címer helyére Orbán Viktor portréja kerülne, turullal a vállán, nemzeti színű szalaggal, melynek fehér sávjában díszes, narancssárga betűkkel a "Fülkeforradalom" kifejezés díszelegne."
Már annyian állnak itt a fórumon ilyen parasztosan a Fideszhez, hogy már inkább szánalmasak, mint viccesek az ilyen benyögések. Kb. 100%-ig biztos voltam benne, hogy lesz ilyen stílusú hozzászólás is, ha kiderül, hogy Fideszes vagyok...
"Már annyian állnak itt a fórumon ilyen parasztosan a Fideszhez"
Igen. Ez is szánalmas, hogy az idők során a nemzetet etető paraszt szitokszóvá fajult.
Szerintem az Alkotmanyvedelmi Hivatal cimere jobb mint a te elkepzelesed, nem annnyira giccses... csak az arpadsavos pajzs helyere a Kossuth cimer..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!