Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy címerünkben...

Miért van az, hogy címerünkben nem szerepel fontos nemzeti jelképünk, a Turulmadár?

Figyelt kérdés

A németek címerén ott díszeleg a Bundesadler, a románok is találtak a címerükre valami aranysast.

Nekünk sztem tök jó címer lenne az, hogy egy pajzs-alakban áll a Turul egy Bundesadler-szerű pózban, a mellkasán díszeleg a Kossuth-címer, a csőrében pedig egy kereszt van.

A címer belső oldalára a szegély mentén felírva kisebb betűkkel, hogy "Cum Deo pro Patria et Libertate", azaz "Istennel a hazáért és szabadságért!"

Ha nem lenne még így túlságosan zsúfolt a címer, akkor a Turul egyik lábával fogná a Jogart, a másikkal az Országalmát.

Mit szólnátok hozzá?

2011. jan. 4. 23:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
3%

Ez nagyon szép, csak fasiszta.

És a fasiszta nemjó.

Ezt neked is tudnod kéne egy Európai Unió kaliberű, szent szervezet berkeiben lévő ország állampolgáraként.

2011. jan. 4. 23:50
 2/20 A kérdező kommentje:
Miért lenne fasiszta, ha a német és román címerben is a nemzeti madaruk tartja az országuk jelképeit?
2011. jan. 4. 23:51
 3/20 anonim ***** válasza:
11%
Pff!
2011. jan. 4. 23:51
 4/20 anonim ***** válasza:
22%
kérdező nem jobbikos az egész ország...
2011. jan. 4. 23:54
 5/20 A kérdező kommentje:

"kérdező nem jobbikos az egész ország..."

Nem Jobbikos vagyok, hanem Fideszes.

2011. jan. 4. 23:55
 6/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk az se lenne rossz, ha megmaradna a mostani címer, csak a címer tetején korona helyett a Turul ülne, széttárt szárnyakkal, mintha most szállt volna le, egy kardot fogva a lábaival.
2011. jan. 4. 23:58
 7/20 anonim ***** válasza:
57%
Sőt, az is jó lenne, ha a címer helyére Orbán Viktor portréja kerülne, turullal a vállán, nemzeti színű szalaggal, melynek fehér sávjában díszes, narancssárga betűkkel a "Fülkeforradalom" kifejezés díszelegne.
2011. jan. 5. 00:07
 8/20 A kérdező kommentje:

"Sőt, az is jó lenne, ha a címer helyére Orbán Viktor portréja kerülne, turullal a vállán, nemzeti színű szalaggal, melynek fehér sávjában díszes, narancssárga betűkkel a "Fülkeforradalom" kifejezés díszelegne."

Már annyian állnak itt a fórumon ilyen parasztosan a Fideszhez, hogy már inkább szánalmasak, mint viccesek az ilyen benyögések. Kb. 100%-ig biztos voltam benne, hogy lesz ilyen stílusú hozzászólás is, ha kiderül, hogy Fideszes vagyok...

2011. jan. 5. 00:11
 9/20 anonim ***** válasza:
60%

"Már annyian állnak itt a fórumon ilyen parasztosan a Fideszhez"

Igen. Ez is szánalmas, hogy az idők során a nemzetet etető paraszt szitokszóvá fajult.

2011. jan. 5. 00:17
 10/20 anonim ***** válasza:

Szerintem az Alkotmanyvedelmi Hivatal cimere jobb mint a te elkepzelesed, nem annnyira giccses... csak az arpadsavos pajzs helyere a Kossuth cimer..

[link]

2011. jan. 5. 00:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!