Miért van az, hogy címerünkben nem szerepel fontos nemzeti jelképünk, a Turulmadár?
A németek címerén ott díszeleg a Bundesadler, a románok is találtak a címerükre valami aranysast.
Nekünk sztem tök jó címer lenne az, hogy egy pajzs-alakban áll a Turul egy Bundesadler-szerű pózban, a mellkasán díszeleg a Kossuth-címer, a csőrében pedig egy kereszt van.
A címer belső oldalára a szegély mentén felírva kisebb betűkkel, hogy "Cum Deo pro Patria et Libertate", azaz "Istennel a hazáért és szabadságért!"
Ha nem lenne még így túlságosan zsúfolt a címer, akkor a Turul egyik lábával fogná a Jogart, a másikkal az Országalmát.
Mit szólnátok hozzá?
"Igen. Ez is szánalmas, hogy az idők során a nemzetet etető paraszt szitokszóvá fajult."
Nem hatsz meg a Jobbikos nemzeti-kommunista népiesség-kultusszal. Az ilyesmi hozzáállást annó Károlyi Mihályék is megpróbálták, majd 1945 után is előrukkoltak vele a kisgazdák. Valamiért nem vált be...
Nem azt mondom, hogy a földműveseket le kéne nézni, mégiscsak ők termelik meg, amit eszünk, de ne őket tartsuk már a kultúrateremtés kútfőjének az értelmiség helyett...
Kedves kérdező!
Az utolsó hozzászólásoddal kissé leírtad magad.Az értelmiség sem tartana ott,ahol tart,ha a földművesek nem tennék meg a magukét.Mellesleg a kultúra teremtéséhez a legalacsonyabb származású paraszt is hozzájárul.Ugyanis a kultúra pont a népi hagyományokban gyökerezik,ha nem tudnád.Az értelmiség nem teremt kultúrát,bár sokban hozzájárul annak megőrzéséhez és terjesztéséhez.Szóval,szerintem egyformán értékes mindegyik a nemzet számára.Kérdésedre rátérve,szerintem semmi szükség új címerre.Aki magyarnak érzi magát,nem a címer miatt érzi,aki nem,annak meg mutathatsz akármilyen nemzeti jelképet.Mellesleg,elég szomorú,hogy ha manapság valaki megemlíti a turult,vagy az Árpád-sávot,máris lejobbikosozzák.Persze ez leginkább a politika és a média hibája.
Megmondom neked, miért nem lehet egyben a kettő!!!!!!!!!
Mert a Turul az pogány, keresztényellenes, a kereszt, meg keresztény, és pogányság ellenes!!!!!!!!!!!!!!
Fasiszta a turul:D A Heineken meg kommunista mi?
Attól, hogy nem az a hivatalos, van olyanunk is:)
Én nem változtatnám meg a régit, mert az is szép és kifejező. Meg ha elkezdenénk akkor rögtön jönne mindenki más, hogy még mit kéne megváltoztatni, pl Himnuszt :(
Különben az ötlet az tetszik, de nem címerbe hanem valami más jelképbe.
Elképzeltem a német címert (ami rendkívül undorító, ha összehasonlítjuk az osztrák címerrel), a sas mellkasán meg egy Superman-szerű S, csak éppen a Kossuth-címerrel... Hát ez igencsak amorf lenne. A Kossuth-címer pedig nekem egyáltalán nem tetszik, a jelenlegi sokkal szebb.
A turul lábaival elképzelt fogást gondolom szintén az osztrák címerből vetted, azzal a különbséggel, hogy az osztrák sasnak a lába a sarlót és a kalapácsot tartja.
A latin ötletedet én nem támogatom, akkor már inkább magyarul legyen kiírva. Magyarok vagyunk, és Magyarországon ne egy kihalt nyelven kelljen már olvasni a címerről. Bár nekem alapból nem tetszene egy "szalaggal átkötött" megoldás, mert az a Monarchia nagycímerénél még jól néz ki, de egy olyan címernél, mint amit te elképzelsz, hát egy kicsit erőltetett lenne. Ezért is nem tetszik nekem az olasz címer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!