Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy címerünkben...

Miért van az, hogy címerünkben nem szerepel fontos nemzeti jelképünk, a Turulmadár?

Figyelt kérdés

A németek címerén ott díszeleg a Bundesadler, a románok is találtak a címerükre valami aranysast.

Nekünk sztem tök jó címer lenne az, hogy egy pajzs-alakban áll a Turul egy Bundesadler-szerű pózban, a mellkasán díszeleg a Kossuth-címer, a csőrében pedig egy kereszt van.

A címer belső oldalára a szegély mentén felírva kisebb betűkkel, hogy "Cum Deo pro Patria et Libertate", azaz "Istennel a hazáért és szabadságért!"

Ha nem lenne még így túlságosan zsúfolt a címer, akkor a Turul egyik lábával fogná a Jogart, a másikkal az Országalmát.

Mit szólnátok hozzá?

2011. jan. 4. 23:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"Igen. Ez is szánalmas, hogy az idők során a nemzetet etető paraszt szitokszóvá fajult."

Nem hatsz meg a Jobbikos nemzeti-kommunista népiesség-kultusszal. Az ilyesmi hozzáállást annó Károlyi Mihályék is megpróbálták, majd 1945 után is előrukkoltak vele a kisgazdák. Valamiért nem vált be...

Nem azt mondom, hogy a földműveseket le kéne nézni, mégiscsak ők termelik meg, amit eszünk, de ne őket tartsuk már a kultúrateremtés kútfőjének az értelmiség helyett...

2011. jan. 5. 00:21
 12/20 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező!

Az utolsó hozzászólásoddal kissé leírtad magad.Az értelmiség sem tartana ott,ahol tart,ha a földművesek nem tennék meg a magukét.Mellesleg a kultúra teremtéséhez a legalacsonyabb származású paraszt is hozzájárul.Ugyanis a kultúra pont a népi hagyományokban gyökerezik,ha nem tudnád.Az értelmiség nem teremt kultúrát,bár sokban hozzájárul annak megőrzéséhez és terjesztéséhez.Szóval,szerintem egyformán értékes mindegyik a nemzet számára.Kérdésedre rátérve,szerintem semmi szükség új címerre.Aki magyarnak érzi magát,nem a címer miatt érzi,aki nem,annak meg mutathatsz akármilyen nemzeti jelképet.Mellesleg,elég szomorú,hogy ha manapság valaki megemlíti a turult,vagy az Árpád-sávot,máris lejobbikosozzák.Persze ez leginkább a politika és a média hibája.

2011. jan. 5. 01:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Megmondom neked, miért nem lehet egyben a kettő!!!!!!!!!

Mert a Turul az pogány, keresztényellenes, a kereszt, meg keresztény, és pogányság ellenes!!!!!!!!!!!!!!

2011. jan. 5. 01:21
 14/20 BeerHunter ***** válasza:

Fasiszta a turul:D A Heineken meg kommunista mi?

Attól, hogy nem az a hivatalos, van olyanunk is:)

2011. jan. 5. 02:06
 15/20 hollófernyiges ***** válasza:
És a pajzsot foghatná balról egy puli, jobbról meg egy mangalica. Miért nem jó neked a nyolcszáz éves meglevő címer?
2011. jan. 5. 08:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Én nem változtatnám meg a régit, mert az is szép és kifejező. Meg ha elkezdenénk akkor rögtön jönne mindenki más, hogy még mit kéne megváltoztatni, pl Himnuszt :(

Különben az ötlet az tetszik, de nem címerbe hanem valami más jelképbe.

2011. jan. 5. 10:44
 17/20 anonim ***** válasza:

Elképzeltem a német címert (ami rendkívül undorító, ha összehasonlítjuk az osztrák címerrel), a sas mellkasán meg egy Superman-szerű S, csak éppen a Kossuth-címerrel... Hát ez igencsak amorf lenne. A Kossuth-címer pedig nekem egyáltalán nem tetszik, a jelenlegi sokkal szebb.

A turul lábaival elképzelt fogást gondolom szintén az osztrák címerből vetted, azzal a különbséggel, hogy az osztrák sasnak a lába a sarlót és a kalapácsot tartja.

A latin ötletedet én nem támogatom, akkor már inkább magyarul legyen kiírva. Magyarok vagyunk, és Magyarországon ne egy kihalt nyelven kelljen már olvasni a címerről. Bár nekem alapból nem tetszene egy "szalaggal átkötött" megoldás, mert az a Monarchia nagycímerénél még jól néz ki, de egy olyan címernél, mint amit te elképzelsz, hát egy kicsit erőltetett lenne. Ezért is nem tetszik nekem az olasz címer.

2011. jan. 5. 14:40
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Nembaj rakjanak bele bármit:... címert madarat egyéb ereklyéket... [a korona minek bele??.. nem vagyunk mi királyság bár lehetünk még...] Legalább lesz mit kivágni belőle !!!!
2011. jan. 5. 18:59
 19/20 anonim ***** válasza:
Elnézést előző, lemaradtál pár kérdéssel, most nem a zászlóról van szó.
2011. jan. 5. 19:25
 20/20 anonim ***** válasza:
A Turulmadár Tatabánya jelképe!Nézd meg a címert!
2011. jan. 6. 19:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!